"Φωτογραφικό Ταξίδι"

Ελληνική Λέσχη Φωτογραφίας

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σήμερα είναι διπλή γιορτή για τον τόπο μας. Την μέρα αυτή γιορτάζουμε και το χαρμόσυνο μήνυμα της ενσάρκωσης του Σωτήρα τους ανθρωπίνου γένους ,δια της Παρθένου Μαρίας το οποίο μήνυμα ευαγγελίζεται ο Αρχάγγελος Γαβριήλ , ο αγγελιοφόρος δηλαδή των καλών μηνυμάτων του οποίου τη σύναξη μνημονεύουμε αύριο.
Σήμερα που νιώθουμε όσο ποτέ ανασφαλείς γύρω μας και μέσα μας ,αντλούμε κουράγιο και δύναμη μόνο από την πίστη μας η οποία ολοένα και δοκιμάζεται.
Σήμερα που εξαιτίας της μεγάλης αυτής δοκιμασίας με τον ερχομό της πανδημίας κλείσανε οι ναοί , τα μόνα μας καταφύγια , ανοίξανε ξανά οι καρδιές μας αλλά και οι προσευχές έγιναν αδιάλειπτες , μαζικές και μας ένωσαν σε κοινό σκοπό.
Απλές οικίες , έγιναν ιεροί τόποι και οικογενειακές εκκλησίες .Έχω πληροφορία ότι εκτός των μοναστηριών , κρυφά και κεκλεισμένων των θυρών λειτούργησαν 10.000 ιερείς σε όλη την Ελλάδα. Διότι όταν η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά εκεί πρέπει να αναλάβει ο Θεός.
Ευχόμαστε ολόψυχα να άρει την δοκιμασία αυτή πάνω από τα κεφάλια μας και να εμποδίσει τα ύπουλα σχέδια κατά της ανθρωπότητας.

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης μετά από πρόταση του Γεωργίου Γενναδίου, δασκάλου του Γένους και Γυμνασιάρχου στο Α΄ Γυμνάσιο, που βρισκόταν και βρίσκεται στην Πλάκα, μίλησε προς τους μαθητές του, στις 7 Οκτωβρίου του 1838. Μεταξύ άλλων είπε:
«Όταν αποφασίσαμε την Επανάσταση δεν συλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχομε άρματα, ούτε πως οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις, …αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μια και όλοι, ο κλήρος μας, οι προεστοί, οι καπεταναίοι, οι πεπαιδευμένοι, οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση… Πρέπει να φυλάξετε την Πίστη σας και να την στερεώσετε, διότι όταν πιάσαμε τα άρματα πρώτα είπαμε υπέρ Πίστεως και έπειτα υπέρ Πατρίδος.


Επιμέλεια κειμένου Angel P


Προβολές: 59

Σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος του "Φωτογραφικό Ταξίδι" για να προσθέσετε σχόλια!

Γίνετε μέλος του "Φωτογραφικό Ταξίδι"

Σχολιάστηκε από τον/την Angel P την Παρασκευή

Σ΄ευχαριστώ πολύ φίλη μου!

Σχολιάστηκε από τον/την Croli την Παρασκευή

Πολύ ωραία ματιά και B&W δουλειά Αγγελική μου!! Like also very much your music link!

Σχολιάστηκε από τον/την Angel P την Παρασκευή
Σχολιάστηκε από τον/την Angel P την Πέμπτη

Χαίρομαι που συμφωνείτε μεταξύ σας και αυτοδικαιώνεστε και θέλετε να Έχετε τον τελευταίο λόγο...

κανένα πρόβλημα! Δεν γίνεται να συμφωνούμε σε όλα! Τώρα όσο για τον Πατριάρχη ΜΑΣ ΆΛΛΟ ΜΕΓΆΛΟ ΘΈΜΑ!

Σχολιάστηκε από τον/την ΓΙΏΡΓΟΣ ΑΓΓΈΛΗΣ την Πέμπτη

Έχεις δίκιο Γιάννη, έτσι είναι...

Σχολιάστηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ Β. ΚΩΒΑΙΟΣ την Πέμπτη

Γιώργο, ο Πατριάρχης είπε το "Δεν κινδυνεύει η πίστη αλλά οι πιστοί" και ΕΥΓΕ του!!

Σχολιάστηκε από τον/την Ορέστης Τζανίνης την Πέμπτη
Πολυ καλη αναρτηση και ληψη σε ολα της ...Χρονια πολλα.
Σχολιάστηκε από τον/την DG (Δημήτρης) την Πέμπτη
Πολύ καλή ανάρτηση!
Σχολιάστηκε από τον/την Angel P την Πέμπτη

Ίσως ήταν λάθος μου να αναφερθώ σε κάτι τέτοιο και τώρα το καταλαβαίνω ενώ ως συνήθως έχω κάποια διάκριση αλλά ο πόθος βλέπεις. Εγώ το χάρηκα και δεν ανησύχησα πάντως.

Δεν σε έβγαλα έξω από τους πιστούς Γιώργο και συγνώμη αν αυτό κατάλαβες. Δεν πηγαίνει κανείς κρυφά πάντως να εκκλησιαστεί. Το μόνο που είδα ήταν να στέκονται απέξω κάποιοι μετρημένοι στα δάχτυλα. Την ίδια ώρα οι πάντες βρίσκουν παράθυρο ακόμα και τα πιο περιοριστικά μέτρα και κυκλοφορούν αβέρτα.... αλλά ανησυχούμε περισσότερο για τους "ανυπάκουους" της Εκκλησίας. Την ίδια ώρα χιλιάδες μετανάστες μεταφέρθηκαν στα ενδότερα της χώρας και έχουν το δικαίωμα να κυκλοφορούν κατά δεκάδες από το πρωί έως το βράδυ ενώ εμείς δίνουμε λογαριασμό! Την ίδια ώρα τα τελωνεία είναι ανοιχτά και μπαίνουν ακόμα από την Τουρκία μέσα στην Χίο για διακοπές απ΄ ότι άκουσα σήμερα. Ας ανησυχήσουμε λοιπόν για όλα πλην του πόθου για εκκλησιασμό όμως. Πάντως αυτοί που έχουν μια κάποια πίστη όπως λες ποσώς τους ενδιαφέρει αν έκλεισαν οι ναοί και το ζω καθημερινά αυτό που σου λέω.

Σχολιάστηκε από τον/την ΓΙΏΡΓΟΣ ΑΓΓΈΛΗΣ την Πέμπτη

Καλή μου Αγγελική, αναφέρθηκα σε αυτό που σαν πληροφορία μας ανέφερες και όχι προσωπικά σε κανένα! Πιστεύω πως όλοι, άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο έχουν κάποια σχέση με την πίστη, όπως ο καθένας την αντιλαμβάνεται… Ειπώθηκε απ’ τον Αρχιεπίσκοπο, αν δεν κάνω λάθος, ότι τώρα με την έκτακτη κατάσταση που βιώνουμε (πιστοί ίσως και άπιστοι) : ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΎΕΙ Η ΠΊΣΤΗ, ΑΛΛΆ ΟΙ ΠΙΣΤΟΊ… με ανάλογες σκέψεις εξέφρασα την ανησυχία μου…

Χορηγοί

ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΣΕ
ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τηλ. 2321085880
PhotoSTAR.gr


ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ

Γυναικεία - Ανδρικά Υποδήματα

tsoumpas.gr

Γενέθλια

Σημερινά γενέθλια

© 2020   Created by Giorgos Tsoumpas Photography.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης