Ελληνική Λέσχη Φωτογραφίας
Ετικέτες;
Η D700 με ενα 50 1.4 νικον κανει τα ιδια και καλυτερα σε χαμηλο φωτισμο και απο τιμη ειναι νομιζω μια χαρα η D700 .
Αχιλλέας Γιαννόπουλος είπε:Γιώργο, ξέρεις πολύ καλά ότι δεν είναι μόνο θέμα μηχανής. Εσύ έχεις τραβήξει με D3 και τον 200άρη f/2, μια από τις καλύτερες full frame της αγοράς (την καλύτερη μέχρι να βγει η D3S), και έναν από τους ταχύτερους και πιο ακριβούς (αν όχι ο ακριβότερος) και καλύτερους τηλεφακούς στον κόσμο. Σύνολο κοστολογίου για την Ελλάδα 7500€. Χαίρω πολύ. Αν είχα τόσα λεφτά, εννοείται ότι θα έπαιρνα τα καλύτερα της αγοράς. Όχι μόνο εγώ, οποιοσδήποτε άλλος στη θέση μου αυτό θα έκανε. Εσύ απ' ότι βλέπω διαθέτεις τον καλύτερο εξοπλισμό της αγοράς και από σώματα, κι από φακούς...
george stamos είπε:Καλο το φλασ αλλα αν εχεις καλη μηχανη τυφλα να εχει το φλασ χεχεχε
Δες ενα δειγμα με 4000 ΙΣΟ .
Παρε μια καλη μηχανη πρωτα με καλο ισο και μετα αγοραζεις και το φλασ.
Αχιλλέας Γιαννόπουλος είπε:Έκανες τη μαγική ερώτηση. Σε κανένα χόμπι δεν παίρνεις τα λεφτά σου πίσω, εκτός κι αν αυτό το κάνεις επάγγελμα. Δεν πρόκειται προς το παρόν τουλάχιστο να επενδύσω κανά 20000€ σε σώμα FF και φακούς που ο καθένας κάνει κανά 2000€, εκτός κι αν οι αποδοχές μου ετησίως από τη δουλειά μου υπερβαίνουν τις 200.000€. Τότε, θα τα σκάω για την πλάκα μου.
Το κακό με τη φωτογραφία όμως είναι ότι πρόκειται για ένα ακριβό χόμπι, που όσο περισσότερο το γνωρίζεις και θες να το αναπτύξεις, γρήγορα καταλαβαίνεις ότι χρειάζεσαι κι άλλα υλικά, και καλύτερη μηχανή, και, και, και... Ας πούμε το βασικότερο. Ο μοναδικός λόγος που θέλω ν' αλλάξω μηχανή και να πάρω D-SLR ξέρεις ποιός είναι; Το φλας. Και δεν εννοώ το pop-up, εννοώ το εξωτερικό. Το οποίο το στρέφεις όπου θες, το βγάζεις εκτός μηχανής για directional light και όλα τα συναφή. Θέλεις περί τα 400€ μόνο για ένα φλας. Ένα φλας, όμως που γνωρίζοντας πως να το χρησιμοποιείς ανεβαίνεις ένα σκαλί (τουλάχιστον) στην ποιότητα των φωτογραφιών σου. Γιατί, κακά τα ψέμματα, ακόμη και D-SLR, χωρίς directional φωτισμό, είναι άχρηστη. Όλα τα άλλα μπορεί να τα κάνει μια οποιαδήποτε μηχανή στο βαθμό που μπορεί (εννοείται με επαρκείς συνθήκες φωτισμού). Αυτό που καμιά compact (πλην ελαχίστων ακριβών εξαιρέσεων με hot shoe και δυνατότητα external flash) μηχανή δεν μπορεί να κάνει, είναι να διαχειριστεί φωτισμό από μακριά.
Stelios Kritikakis είπε:εξαρτάται τι φωτογραφία κάνεις, αν κανεις αφαιρετική δρόμου και ασπρόμαυρο, η πιο φτηνη compact ειναι λουκούμι!
δεν ενοχλείς τους περαστικούς, δεν χρειάζεσαι raw, η ποιότητα ειναι αδιάφορη, μονο θέμα + φως.
τωρα αν θελεις να κάνεις νυχτερινό και θες ολους τους τόνους εε εκει χρειάζεσαι dynamic range αθόρυβους αισθητήρες, που οι μεσαίες της Nikon (D90 D5000) φαίνεται να υπερέχουν.
αν εισαι ασυμβίβαστος, πηγαινεις σε FF αισθητήρες, και L series φακούς η καλούς αντίστοιχους 2.8 και τα σκάς κανονικά.
το θέμα ειναι θα τα πάρεις τα λεφτά σου πίσω; η απλά κανεις το hobbie σου;
γιατι δεν σκεφτεσαι κατι σε d300 με εναν 16-85 ή με εναν ευρυγωνιο της sigma? ή εναλλακτικα μια d90 με καποιους συνδυασμους φακων? 1800 ευρω νομιζω ειναι χαμηλο budget για full frame γιατι δεν εχει νοημα ενα σωμα d700 με ενα φακο που δεν θα αποδιδει. απο την αλλη ενας φακος των 1000+ ευρω οπως ο AF-S 24-70mm f/2.8G ED, παλι δεν θα δινει την ποιοτητα εικονας που θες στην d40..., μην ξεχνας οτι θα πρεπει να παρεις και επιπλεον πραγματα, φιλτρα, τριποδα, τσαντες για να προστατευεις και να στηριζεις τον εξοπλισμο σου! και κατι επιπλεον χρειαζεσαι και τον καταλληλο εξοπλισμο στο σπιτι για να τα βλεπεις ολα αυτα, δηλ ενα καλο μονιτορ, μια καλη καρτα γραφικων, ενα συστημα που να επεξεργαζεται ευκολα τα αρχεια που θα τραβας, κτλ....
