"Φωτογραφικό Ταξίδι"

Ελληνική Λέσχη Φωτογραφίας

Ο φωτογραφικός χρόνος της Νοσταλγίας. Η μνήμη ως αφετηρία Α-λήθειας

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Ο φωτογραφικός χρόνος της Νοσταλγίας. Η μνήμη ως αφετηρία Α-λήθειας

Ώρα: Ιούνιος 12, 2015 στις 8pm έως Ιούνιος 28, 2015 στις 10pm
Θέση: The Box Δορυλαίου 12, Πλατεία Μαβίλη 115 21
Οδός: Δορυλαίου 12, Πλατεία Μαβίλη
Πόλη: Αθήνα
Τύπος εκδήλωσης: έκθεση, φωτγοραφίας
Οργάνωση: Athens Photo Festival
Πρόσφατη δραστηριότητα: Ιουν 11, 2015

Εξαγωγή σε Outlook ή iCal (.ics)

Περιγραφή εκδήλωσης

"ομαδική έκθεση φωτογραφίας ενταγμένη στο θεματικό πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης του Athens Photo Festival με τίτλο REFRAME MEMORY"

Η λανθάνουσα ενθύμηση του Είναι εκφρασμένη σαν νοσταλγία, συχνά αποτελεί την αφετηρία του ταξιδιού για την ανακάλυψη Του. Ο δρόμος της Α-λήθειας δεν είναι – όπως λέει και η λέξη \- παρά οδός αφύπνισης.

Στο καλλιτεχνικό φωτογραφικό έργο συχνά αυτή η νοσταλγία είναι έκδηλη. Και εκφράζεται σαν αναγνώριση μέσα στις φόρμες της φαινόμενης πραγματικότητας ποιοτήτων του Είναι, που αποτελούν το κύριο συστατικό του βλέμματος του, ιδίως όταν το έργο προκύπτει ως αυθόρμητη έκφραση του καλλιτέχνη και όχι ως εγκεφαλική κατασκευή. Αυτό συμβαίνει επειδή το καλλιτεχνικό έργο δεν είναι παρά ο καθρέφτης του εσωτερικού κόσμου του δημιουργού του.

Σ” αυτήν την έκθεση ο Θεοδόσης Γιαννακίδης αναζητεί τον χώρο της σύνδεσης φωτογραφίζοντας με μιά παλιά μηχανή την οικογένεια του και το σπίτι του, σαν νοσταλγία της Αγαπητικότητας. Οι φωτογραφίες της Λίας Ζανή υλοποιούν ένα κόσμο θηλυκό και μας συντονίζουν στη συχνότητα της Αθωότητας. Οι προσωπογραφίες του Χάρη Κακαρούχα δεν είναι παρά η αναζήτηση του προσώπου στην Καθολικότητα του. Το φώς στις εικόνες του Μανόλη Καραταράκη θα μπορούσαμε να πούμε οτι είναι αυτό το Φώς στην έξοδο του Πλατωνικού σπηλαίου. Ενώ το φώς στις φωτογραφίες της Μαρίας Πάγκαλη μας εξαϋλώνει και μας τυλίγει σαν Ευλογία. Ο φωτογραφικός κόσμος του Παύλου Παυλίδη νοσταλγεί στις συχνότητες της άδολης Χαράς. Τέλος, η Κατερίνα Τζιγκοτζίδου μας προσκαλεί σε έναν εσωτερικό κόσμο όπου η επιθυμία και το άγγιγμα εκφράζονται σαν νοσταλγία της Οικειότητας.

Ο θεατής αυτών των εικόνων αν τις συναντήσει χωρίς να προσπαθήσει να τις καταλάβει, κρίνει, κατατάξει ή να τις αναλύσει, απλά παρόν στο οτιδήποτε συμβαίνει μπορεί να εισέλθει στον κάθετο φωτογραφικό χρόνο της νοσταλγίας. Και μπορεί να συν-κινηθεί. Η συγκίνηση συμβαίνει όταν η ψυχή ή το Είναι αναγνωρίζει μέσα από τις αισθήσεις τις ποιότητές του σαν εκδήλωση της Ύπαρξης και είναι ένα μεταμορφωτικό γεγονός. Αυτή η εν δυνάμει μεταμόρφωση είναι που νοηματοδοτεί την ύπαρξη της τέχνης στη ζωή μας… Δεν είναι;

Συμμετέχουν: Θεοδόσης Γιαννακίδης, Λία Ζαννή, Χάρης Κακαρούχας, Μανώλης Καραταράκης, Μαρία Πάγκαλη, Παύλος Παυλίδης, Κατερίνα Τζιγκοτζίδου.

Επιμέλεια: Χάρης Κακαρούχας

Πίνακας σχολίων

Χορηγοί

ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΣΕ
ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τηλ. 2321085880
PhotoSTAR.gr


ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ

Γυναικεία - Ανδρικά Υποδήματα

tsoumpas.gr

Γενέθλια

Δεν υπάρχουν γενέθλια σήμερα

© 2020   Created by Giorgos Tsoumpas Photography.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης