"Φωτογραφικό Ταξίδι"

Ελληνική Λέσχη Φωτογραφίας

Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την ύγεία,
Λήψη απο το νεκροταφείο της Αστυπάλαιας

Προβολές: 99

Σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος του "Φωτογραφικό Ταξίδι" για να προσθέσετε σχόλια!

Γίνετε μέλος του "Φωτογραφικό Ταξίδι"

Σχόλιο από τον/την kanton στις 24 Οκτώβριος 2011 στις 10:45
Σταθερα ευρηματικος και καταπληκτικος!!
Σχόλιο από τον/την ΜΙΧΑΗΛ ΒΟΜΒΥΛΑΣ στις 21 Οκτώβριος 2011 στις 14:45
Ευχαριστώ και πάλι για τα σχόλια σας.Φίλε Δημήτρη. το θέμα η φτώχια σκοτώνει μας το έχεις καλύψει με τις τελευταίες σου αναρτήσεις στο η αδιαφορία σκοτώνει σίγουρα είναι κάτι που θα δουλέψω περισσότερο γιατι φοβάμαι τις συνέπειες της αδιαφορίας μου αν δεν  δημιουργήσω κάτι στην ευρηματική πρόταση σου. Στο η Ελλάδα σκοτώνει τα παιδιά της,εχω μάθει γιαυτήν ότι είναι πολύ γρήγορο πιστόλι.Θέλω να πιστεύω ότο δεν θα είμαι ο επόμενος στόχος!
Σχόλιο από τον/την ΒΑΣΙΛΗΣ . Λ στις 21 Οκτώβριος 2011 στις 13:10
Ωραιότατη σύνθεση Μιχάλη !!!
Σχόλιο από τον/την DimitrisFileles στις 21 Οκτώβριος 2011 στις 10:53

Αριστουργηματική εικονική ερμηνεία!!!

Αγαπητέ Μιχάλη, απευθυνόμενος στην ευρηματικότητά σου, προτείνω εικονοποίηση και του επίκαιρου θέματος "Η φτώχεια σκοτώνει", όπως επίσης και μερικών ακόμη "Η αδιαφορία ακοτώνει", "Ο τζόγος σκοτώνει", "Το κράτος σκοτώνει", εν τέλει "Η Ελλάδα σκοτώνει τα παιδιά της"...

Σχόλιο από τον/την ΝΕΛΛΗ στις 21 Οκτώβριος 2011 στις 10:44
συμφωνω απολυτα με το νοημα και το μηνυμα !!!  ιδιαιτερη δημιουργια...
Σχόλιο από τον/την Άννα Πιτσικάλη στις 21 Οκτώβριος 2011 στις 10:34
Ευχαριστώ όχι μόνο για τη φωτογραφική δουλειά σου που απολαμβάνω, αλλά και για τις γνώσεις που κατά καιρούς μας τροφοδοτείς. Σήμερα έμαθα πληροφορίες για την Αστυπάλαια που δεν είχα μάθει ποτέ και μάλιστα μ' ένα τρόπο απλό και δοτικό.
Σχόλιο από τον/την ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΕΛΛΑΣ στις 21 Οκτώβριος 2011 στις 10:06
ωραιοτατατη φωτο προειδοποιηση, ευχαριστουμε και για τις πληροφοριες του αρχαιου τοπου...!!!!
Σχόλιο από τον/την ΜΙΧΑΗΛ ΒΟΜΒΥΛΑΣ στις 21 Οκτώβριος 2011 στις 9:03

Σας ευχαριστώ για την ματιά σας και τα σχόλια σας.Κώστα σιγουρα ο Λέλλας τον έχει στο στόχο, αλλα όχι για το τσιγάρο  αλλά για το ότι έχει μουστάκι και είναι υποψήφιος για υπογραφές.Φίλε Γιάννη αυτή η απεραντοσύνη ρομαντζας για τους κεκοιμημένους ειναι μια απο της αιτίες που η Αστυπάλαια είχε επιλεχθεί σαν τόπος ταφής βρεφώνστην αρχαιότητα που η αρχαιλολογική σκαπάνη έβγαλε στο φως

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό σύνολο με ταφές μωρών μέσα σε πήλινα αγγεία, τρόπος ενταφιασμού που ονομάζεται «εγχυτρισμός», που ήταν ο πιο συνηθισμένος τρόπος στην αρχαιότητα για την ταφή νεογέννητων και μικρών παιδιών, συμβολίζοντας την μήτρα της μητέρας τους. 
Το εύρημα προέρχεται από τη Χώρα της Αστυπάλαιας, σημερινή πρωτεύουσα του νησιού, που ήταν και η αρχαία πρωτεύουσα. Οι εγχυτρισμοί στα βαθύτερα στρώματα ήταν τοποθετημένοι μέσα σε λαξευμένους στο βράχο λάκκους. Ωστόσο, σε ορισμένα σημεία του χώρου, επάνω από τις αρχικές ταφές, είχαν τοποθετηθεί άλλες σε δύο ή και τρία επάλληλα στρώματα, έχοντας προκαλέσει μεγάλες φθορές στις προγενέστερες. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει μια συνεχή χρήση του χώρου που επιβεβαιώνεται από τη χρονολόγηση της κεραμικής, η οποία καλύπτει την περίοδο από τα τέλη της Γεωμετρικής Εποχής έως τα Ρωμαϊκά χρόνια.
Από την μελέτη του σκελετικού υλικού, που γίνεται από το Ανθρωπολογικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (UCL), προκύπτει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των μωρών, περίπου το 77%, πέθανε σε διάστημα από 37 έως 42 εβδομάδων κατά τη στιγμή της γέννησής τους ή λίγο μετά. Ένα ποσοστό 9% ήταν έμβρυα ή πρόωρα, που πέθαναν μεταξύ 24 και 37 εβδομάδων. Και ένα ποσοστό 14% περιλαμβάνει βρέφη που έζησαν γύρω στους έξι μήνες, δύο- τρεις περιπτώσεις με δίδυμα, και τα 4-5 παιδιά που έζησαν από ενός έτους έως τριών.
Το εξαιρετικό αυτό σύνολο με τους εγχυτρισμούς των βρεφών μας αναγκάζει να αναρωτηθούμε αν ο χώρος αυτός ήταν νεκροταφείομωρών ή ταφικό ιερό, όχι μόνον εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των ευρημάτων, αλλά της μεγάλης διάρκειας της χρήσης του συγκεκριμένου χώρου, που δεν τοποθετείται στα όρια της γνωστής νεκρόπολης, αλλά σε μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στην αρχαία πόλη και τον άξονα της οχύρωσής της. Δύο επιγραφές που προέρχονται από τον οικισμό της Χώρας και αναφέρονται στις θεότητες του τοκετού και της γέννησης, η μία στην Αρτέμιδα Λοχία και η άλλη στην Ειλείθυια, πιθανόν να έχουν σχέση με το τόσο μοναδικό αυτό εύρημα.
Πρόκειται για ανασκαφικά ευρήματα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και σπανιότητας.

Σχόλιο από τον/την dimitra kirgiannaki στις 21 Οκτώβριος 2011 στις 8:44
Μπραβο Μιχαηλ...υπεροχη φωτο κ νοημα...
Σχόλιο από τον/την Katerina I. Risaki στις 21 Οκτώβριος 2011 στις 1:47
Εξαιρετική

Χορηγοί

ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΣΕ
ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τηλ. 2321085880
PhotoSTAR.gr


ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ

Γυναικεία - Ανδρικά Υποδήματα

tsoumpas.gr

© 2024   Created by G.D.Christoloukas.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης