"Φωτογραφικό Ταξίδι"

Ελληνική Λέσχη Φωτογραφίας

Καταρχάς να διευκρινίσω πως εκτιμάω και σέβομαι το site αλλιώς δεν θα βρισκόμουνα εδώ !

Απλά θεωρώ πως κάποια πράγματα έχουνε καταντήσει ...πως να το πω ... προβλέψιμα και αναφέρομαι στους σχολιασμούς τον φωτογραφιών , δεν θεωρώ τον εαυτό μου τον καλύτερο φωτογράφο και καταρχάς δεν είμαι καν επαγγελματίας αλλα ερασιτέχνης (Εραστής τις τέχνης ...), ένας βασικός λόγος που μπήκα εδώ είναι όχι για να δείξω την δουλειά μου όσο για να κρίνουνε την δουλειά μου και να μου επισημαίνουνε τι κάνω λάθος για να γίνω καλύτερος και θεωρώ πως πολλοί ερασιτέχνες φωτογράφοι όπως και φοιτητές φωτογραφίας θέλουνε μια τέτοιου είδους κριτική στις φωτογραφίες τους και όχι τα κλασικά σχόλια " πολύ ωραία" , " ωραία ματια" , " φοβερή" , "πολύ καλή" ..... και χωρίς να θέλω να πω πως οι δικες μου φωτογραφίες είναι τέλειες αλλα βάση λογικής υπάρχουνε φωτογραφίες χωρίς κάποιο ιδιαίτερο φωτογραφικό ενδιαφέρον (χρώματα , κάδρο , φωτισμό , φωτογραφίες από κινητό ,φτηνή επεξεργασία κλπ) στις οποιες υπάρχουνε αυτού του είδους τα σχόλια , προφανώς οι δημιουργοί τον φωτογραφιών αυτόν
να είναι υπερήφανοι για τα έργα τους και δεν το βρίσκω λάθος αυτό αλλα περιμένουνε να ακούσουνε μια κριτική για το πως να γίνουνε καλύτεροι και έτσι απλός καθησυχάζονται στο ότι απλά βγάζουνε "πολύ ωραίες" , "φοβερες" , "πολύ καλές" και με "ωραίες ματιές " φωτογραφίες !

Χρειαζόμαστε όλοι και καλά και αρνητικά σχόλια τα οποια θα μας επισημάνουνε τα λάθη μας και μας δίνουνε ώθηση να γίνουμε καλύτεροι σε αυτό που αγαπάμε δηλαδή την φωτογραφία ... 

Ευχαριστώ και συγγνώμη αν έθιξα κάποιον πραγματικά δεν το ήθελα

Άρης Ιωακειμίδης

 

Προβολές: 1263

Απάντηση σε αυτό

Απαντήσεις σε αυτή τη συζήτηση

είναι εντυπωσιακό αυτό, όντως. έχω δει αμέτρητους επαίνους σε φωτογραφίες αδιάφορες, που απλώς δείχνουν μια ωραία τύπισσα. λες και είμαστε σε καλλιστεία.

μακάρι να γίνουν ουσιαστικότερα τα σχόλια, και μακάρι να τα δεχόμαστε κι εμείς χωρίς πικρίες και παρεξηγήσεις.

εγώ δηλώνω ερασιτέχνισσα, δεν έχω ιδέα από κανόνες φωτογραφίας, χρήματα για μαθήματα δεν διαθέτω, και θα μου αρκούσε ένα ειλικρινές σχόλιο με προτάσεις βελτιώσεων, κάτι που συμβαίνει σπάνια.

Εγώ απλά αν δεν έχω να πω κάτι καλό, δε λέω τίποτα. Αν δεν σχολιάσω μία φωτογραφία σημαίνει ότι την προσπερνάω, δεν με άγγιξε, δεν τη θεωρώ καλή, κλπ. Αν όμως μου λέει κάτι, έχει κάτι καλό, σχολιάζω ή απλά κάνω κλικ στο "Μου αρέσει". Εποικοδομητικές, τεχνικές, καλοπροαίρετες (πάντα) παρατηρήσεις ΜΟΝΟ σε άτομα που ξέρω από πριν ότι δε θα παρεξηγηθούν. Όσοι παρεξηγούνται σημαίνει ότι δεν αγαπούν τη φωτογραφία τόσο ώστε να ενδιαφέρονται να βελτιωθούν, είναι εδώ απλά για επίδειξη. Όσο για μένα, ΛΑΧΤΑΡΑΩ ουσιαστικές λεπτομερείς παρατηρήσεις και σχόλια.

Απάντηση σε συζήτηση

RSS

Χορηγοί

ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΣΕ
ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τηλ. 2321085880
PhotoSTAR.gr


ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ

Γυναικεία - Ανδρικά Υποδήματα

tsoumpas.gr

Γενέθλια

Δεν υπάρχουν γενέθλια σήμερα

© 2024   Created by G.D.Christoloukas.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης