Ελληνική Λέσχη Φωτογραφίας
`
Η εικόνα από το κάστρο της Μύρινας στη Λήμνο, την πατρίδα του, αφιερωμένη στον καλό φίλο και συνάδελφο ΒΑΣΙΛΗ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ (vasilpro) για τα γενέθλιά του! Φίλε, πολύχρονος και εμπνευσμένος! Και, επειδή τοπικιστής δεν είσαι, αλλά αγαπάς και «οργώνεις» όλη την Ελλάδα:
-------------------------------------------------------------
ΕΛΛΑΔΑ, Η ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥ «ΑΛΛΟΥ» ΚΟΣΜΟΥ
Άρθρο στη Liberation, 3-3-12
«Όχι, αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, αν και δραματικό, δεν είναι μια καταστροφή. Είναι επίσης μια ευκαιρία. Γιατί η δύναμη του χρήματος έχει, για πρώτη φορά, υπερβεί με ένταση το ρυθμό της μέχρι τότε σταδιακής, σχολαστικής και προσεκτικά οργανωμένης καταστροφής του δημόσιου συμφέροντος και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Και σε μια χώρα τόσο διάσημη για τη φιλοσοφία της ζωής, στον αντίποδα του αγγλοσαξονικού μοντέλου, και διάσημη για την ακούραστη αντίσταση που έχει φέρει στις πολλαπλές μορφές καταπίεσης που προσπάθησαν να τη χαλιναγωγήσουν.
Ο Έλληνας δεν χορεύει και δε θα χορέψει ποτέ στο ένα πόδι, ούτε θα σκύψει δουλικά, ανεξάρτητα από τα καθεστώτα που θέλουν να του επιβάλουν. Χορεύει με τα χέρια του, σαν να θέλει να πετάξει προς τα αστέρια. Γράφει στους τοίχους αυτό που θα του άρεσε να διαβάσει κάπου αλλού. Καίει μια τράπεζα όταν δεν του αφήνουν πλέον την πολυτέλεια να ψήσει στην παραδοσιακή του ψησταριά. Ο Έλληνας είναι τόσο ζωντανός, όσο η ιδεολογία της απειλής θανάσιμη. Και ο Έλληνας αν και χτυπημένος μέχρι θανάτου, στο τέλος πάντα σηκώνεται.
Ναι, η Ευρώπη της οικονομίας ήθελε να δημιουργήσει ένα παράδειγμα. Αλλά μες στον εκνευρισμό της να χτυπήσει τη χώρα που φαινόταν η πιο αδύναμη στη ευρωζώνη, μέσα στην υπερβολική της βία, η μάσκα της έπεσε. Είναι τώρα, περισσότερο από ποτέ, η ώρα να καταδείξουμε το αληθινό της πρόσωπο: αυτό του ολοκληρωτισμού. Γιατί πρόκειται πραγματικά περί αυτού. Και υπάρχει μόνο μία απάντηση στον ολοκληρωτισμό: ο αγώνας, επίμονος και ανυποχώρητος, μέχρι τη μάχη, αν χρειαστεί, καθώς διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη.
Έχουμε έναν κόσμο, μια ζωή και αξίες να υπερασπιστούμε. Παντού στους δρόμους, είναι τα αδέλφια μας, οι αδελφές μας, τα παιδιά μας, οι γονείς μας, οι οποίοι έχουν πληγεί μπροστά στα μάτια μας, ακόμα και αν είναι μακριά. Πεινάμε, κρυώνουμε και πονάμε μαζί τους. Όλα τα χτυπήματα που δέχονται μας τραυματίζουν εξίσου. Κάθε παιδί στην Ελλάδα που λιποθυμά στο σχολείο του μας καλεί στην αγανάκτηση και στην εξέγερση.
Για τους Έλληνες, είναι καιρός να πούνε όχι, και, για όλους εμάς, ήρθε ο καιρός να τους υποστηρίξουμε. Επειδή ο ελληνικός λαός σήμερα ηγείται της μάχης κατά του οικονομικού ολοκληρωτισμού, που καταστρέφει παντού τη δημόσια περιουσία, απειλεί την καθημερινή επιβίωση, διαδίδει την απόγνωση, το φόβο και την αποχαύνωση μέσα από έναν πόλεμο όλων εναντίον όλων.
Πέρα από έναν συναισθηματικό θυμό που εκτονώνεται με την καταστροφή των συμβόλων της καταπίεσης, αναπτύσσει έναν διαυγή θυμό, των αγωνιστών που αρνούνται να στερηθούν την ίδια τους τη ζωή προς όφελος της τραπεζικής μαφίας και της λογικής της, αυτής του "τρελού χρήματος".
Με τις συνελεύσεις της άμεσης δημοκρατίας, το κίνημα της πολιτικής ανυπακοής, το κίνημα "Δεν πληρώνω" και τις πρώτες εμπειρίες της αυτοδιαχείρισης, μια νέα Ελλάδα αναδύεται αυτή τη στιγμή, που απορρίπτει την τυραννία της αγοράς για λογαριασμό των ανθρώπων.
Δε γνωρίζουμε πόσο καιρό θα πάρει για τους ανθρώπους να ελευθερωθούν από την εθελοντική δουλεία τους, αλλά είναι βέβαιο ότι, αντιμετωπίζοντας τη γελοιότητα της πελατειακής πολιτικής, των διεφθαρμένων δημοκρατιών, τον τραγελαφικό κυνισμό του κράτους των banksters (τραπεζική μαφία), θα έχουμε μόνο την επιλογή -ενάντια σε κάθε εκβιασμό- να διαχειριστούμε τις υποθέσεις μας εμείς οι ίδιοι.
Η Ελλάδα είναι το παρελθόν μας.
Είναι επίσης το μέλλον μας.
Ανακαλύψτε την ξανά μαζί της!
Το 2012 ας γίνουμε όλοι Έλληνες!»
Ετικέτες;
Άλµπουµ: Τόποι να ζεις!
Σχόλιο
Εξαιρετική δουλειά Γιάννη μου!!!!
Από τιμητικές έως συγκινητικές οι τοποθετήσεις σας, φίλη και φίλοι μου!
Σας ευχαριστώ θερμά και ιδιαίτερα την Κατερίνα, που βγάζει πόνο και υπερηφάνεια μαζί!
Πολύ όμορφη η ανάρτηση σου και η αφιέρωση σου στο αγαπητό μας φίλο!!
Θαυμάσια αφιέρωση και φωτογραφία !
υπεροχη μεχρι κ τον τιτλο
Είθε το '' πέρασμα '' αυτής της συμβολικής φωτογραφίας να μας επιτρέψει ξανά το δικαίωμα , στο όνειρο , στη δημιουργία, στην ελπίδα, στην αισιοδοξία, στο γέλιο στην ελεύθερη και χαρούμενη ζωή, που εξαιρετικά μελετημένα οι '' εφιάλτες '' κατάφεραν να μας αφαιρέσουν. Δεν πρέπει να μείνουμε μόνο στα ευχολόγια ! Και η απραξία φίλοι μου είναι συννενοχή ! Ας μην τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν την ολοκληρωτική καταστροφή της ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.
Συγχατητήρια Γιάννη για την υπέροχη παρουσίασή σου!
Φίλη και φίλοι μου, πολύ κολακευτικά τα σχόλιά σας! Θερμές ευχαριστίες!
Παναγιώτη, εντυπωσιακή η σύλληψή σου!
υπεροχη αφιερωση και σχολιο!!! το χρωμα της εικονας μεθυστικο!!!! τελειο συνολο..
Πολύ όμορφη λήψη Γιάννη !!!
θαυμάσια εικόνα/αφιέρωση Γιάννη!
Δεν υπάρχουν γενέθλια σήμερα
© 2025 Created by G.D.Christoloukas.
Με την υποστήριξη του
Πρέπει να είστε μέλος του "Φωτογραφικό Ταξίδι" για να προσθέσετε σχόλια!
Γίνετε μέλος του "Φωτογραφικό Ταξίδι"