Ελληνική Λέσχη Φωτογραφίας
Ετικέτες;
Βασίλη. Δεν ξέρω αν οι φακοί που προτείνεις είναι πλήρως συμβατοί με τις λειτουργίες και τις δυνατότητες της μηχανής σου. Για μένα η υστέρηση σε λειτουργίες είναι σημαντική, γιατί βλέπω ότι τελικά μπορεί να είναι πιο φθηνές αλλά ίσως κάτι να χάνεις.
Αλήθεια με τον Nikor 18-105 f3.5 VR είσαι ικανοποιημένος; Πες μου γιατί με ενδιαφέρει...
Σ' ευχαριστώ
Παύλο, αυτός είναι ο βασικός φακός μου που συνόδευε τη μηχανή σε κιτ και είμαι αρκετά ευχαριστημένος αν και έχω διαβάσει ο ΝΙΚΟΝ 18-200 είναι καλύτερος.
Paul είπε:Βασίλη. Δεν ξέρω αν οι φακοί που προτείνεις είναι πλήρως συμβατοί με τις λειτουργίες και τις δυνατότητες της μηχανής σου. Για μένα η υστέρηση σε λειτουργίες είναι σημαντική, γιατί βλέπω ότι τελικά μπορεί να είναι πιο φθηνές αλλά ίσως κάτι να χάνεις.
Αλήθεια με τον Nikor 18-105 f3.5 VR είσαι ικανοποιημένος; Πες μου γιατί με ενδιαφέρει...
Σ' ευχαριστώ
ο Tokina 11-16 ειναι ο πιο οξύτατος ευρυγώνιος φακός που υπάρχει, προσωπικά τον εχω δοκιμάσει και στο f/4 νετάρει απ ακρη σε ακρη.
Χρησιμότατος στο αξιοποιήσιμο 2.8 σε σκοτεινούς χώρους.
το μειονέκτημα που του βρίσκω προσωπικά ειναι οτι δεν ειναι 10αρης και χάνει αυτη την παραμόρφωση και αυτη την ιδίεταιρη ευρυγώνια αίσθηση σε σύκριση με άλλους φακούς. Αν ομως δεν σου αρέσουν και δεν σε ενδιαφέρουν οι παραμορφώσεις, τον αγοράζεις με κλειστά μάτια.
Εμπειρία εχω και με τον Sigma 10-20, αυτος θα έλεγα υπέρπαραμορφώνει τα πράγματα, πράγμα που προσωπικά μου αρέσει.
Σε οξύτητα δεν φτάνει τον 11-16, αλλα δεν θα ελεγα οτι ειναι κακος.
βασικά η οξύτητα παίζει ρολο στο Range ενός φακού.
οσο πιο κοντό zoom range έχει τοσο πιο οξύς ειναι.
Σε ποιότητα κατασκεύης, και κρατήματος μου αρέσει παρα πολυ ο sigma
βασικά να τα συνοψίσω.!
αν κυνηγάς κρύσταλλο και δεν σε ενδιαφέρουν τα 10mm και οι παραμορφώσεις τους, παρε τον tokina
διαφορετικά παρε τον sigma.
αν θες πιο ευρυ zoom range αλλα με κόστος σε οξύτητα / ποιότητα, πάρε τον tamron 10-24.
Έχω διαβάσει πολλες τεχνικές αξιολογήσεις που λένε ότι ο 18-105 σε ευκρίνεια υπερέχει του 18-200. O 18-200 έχει μεγάλο εύρος αλλά υστερεί σε ευκρίνεια μακρυά από το κέντρο, σε μεγάλο εστιακό εύρος. Δες παρακάτω αξιολογήσεις :
Για 18-105
The Nikkor AF-S DX 18-105mm f/3.5-5.6 G ED VR offers a nice package of a comfortable focal range, optical stabilization and very high resolution figures. On the downside there're rather pronounced distortion and CAs. The build quality is Ok but not really something to rave about either. Given the very moderate price tag it's certainly an attractive offer if you can live with or work around its shortcomings. It's quite interesting to see that Nikon is able to offer very attractive "long range" kit zoom lenses. None of the other manufacturers does really come close in this respect and it's certainly giving Nikon a competitive edge in the important budget segment of the market.
Optical Quality: 3
Mechanical Quality:3
Price/Performance: 4
Τώρα για 18-200
Regarding some glowing reviews available on the web the expectation were rather high. Unfortunately the (tested sample of the) Nikkor AF-S 18-200mm f/3.5-5.6 G IF-ED VR II DX wasn't able to convince completely. Weak points are rather hefty distortions and high vignetting (@ f/3.5) at 18mm. Apart from a few weak spots the resolution figures are quite good though and it is possible to get very decent images from this lens under field conditions. The VR can surely help to save the day in situations where similar zooms must fail utterly The build quality is a little soso for a lens in this price class and probably the biggest disappointment. All in all the Nikkor is a highly interesting lens but not without flaws (hardly surprising for a 11x zoom).
Optical Quality: 2
Mechanical Quality: 3
Price/Performance: 4
Βασίλης Πρωτόπαπας (vasilpro) είπε:Παύλο, αυτός είναι ο βασικός φακός μου που συνόδευε τη μηχανή σε κιτ και είμαι αρκετά ευχαριστημένος αν και έχω διαβάσει ο ΝΙΚΟΝ 18-200 είναι καλύτερος.
Paul είπε:Βασίλη. Δεν ξέρω αν οι φακοί που προτείνεις είναι πλήρως συμβατοί με τις λειτουργίες και τις δυνατότητες της μηχανής σου. Για μένα η υστέρηση σε λειτουργίες είναι σημαντική, γιατί βλέπω ότι τελικά μπορεί να είναι πιο φθηνές αλλά ίσως κάτι να χάνεις.
Σ' ευχαριστώ
ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΣΕ
ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Τηλ. 2321085880
PhotoSTAR.gr
© 2024 Created by G.D.Christoloukas. Με την υποστήριξη του