Ελληνική Λέσχη Φωτογραφίας
Ετικέτες;
Αν η νικον εβγαζε μια μηχανη οπως η 5D MII εγω προσωπικα δεν θα την αγοραζα και αν σε περιπτωση αυτη η μηχανη ειταν καλυτερη απο αυτες που εχει η νικον σημερα δεν θα με σταματουσε και τιποτα να την αγοραζα .
Οσο για την τιμη που λες η νικον τα παει μια χαρα το θεμα ειναι οτι παντα το καλο ειναι και ακριβο.
Αν παρεις μια 5D MII και την προσθεσεις αυτα που δεν εχει και εχει η D700 τοτε η 5D MII θα κοστιζε 5 φορες περισσοτερο ετσι μην το βλεπουμε οτι σων και καλα η κανον δινει πολυ καλο πραγμα και φθηνο .
Η κανον εναν ξερο αισθητηρα με μπουκομενα πιξελς εριξε και ο κοσμακης νομιζει οτι περνει πολυ πραμα αλλα δεν ειναι ετσι το πραγμα αν το δεις σε ολες της πλευρες .
Κωνσταντίνος Βασιλάκης είπε:Παιδιά συγνώμη δεν διάβασα αυτά τα κατεβατά και μπορεί να επαναλαμβάνομαι αλλά από το λίγο που ξεφύλλισα η γνώμη μου είναι ότι η NIKON αντί να αναλώνεται στο πως να συσσωρεύσει περισσότερα MP σε ένα 35mm αισθητήρα κοιτάει το πως θα βελτιώσει την ποιότητα των ήδη υπάρχων και αυτό εμένα σαν "φωτογράφο" που αναζητώ την ποιότητα με ικανοποιεί πλήρως. Απόδειξη οι φωτογραφίες που παραθέτει ο Νίκος που είναι απόλυτα χρησιμοποιήσιμες παρά την τεράστια τιμή ISO. Ναι μακάρι να είχε και ένα μοντέλο στο στύλ της 5D MII μια D700x π.χ. αλλά δεν είναι και μεγάλο πρόβλημα αυτό. Με καλή ποιότητα 12MP φωτογραφία με ένα προσεκτικό upsizie 40% μπορείς να φτάσεις σε μεγέθη 24 MP και παραπάνω. Το μόνο που δεν έχει καταφέρει να βρει η NIKON είναι οι τιμές της. Είναι εντελώς εξωπραγματικές τουλάχιστον στα ακριβά της μοντέλα.
Και θα συμφωνήσω με τον Στέλιο σε ένα πράγμα, ότι τα μικρότερα μοντέλα θέλουν και αυτά το LIVE VIEW τους.
Επίσης να πω ότι μην απαξιώνεται το βίντεο τόσο πολύ. Από εμπειρία να πω ότι στην αρχή πολύ το μίσησαν αλλά στην συνέχεια όλο και πιο συχνά ξέφευγε η φράση "Τι ωραία που μπορώ να το καταγράψω και σε βίντεο."
Δεν ειναι καθολου ευκολο σε ορισμενες χρησης και περιπτωσεις να πιασεις την D3x με μια D3 και ειναι νομιζω καλο θεμα να το αναλυσουμε σε καινουργιο νημα .
Ολα ειναι αναλογα σε τι πως και που θα κανεις χρηση το καθε εργαλειο και εκει το καθε εργαλειο λαμπει στον δικο του χωρο .
Κωνσταντίνος Βασιλάκης είπε:Γιώργο συγνώμη αλλά το να διπλασιάσεις τα MP όπως έκανε στην D3x και να διπλασιάσει αυτόματα και την τιμή δεν το θεωρώ καθόλου λογικό. Νομίζω ότι είναι υπερβολικότατο ειδικά όταν μια αύξηση στο μέγεθος εκτύπωσης από 12MP σε 24MP γίνεται εύκολα με ένα πρόγραμμα των 10 ευρώ. Και ας μήν ξεχνάμε ότι η D3x μπορεί να έχει αρκετές καινοτομίες της D3 αλλά της αφαίρεσαν αρκετά πράγματα όπως ευαισθησία, frame rate κ.τ.λ.
george stamos είπε:Αν η νικον εβγαζε μια μηχανη οπως η 5D MII εγω προσωπικα δεν θα την αγοραζα και αν σε περιπτωση αυτη η μηχανη ειταν καλυτερη απο αυτες που εχει η νικον σημερα δεν θα με σταματουσε και τιποτα να την αγοραζα .
Οσο για την τιμη που λες η νικον τα παει μια χαρα το θεμα ειναι οτι παντα το καλο ειναι και ακριβο.
Αν παρεις μια 5D MII και την προσθεσεις αυτα που δεν εχει και εχει η D700 τοτε η 5D MII θα κοστιζε 5 φορες περισσοτερο ετσι μην το βλεπουμε οτι σων και καλα η κανον δινει πολυ καλο πραγμα και φθηνο . Η κανον εναν ξερο αισθητηρα με μπουκομενα πιξελς εριξε και ο κοσμακης νομιζει οτι περνει πολυ πραμα αλλα δεν ειναι ετσι το πραγμα αν το δεις σε ολες της πλευρες .
Κωνσταντίνος Βασιλάκης είπε:Παιδιά συγνώμη δεν διάβασα αυτά τα κατεβατά και μπορεί να επαναλαμβάνομαι αλλά από το λίγο που ξεφύλλισα η γνώμη μου είναι ότι η NIKON αντί να αναλώνεται στο πως να συσσωρεύσει περισσότερα MP σε ένα 35mm αισθητήρα κοιτάει το πως θα βελτιώσει την ποιότητα των ήδη υπάρχων και αυτό εμένα σαν "φωτογράφο" που αναζητώ την ποιότητα με ικανοποιεί πλήρως. Απόδειξη οι φωτογραφίες που παραθέτει ο Νίκος που είναι απόλυτα χρησιμοποιήσιμες παρά την τεράστια τιμή ISO. Ναι μακάρι να είχε και ένα μοντέλο στο στύλ της 5D MII μια D700x π.χ. αλλά δεν είναι και μεγάλο πρόβλημα αυτό. Με καλή ποιότητα 12MP φωτογραφία με ένα προσεκτικό upsizie 40% μπορείς να φτάσεις σε μεγέθη 24 MP και παραπάνω. Το μόνο που δεν έχει καταφέρει να βρει η NIKON είναι οι τιμές της. Είναι εντελώς εξωπραγματικές τουλάχιστον στα ακριβά της μοντέλα.
Και θα συμφωνήσω με τον Στέλιο σε ένα πράγμα, ότι τα μικρότερα μοντέλα θέλουν και αυτά το LIVE VIEW τους.
Επίσης να πω ότι μην απαξιώνεται το βίντεο τόσο πολύ. Από εμπειρία να πω ότι στην αρχή πολύ το μίσησαν αλλά στην συνέχεια όλο και πιο συχνά ξέφευγε η φράση "Τι ωραία που μπορώ να το καταγράψω και σε βίντεο."
ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΣΕ
ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Τηλ. 2321085880
PhotoSTAR.gr
© 2024 Created by G.D.Christoloukas. Με την υποστήριξη του