Ελληνική Λέσχη Φωτογραφίας
~
Χρόνια πολλά και εθνικά στη Θεσσαλονίκη μας! Ο Άγιος Δημήτριος, ο οποίος "Λυαίου καθεῖλεν τὴν ἔπαρσιν, ἐν τῷ σταδίῳ θαῤῥύvας τὸν Νέστορα", εθάρρυνε και τον Ελληνικό Στρατό, για να απελευθερώσει την πόλη Του!
[...] Στις 16.20 της 25/10/1912, οι Ευρωπαίοι πρόξενοι συνοδεύοντας τον Τούρκο στρατηγό Σαδίκ έφτασαν στο Ελληνικό Στρατηγείο και δήλωσαν στον Διάδοχο Κωνσταντίνο ότι ο αρχιστράτηγος Ταχσίν είναι έτοιμος να του παραδώσει τη Θεσσαλονίκη. Ο Κωνσταντίνος όμως προέβαλε σκληρούς όρους και έδωσε στον Ταχσίν προθεσμία 16 ωρών για να απαντήσει κατά πόσο τούς αποδέχεται.
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, που παρακολουθούσε με αγωνία την πορεία του βουλγαρικού στρατού προς τη Θεσσαλονίκη, όταν έμαθε ότι ο Κωνσταντίνος δεν μπήκε άμεσα στην πόλη στις 25 Οκτωβρίου, εξοργίστηκε. Έστειλε στον Κωνσταντίνο το ακόλουθο τηλεγράφημα:
«Αρχηγόν στρατού: Παραγγέλεσθε να αποδεχθείτε προσφερόμενην παράδοσιν της Θεσσαλονίκης και να εισέλθετε εις ταύτην άνευ χρονοτριβής. Καθιστώ υμάς υπεύθυνον δια πάσαν αναβολήν, έστω και στιγμής.
Υπουργός Στρατιωτικών Ελευθ. Βενιζέλος». [...]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ: https://www.protothema.gr/stories/article/833404/26-oktovriou-1912-i-apeleutherosi-tis-thessalonikis/
.
Ετικέτες;
Άλµπουµ: Του Ελληνισμού μας
Σχόλιο
Υποχρέωση και τιμή μου η ενημέρωση σε γλωσσικά θέματα, φίλε!
Γιαννη σ' ευχαριστω πολυ πολυ!
Πολύ σας ευχαριστώ, φίλες και φίλοι, για την ουσιαστική συμμετοχή σας στην εορταστική ανάρτηση για τη Θεσσαλονίκη μας!
Βασίλη Βαλ., όχι μόνο με κατέπληξες ευχάριστα, αλλά και με συγκίνησες!!! Τέτοιες ευαισθησίες για τη Γλώσσα μας σπανίζουν πια ακόμη και μεταξύ των φιλολόγων! Δες, λοιπόν, εδώ ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που σε ενέβαλε στην εντελώς εύλογη απορία. Μαζί με τις ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΜΟΥ!!!
https://zenon-education.org.au/%CE%B1%CE%BB%CF%86%CE%B1%CE%B2%CE%AE...
Πολύ όμορφη ανάρτηση και πληροφορίες!
Υπέροχη η ανάρτηση σου Γιάννη!
Great post on the special occasion!! Πολύ καλή B&W Γιάννη!
Υπέροχη η επετειακή ανάρτηση σου φίλε Γιάννη και πολύ όμορφο το κάδρο όπως και η α/μ επεξεργασία σου!!Χρόνια Πολλά!!!
Σε ευχαριστούμε πολύ, Γιάννη, για την όμορφη ανάρτησή σου για την εορτή του Αγίου Δημητρίου και την απελευθέρωση της πόλης μας!
Πολύ ωραίο το κάδρο σου με το χαρακτηριστικό σημείο αναφοράς της πόλης μας ,το Λευκό Πύργο!
Χρόνια Πολλά !
Ωραιότατη λήψη και εξαιρετική ανάρτηση, Γιάννη! Χρόνια πολλά!
ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΣΕ
ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Τηλ. 2321085880
PhotoSTAR.gr
© 2025 Created by G.D.Christoloukas. Με την υποστήριξη του
Πρέπει να είστε μέλος του "Φωτογραφικό Ταξίδι" για να προσθέσετε σχόλια!
Γίνετε μέλος του "Φωτογραφικό Ταξίδι"