Στέφανε, θα σε απογοητεύσω λίγο, αλλά η D90 έχει βρεθεί ότι είναι καλύτερη της D300 σε απόδοση αισθητήρα. Υπολείπεται σε κάποια άλλα μικροπράγματα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπερτερεί σαν πρόταση απέναντι στην D90. Για περισσότερες πληροφορίες δες εδώ
Stefanos είπε:γιατι δεν σκεφτεσαι κατι σε d300 με εναν 16-85 ή με εναν ευρυγωνιο της sigma? ή εναλλακτικα μια d90 με καποιους συνδυασμους φακων? 1800 ευρω νομιζω ειναι χαμηλο budget για full frame γιατι δεν εχει νοημα ενα σωμα d700 με ενα φακο που δεν θα αποδιδει. απο την αλλη ενας φακος των 1000+ ευρω οπως ο AF-S 24-70mm f/2.8G ED, παλι δεν θα δινει την ποιοτητα εικονας που θες στην d40..., μην ξεχνας οτι θα πρεπει να παρεις και επιπλεον πραγματα, φιλτρα, τριποδα, τσαντες για να προστατευεις και να στηριζεις τον εξοπλισμο σου! και κατι επιπλεον χρειαζεσαι και τον καταλληλο εξοπλισμο στο σπιτι για να τα βλεπεις ολα αυτα, δηλ ενα καλο μονιτορ, μια καλη καρτα γραφικων, ενα συστημα που να επεξεργαζεται ευκολα τα αρχεια που θα τραβας, κτλ....
τι να σου πω εγω την d90 εχω και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος, δεν ξερω εμπρακτως ποια μπορει να ναι καλυτερη...
Λοιπόν φίλε Κωνσταντίνε ευχαριστώ για την απάντηση.
Πρώτον μην ξεχνάς πως σκέφτομαι να πάρω το φακό και μετά απο λίγο να τον κουμπώσω στην d700.Δηλαδή να μπεί για λίγο καιρό στην d40.Φυσικά δεν γνωρίζω το αποτέλεσμα αυτού για αυτό και ρωτάω.
Να σου πώ τους λόγους της αγοράς ff.Από όσα έχω καταλάβει,η ff μηχανή σου δίνει τη δυνατότητα να πάρεις καλύτερης ποιότητας εικόνα αφού έχει μεγαλύτερο ccd->περισσότερη γραμμένη πληροφόρια σε αυτό->καλύτερη ποιότητα εικόνας.
Επίσης θέλω να αγοράσω ff σώμα με τη λογική ότι δεν θέλω να χάσω την επένδυση μου σε φακούς dx μελλοντικά .Δηλαδή να μην δώσω τώρα 1000 σε φακούς και μετά από καιρό που θα μεταβώ σε ff να μου είναι άχρηστοι.
Ακόμη οι φακοί που υπάρχουν στη κατηγορία αυτή ο 14-24,24-70 της νίκον λένε ότι συγκαταλέγονται στους κορυφαίους της αγοράς.Φαίνεται και από την απαγορευτική τμή τους.
Όσο για τις ανάγκες μου φίλε νομίζω πως θα καλυφθούν σε ένα εύρος 14-70...Αν δείς τις φώτο μου νομίζω πως μου αρέσει να τραβάω περισσότερα στημένα κάδρα και μου αρέσουν ιδιαίτερα οι ευρυγώνιες δυνατότητες...Αυτά...Περιμένω με αγωνία τις απαντήσεις σας.
Kωνσταντίνε όπως καταλαβαίνες έχω πελαγώσει.
Πραγματικά να σου πώ τι γίνεται επειδή είμαι σε φάση εκπαίδευσης των τεχνικών της φωτογραφίας δεν μπορώ να αποκλείσω κάποιο είδος φωτογραφίας.Για αυτό τον λόγο είπα τον 24-70 αφού καλύπτει ένα μεγάλο εύρος φωτογραφιών.
Πάντως λατρεύω τα τοπία,τα ευρυγώνια κάδρα και τα κανονικά κάδρα με αρκετή θολούρα στο παρασκήνιο.Δεν ξέρω αν σε κάλυψα.Ρίξε και μια ματιά στις φωτογραφίες μου.Πάντως θα ήθελα να μου προτείνεις ένα καλό ευρυγώνιο φακό με συνδυασμό της d90 αφού όλοι συμφωνούν πως υπερτερεί στις dx.Περίπου με όριο τιμής τα 1800 ευρώ το πακέτο.
Επίσης αν θές πρότεινε και ένα ff πακέτο με τα ίδια χαρακτηριστικά.
Ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας.
© 2021 Created by Giorgos Tsoumpas Photography.
Με την υποστήριξη του