"Φωτογραφικό Ταξίδι"

Ελληνική Λέσχη Φωτογραφίας

Το πάθος μου για τη φωτογραφία ξεκινά από όταν ήμουν παιδί μόνο που οι ευκολίες και το μέσο τότε ήταν αρκετά δύσχρηστο και όχι ιδιαίτερα διεισδυτικό σε αντίθεση με τη σημερινή ψηφιακή εποχή και τις ευκολίες που παρέχει.

Όταν ωρίμασε αρκετά η ψηφιακή τεχνολογία στη φωτογραφία το 2003 περίπου απέκτησα τη 1η μου compact.
Στόχος μου πάντα ήταν η ποιότητα και η πιστότητα της εκάστοτε λήψης σε ένα οικονομικό λογικά πλαίσιο για τον απλό χρήστη και ερασιτέχνη φωτογράφο.
Χρόνο με το χρόνο μεγάλωναν οι ανάγκες μου για τη φωτογραφία σε συνάρτηση με το πάθος μου για αυτή.

Η φωτογραφία είναι ο πιο ελεύθερος τρόπος έκφρασης που δεν σε περιορίζει.
Κάθε κλικ κρύβει ένα δικό του κόσμο και τρόπο βασισμένο στη λογική, στη νοοτροπία και στο κάρμα του φωτογράφου.

Με τη λογική ότι μια εικόνα ισούται όσο χίλιες λέξεις, προσπαθώ να περάσω μηνύματα στις εικόνες μου, μηνύματα που βγαίνουν από τη καρδιά μου, από το μυαλό μου, από τη διάθεση μου, και φυσικά από την ανάγκη να δημιουργήσω.
Σκοπός είναι η δημιουργία συναισθημάτων στις εικόνες μου, συναισθήματα όπως η ευεξία που έχει ανάγκη η σημερινή εποχή, και όχι μόνο.

Η συνταγή μου στη φωτογραφία δεν στέκεται μόνο στο κλικ, στη στιγμή και στη γωνία αλλά στην έμπνευση τη φαντασία και την τύχη. Θεωρώ επίσης τη τεχνολογία δημιουργικό σύμμαχο μου όπου σε συνδυασμό με τους παράγοντες που προανέφερα συνεισφέρουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τέλος λίγα λόγια για το σύστημα αξιολόγησης, σχολιασμού και κριτικής, θέλω να ξέρετε ότι ασχολούμαι λίγο παραπάνω από αυτό που βλέπω, πιο αυστηρά και σοβαρά σε συνάρτηση με τις γνώσεις και το επίπεδο του φωτογράφου, και αν κάνω τη διαφορά ανάμεσα σε σχόλια δε θα ήθελα να κριθώ για αυτό, αλλά για την ουσία του πράγματος που αναφέρω. Σκοπός μου δεν είναι να δημιουργήσω βεντέτες, ή εντυπώσεις ούτε να πω πώς να κάνει κάποιος τη δουλειά του. Σκοπός μου είναι ο προβληματισμός υπέρ της δημιουργίας από μια διαφορετική οπτική γωνία που ο εκάστοτε δημιουργός μπορεί να αγνοεί ασυνείδητα η να μη μπορεί να φτάσει εκεί λόγω ελλιπούς εμπειρίας. Αναφέρομαι κυρίως στους νεότερους φίλους/ες της φωτογραφίας. Θεωρώ το διάλογο σύμμαχο αλλά και το χιούμορ φάρμακο κατά της καχυποψίας.

Επίσης με χαρά θα δεχθώ οποιοδήποτε σχόλιο / κριτική και στις δικές μου παρουσιάσεις από οποιοδήποτε μέλος παλιό / νέο, ερασιτέχνη ή επαγγελματία για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Σας ευχαριστώ

Προβολές: 100

Σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος του "Φωτογραφικό Ταξίδι" για να προσθέσετε σχόλια!

Γίνετε μέλος του "Φωτογραφικό Ταξίδι"

Σχόλιο από τον/την Μύρων Βασιλικάκης στις 30 Μάιος 2010 στις 8:46
Στέλιο αυτό που γράφεις εδώ δεν το καταλαβαίνω Μπορείς να μου το εξηγησεις καλύτερα
μπας και το καταλάβω;

και να σου πω του λόγου το αληθές δεν θα έγραφα κάτι κάτω απο τη φωτογραφία σου εδω, ειναι μια καλή περιγραφική Φ αλλα μέχρι εκεί.
Σχόλιο από τον/την Stelios Kritikakis στις 30 Απρίλιος 2009 στις 23:11
thats the spirit!
Σχόλιο από τον/την Αντωνης Κυρου στις 4 Απρίλιος 2009 στις 19:50
Στελιο δεν εχω προσωπικα κανενα απολυτως προβλημα με την κριτικη,ισα ισα πιστευω οτι μονο ετσι καποιος μπορει να εξελιχτει.αρκει ναναι παντα καλοπροαιρετη.Θα χαρω πολυ να συζηταμε καθε τι φωτογραφικο και να λεμε τις αποψεις μας

Χορηγοί

ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΣΕ
ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τηλ. 2321085880
PhotoSTAR.gr


ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ

Γυναικεία - Ανδρικά Υποδήματα

tsoumpas.gr

Γενέθλια

Δεν υπάρχουν γενέθλια σήμερα

© 2021   Created by Giorgos Tsoumpas Photography.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης