"Φωτογραφικό Ταξίδι"

Ελληνική Λέσχη Φωτογραφίας

Θεωρείτε την φωτογραφία τέχνη ή απλα γνώση- εμπειρία?????

Προβολές: 98

Απάντηση σε αυτό

Απαντήσεις σε αυτή τη συζήτηση

Οταν έχει κάτι να πεί στο κοινό ειναι τέχνη, οταν δεν εχει να πει τιποτα είναι απλά καταγραφη.

Η γνώση και η εμπειρία ειναι απαραίτητα στοιχεία, αλλα δεν αρκούν μόνο αυτά.

Το ίδιο συμβαίνει και στη λογοτεχνία, ή στη μουσική, στη ζωγραφική και σε οποιαδήποτε αλλη τέχνη.

Το να πιάνεις ωραία το πινέλο και να ζωγραφίζεις δεν λέει τίποτα, οσο γνώστης και να είσαι, αν δεν μπορείς να αποτυπώσεις την εικόνα που έχεις στο μυαλό σου πιστά στο καμβά.
Συμφωνώ με όλα όσα είπες Στέλιο...

Αυτό που κάνει την φωτογραφία τέχνη είναι η ματιά,η σκεψη, η εμπειρία το κλικ και το σωστό timing του φωτογράφου σε συνδιασμό με την σωστή χρήση (γνώση) του εξπλισμού του.

Η εύκολη αγορά-χρήση (auto) μια φωτογραφικής μηχανής μας έχει κάνει όλους να νομίζουμε ότι μπορούμε να πάρουμε μια ενδιαφέρουσα φωτογραφία....κάνουμε ένα απροσεκτο και εντελως στην τύχη κλικ ΄πετάμε΄ την φωτογραφία στο ps της αλλάζουμε στην κυριολεξία τα φώτα και έτοιμο το έργο τέχνης!
Δεν είναι ετσι όμως......
κατα την άποψη μου ολα ειναι πιθανά,
εχω δεί και άτομα που δεν ειναι γνώστες του αντικειμένου και απλά να "δένουν" με μια ψηφιακή των 100 ευρώ στο auto.

Σίγουρα το μεράκι και η αγάπη και η παιδεία φαίνονται, αλλα θα το πω πιο απλά και με μια έκφραση που χρησιμοποιεί ο λαός μας. "Αν το κάνεις με τη ψυχή σου"!

Απο εκεί και ύστερα δεν είμαστε ολοι φωτογράφοι, δεν μπορούμε όλοι να παράγουμε τέχνη, δεν μπορούν ολοι να τα κάνουν ολα. Η πορεία του καθενός γράφεται απο τα έργα του στο ευρύ κοινό φιλε μου. Αν κάποιος λοιπόν απλα πατάει ενα κλικ και τη παιδεύει στο photoshop και δημιουργεί "τεχνη", δε σημαίνει οτι το έργο του δεν έχει κατι να πεί, αυτο δε το ξέρεις, αλλα θα πρέπει να ανησυχεί ο δημιουργός του αν ακούει μπράβο μόνο απο τους γονείς του και τους φίλους του.

Στόχος δεν ειναι η τέχνη να αρέσει σε ολο το κόσμο. thats impossible, γιατι το γούστο ειναι υποκειμενικό 1ον και δεν γνωρίζουν ολοι οι άνθρωποι να διαβάζουν τέχνη.
Αρα αυτό που μένει ειναι ο εαυτός σου η ψυχή σου, και η πορεία σου μεσα απο τη δουλειά και τη γνώση που εσυ ανακαλύπτεις, δοκιμάζεις και δημιουργείς σαν καλλιτέχνης.

Επειδή σε αυτή τη χώρα ομως τα εχουμε κάνει ολα σαλάτα και μπερδεύουμε τα μπούτια μας, αλλο επαγγελματισμός, αλλο καλλιτεχνία, και αλλο βουβή τέχνη με το ονομά μας απο κάτω και ενα photography (c) στο τέλος.

αρα καλό ειναι να υπάρχει ενας στόχος σε ολο αυτό, και οχι απλά μια μηχανή και τραβάμε χωρίς να ξέρουμε τι τραβάμε (ακόμα και αν ακόμα παράγουμε τέχνη χωρίς να το ξέρουμε) tricky ε;
τωρα αν ειναι 8η 10η και 100στη, διόλου με ενδιαφέρει, δεν νομίζω οτι η 1η τέχνη κερδίζει βραβείο και η 11η βγαινει εκτός χεχεχ.

Απο ενα άλλο πρίσμα, τα πάντα να ειναι τέχνη :)

Απάντηση σε συζήτηση

RSS

Χορηγοί

ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΣΕ
ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τηλ. 2321085880
PhotoSTAR.gr


ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ

Γυναικεία - Ανδρικά Υποδήματα

tsoumpas.gr

Γενέθλια

Δεν υπάρχουν γενέθλια σήμερα

© 2023   Created by G.D.Christoloukas.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης