Ελληνική Λέσχη Φωτογραφίας
.
Άκουγα χθες σε ένα από τα επετειακά αφιερώματα της τηλεόρασης τον καθηγητή Βερέμη να εκτιμά τη συμβολή του Ανδρέα Μιαούλη στην έκβαση της Επανάστασης ως την πιο σημαντική, με 2η αυτή του Κολοκοτρώνη. Δύσκολα αντιλέγει κανείς για την ανεκτίμητη προσφορά του ναυάρχου στον ναυτικό Αγώνα. Ωστόσο, ο καθηγητής λησμόνησε να αναφέρει και τη μελανή σελίδα της πορείας του Μιαούλη, όταν δηλαδή –συγκρουόμενος με την πολιτική του Καποδίστρια– κατάντησε (δε βρίσκω άλλο ρήμα) να ανατινάξει για εκδίκηση μέσα στον ναύσταθμο του Πόρου τα δύο πολύτιμα πλοία του στόλου μας!
Στις 10.30 το πρωί της 1ης Αυγούστου 1831 ο Μιαούλης πραγματοποιεί την ανήκουστη απειλή που είχε εξαπολύσει προς τον Ρώσο ναύαρχο Πιοτρ Ρίκορντ. Ανατινάζει τη ναυαρχίδα «Ελλάς», που με τόσους κόπους είχε αποκτήσει το έθνος καθώς επίσης και την κορβέτα «Ύδρα». Ο εμπρησμός του εθνικού στόλου αποτελεί μια απολύτως αντιφατική κίνηση σε σύγκριση με τον μέχρι τότε βίο του προκαλώντας γενική κατακραυγή. «Είθε παραδοθή το όνομα του αυτουργού τοιαύτης πράξεως βαρβαροτάτης εις αιώνιον ανάθεμα!» θα γράψει ο έτερος μέγιστος ναύαρχος του ’21 Κωνσταντίνος Κανάρης σε επιστολή του προς τον Καποδίστρια.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ: https://www.ethnos.gr/istoria/all-about-history/119975_andreas-miaoylis-adiko-telos-toy-mparoytokapnismenoy-peirati
>> Η κεντρική φωτογραφία από την πλατεία του Δημαρχείου της Ερμούπολης και η 2η από το Πεδίον του Άρεως.
Ετικέτες;
Άλµπουµ: Του Ελληνισμού μας
Σχόλιο
Δεν γνώριζα γι' αυτό τον εμπρησμό που μας περιγράφεις, Γιάννη. Πάρα πολύ καλή ανάρτηση, φίλε!
Χαίρω για τις ουσιαστικές αντιδράσεις σας, φίλη και φίλοι! Και σας ευχαριστώ πολύ!
Μαλλον εχουμε ακομα σαν εθνος ενα θεμα επικοινωνιας...πολυ Ομορφη!
Πολύ καλή και αυτή η ανάρτηση, και εξαιρετικές οι πληροφορίες που μας δίνεις!
Πάρα πολύ όμορφη λήψη και ωραιότατη ανάρτηση Γιάννη!!Εξαιρετικές και οι πληροφορίες στα σχόλια, όπως και στον σύνδεσμο!!
Πολύ όμορφη και επίκαιρη και αυτή η ανάρτηση Γιάννη μου!
Πάρα πολύ καλή και αυτή η ανάρτησή σου Γιάννη.
Λεπτομέρειες που δημιουργούν πολλά... "αν" για την πορεία του ελεύθερου (;), πια έθνους μας...
Κρίμα γιατί, ηρωικές πράξεις μιας ζωής, να "σκοτινιάζουν " από εμφίλιες έχθρες και μίση...
Σημαντικές οι πληροφορίες και το σχόλιό σου, καθώς και του συνδέσμου που επισυνάπτεις...
Εξαιρετική η ανάρτησή σου Γιάννη!
Πολύ ωραίες λήψεις και πολύ καλή η πληροφόρηση-σχόλιο, Γιάννη!
Πολύ καλή λήψη Γιάννη !!!
Δεν υπάρχουν γενέθλια σήμερα
© 2025 Created by G.D.Christoloukas.
Με την υποστήριξη του
Πρέπει να είστε μέλος του "Φωτογραφικό Ταξίδι" για να προσθέσετε σχόλια!
Γίνετε μέλος του "Φωτογραφικό Ταξίδι"