Ελληνική Λέσχη Φωτογραφίας
ΖΗΤΗΣΑ ΕΝΑΝ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΣΑΠΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟ ...-ΗΝΤΑ ΘΑ ΤΟ ΝΕ ΚΑΜΕΙΣ ........ΕΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΠΑΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΠΟΥΛΩ .....
Ετικέτες;
Άλµπουµ: 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΡΗΤΗ
Σχόλιο
καλα Χριστούγεννα !
!!!!!!!!!!!!!!!
Τα είπε ο Μιχάλης με τα σχόλιά του τόσο γλαφυρά!
Αλλά Δημήτρη, σε έχω καταλάβει, εσύ δε σταματάς με τίποτα, άμα σου μπεί η ιδέα!
Θα το δούμε και αυτό φίλε μου! Θα τον ξαναζωντανέψεις εσύ τον τόπο!
Να ήτανε άλλοι 100, σαν και σένα, τα πάνω κάτω θα γυρίζανε!
Η ανάρτησή σου με νόημα και περιεχόμενο!
Συμφώνώ με το Μιχάλη και στα δυο του σχόλια !!!
Ωραίο θέμα αλά και σύγχρονος θλιβερό, όσον αφορά την εγκατάλειψη !!
Πολύ καλή ανάρτηση!!!!!!!
ΤΟο οροπέδιο με τους ανεμόμυλους έπρεπε να ήταν υπό την προστασία της Unesco Δημήτρη. Πρέπει να δώσει ένα κίνητρο το κράτος, μια επιδότηση για να ξαναλειτουργήσουν και να συντηρούνται.
ΜΙΧΑΛΗ ΜΗ ΜΟΥ ΒΑΖΕΙΣ ΙΔΕΕΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!
ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΜΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΟΙ ΙΔΕΕΣ !!!!!!!!!!!!!!!
ΕΩΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5 ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΠΡΟΣ Η ΜΗΧΑΝΗ !!!!!!!!!!!!!!
Οροπέδιο Λασιθίου το αιολικό πάρκο των Θεών
Όταν κάποιοι άλλοι έψαχναν να βρουν πως θα ονομάσουν την λεγόμενη σήμερα ’’πράσινη’’ ή’’καθαρή’’ ενέργεια, και έψαχναν τρόπους για την αειφόρο ανάπτυξη μέσα από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που άρχισαν να κάνουν τότε την εμφάνιση τους, κάποιοι άλλοι άνθρωποι σε ένα απομονωμένο μέρος της Κρήτης, είχαν ήδη δημιουργήσει το πρώτο και μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στο κόσμο.
Πράγματι την δεκαετία του 1950 στο Οροπέδιο Λασιθίου Κρήτης, αναπτύχθηκε, το πρώτο, το μεγαλύτερο και ομορφότερο αιολικό πάρκο του κόσμου με 13.000 περίπου ανεμαντλίες, συνολικής εγκαταστημένης ισχύος πάνω από 5 MW.
Οι αντλητικοί αυτοί Ανεμόμυλοι, φτιάχτηκαν από ντόπιους κατοίκους, σε μια εποχή και περιοχή όπου τα διαθέσιμα υλικά και τεχνολογίες ήταν περιορισμένα και σε ποσότητα και σε ποικιλία, για να υπηρετήσουν τον απλό αγρότη, δένοντας αρμονικά με το περιβάλλον, αποτελώντας έναπρωτόγνωρο θέαμα και μάλιστα σε μια από τις πιο υπήνεμες περιοχές της Κρήτης.
Όταν αυτοί οι άλλοι άρχισαν να έρχονται, για να θαυμάσουν αυτό το αιολικό θαύμα της εποχής, οι Λασιθιώτες άρχισαν να το εγκαταλείπουν και αυτό με τη σειρά του άρχισε σιγά-σιγά να αργοπεθαίνει, ακολουθώντας έτσι την παράδοση και τον κανόνα της Ελληνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς των προγόνων μας, που μας θέλει πρωτοπόρους σε πολλούς τομείς, αλλά και ταυτόχρονα, αυτόχειρες και καταστροφικούς.
Σήμερα λοιπόν ο Λασιθιώτικος κάμπος δεν θυμίζει σε τίποτα το ένδοξο παρελθόν του, τα κουφάρια των μύλων όρθια, πλαγιαστά ή πεσμένα κάτω θρηνολογούν για το κατάντημα τους και μόνο οι διηγήσεις από τους παλιούς ανθρώπους και από φωτογραφίες μπορούμε να φανταστούμε αυτό που υπήρχε. Μόνο τα βουνά του ιερού βουνού της Δίκτης πιασμένα χέρι-χέρι σε κυκλικό χορό είναι ίδια όπως το παρελθόν, λες και χορεύουν κάποιο αρχαίο τραγικό χορό για να θρηνήσουν το θάνατο του ποιο όμορφου και ποιο μεγάλου αιολικού θαύματος της ιστορίας.
Αυτή η παγκόσμια κληρονομιά, που μας άφησαν οι πρόγονοι μας έχομε υποχρέωση να την διατηρήσουμε και οφείλουμε, να ξαναφτιάξουμε το ποιο όμορφο αιολικό πάρκο του κόσμου, στο τόπο μας στη Κρήτη, με οποιοδήποτε κόστος.
Γιώργος Χατζάκης
ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΣΕ
ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Τηλ. 2321085880
PhotoSTAR.gr
© 2024 Created by G.D.Christoloukas. Με την υποστήριξη του
Πρέπει να είστε μέλος του "Φωτογραφικό Ταξίδι" για να προσθέσετε σχόλια!
Γίνετε μέλος του "Φωτογραφικό Ταξίδι"