"Φωτογραφικό Ταξίδι"

Ελληνική Λέσχη Φωτογραφίας

Πληροφορίες

Άγιο Όρος

Ομάδα ανοικτή.Ορατή από όλα τα μέλη του Φ.Τ.

 

Παρακαλώ,τις φωτογραφίες σας να τις ανεβάζετε στις επί μέρους συζητήσεις στο Φόρουμ.

 

 

 

 

 

Θέση: Περιβόλι της Παναγίας
Μέλη: 85
Πρόσφατη δραστηριότητα: Αυγ 25, 2014

Το Άγιο Όρος (επίσημα: Ιερά Κοινότης Αγίου Όρους ) είναι μια «Αυτόνομη Μοναστική Πολιτεία» εντός της Ελλάδας, (ίσως μοναδική στο κόσμο, με εξαίρεση την κοσμική Λάσα του Θιβέτ), στην χερσόνησο του Άθω της Χαλκιδικής στην Μακεδονία, που θεωρείται κέντρο του Ορθόδοξου μοναχισμού.
Θεωρείται από τα σημαντικότερα τμήματα όχι μόνο της Βαλκανικής, αλλά της Ευρώπης και της Ανατολικής Εκκλησίας λόγω της μεγάλης εθνικής, ιστορικής, θρησκευτικής, γραμματειακής και πολιτισμικής αξίας αυτού ως ακόμη και κέντρου διατήρησης και συντήρησης πλούσιου υλικού, έτσι ώστε να χαρακτηρίζεται "καταφύγιο" και "μουσείο" μοναδικού θησαυρού ελληνικής τέχνης και γραμμάτων.

 

Το Άγιο Όρος αποτελεί αυτοδιοίκητο και αυτόνομο τμήμα του Ελληνικού κράτους, που υπάγεται πολιτικά στο Υπουργείο Εξωτερικών και θρησκευτικά στην Δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης. Έχει εδαφικά διαιρεθεί σε είκοσι αυτοδιοίκητες περιοχές. Κάθε περιοχή αποτελείται από μία κυρίαρχη μονή και διάφορους άλλους μοναστικούς οικισμούς γύρω από αυτήν (σκήτες, κελλιά, καλύβες, καθίσματα, ησυχαστήρια). Όλες οι μονές είναι Κοινόβιες, δηλαδή κοινή λειτουργία, προσευχή, στέγη, σίτιση και εργασία μεταξύ των μοναχών. Υπεύθυνος της κάθε μονής είναι ο Ηγούμενος που εκλέγεται από τους μοναχούς της μονής ισόβια. Οι Ηγούμενοι των μονών συγκροτούν την Ιερά Σύναξη και ασκούν την νομοθετική εξουσία.

 

Η πολιτεία του Αγίου Όρους αποτελεί αυτοδιοίκητο και αυτόνομο τμήμα της Ελληνικής Δημοκρατίας και κυβερνάται με βάση τον Καταστατικό Χάρτη του 1924.Το Ελληνικό Κράτος εκπροσωπείται απο τον Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους ο οποίος είναι επιφορτισμένος με την τήρηση του Αγιορίτικου καθεστώτος και υπάγεται στο Υπουργείο Εξωτερικών,και απο εκκλησιολογικής πλευρας υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως.

 • Την εκτελεστική εξουσία στο Άγιο Όρος αντιπροσωπεύει η Ιερά Επιστασία της οποίας ο Πρόεδρος φέρει την ονομασία Πρωτεπιστάτης.Η Ιερά Επιστασία αποτελείται από 4 μέλη επιλεγμένα από τις 5 πρώτες ιεραρχικά μονές.
 • Η νομοθετική εξουσία αντιπροσωπεύεται απο την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους,επίσης η Ιερά Κοινότητα έχει εκτός των άλλων και δικαστική αρμοδιότητα σε υποθέσεις Αστικού Δικαίου για πλημμελήματα που συνέβηκαν εντός των γεωγραφικών ορίων του Αγίου Όρους.Για όλες τις υπόλοιπες(Κακουργήματα κλπ.) αρμόδια δικαστήρια εκδίκασης είναι αυτά της πόλεως της Θεσσαλονίκης.
 • Ως Ανώτατη Εκκλησιαστική και Δικαστική Αρχή εντός του Αγίου Όρους αναγνωρίζεται η Διπλή Ενιάυσεως Σύναξη η οποία συνέρχεται τακτικά μία φορά τον χρόνο εκτός και εάν απαιτείται διαφορετικά και μπορεί να αποφανθεί δια πάν ζήτημα.
 • Και τέλος χρέη Ανωτάτου Εφετείου γιά Εκκλησιαστικά-Πνευματικά θέματα ασκεί η σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.

www.agioritikovima.gr

Φόρουμ συζητήσεων

Εμείς οι προσκυνητές

Ξεκίνησε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ Β. ΚΩΒΑΙΟΣ. Τελευταία απάντηση από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ Β. ΚΩΒΑΙΟΣ Ιουν 18, 2013. 29 Απαντήσεις

Οι πύργοι του Αγίου Όρους.

Ξεκίνησε από τον/την Kostas Popis. Τελευταία απάντηση από τον/την Γιώργος Μαχαίρας Δεκ 13, 2012. 4 Απαντήσεις

Ιερές Μονές Ζωγράφου & Δοχειαρίου

Ξεκίνησε από τον/την Giorgos Tsoumpas Photography. Τελευταία απάντηση από τον/την λυμπερης Νοέ 20, 2012. 7 Απαντήσεις

Ιερές Μονές Γρηγορίου & Εσφιγμένου

Ξεκίνησε από τον/την Giorgos Tsoumpas Photography. Τελευταία απάντηση από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ Β. ΚΩΒΑΙΟΣ Απρ 27, 2012. 3 Απαντήσεις

Ιερές Μονές Σίμωνος Πέτρας & Αγίου Παύλου

Ξεκίνησε από τον/την Giorgos Tsoumpas Photography. Τελευταία απάντηση από τον/την Φραγκιάς Κώστας Απρ 25, 2012. 8 Απαντήσεις

Αγιον Ορος

Ξεκίνησε από τον/την Bασίλης Μπόνης. Τελευταία απάντηση από τον/την Bασίλης Μπόνης Απρ 25, 2012. 3 Απαντήσεις

Τοπία,διαδρομές,μονοπάτια

Ξεκίνησε από τον/την Giorgos Tsoumpas Photography. Τελευταία απάντηση από τον/την Αποστόλης Απρ 20, 2012. 14 Απαντήσεις

Οι Φιάλες

Ξεκίνησε από τον/την Kostas Popis. Τελευταία απάντηση από τον/την Kostas Popis Απρ 9, 2012. 1 Απάντηση

Χλωρίδα & Πανίδα στον Άθω

Ξεκίνησε από τον/την Giorgos Tsoumpas Photography. Τελευταία απάντηση από τον/την Γιώργος Κάππας Μαρ 18, 2012. 6 Απαντήσεις

Άρσανάδες.

Ξεκίνησε από τον/την Kostas Popis. Τελευταία απάντηση από τον/την Kostas Popis Μαρ 16, 2012. 17 Απαντήσεις

Μοναχισμός και Μοναχοί

Ξεκίνησε από τον/την Giorgos Tsoumpas Photography. Τελευταία απάντηση από τον/την Βασίλης Πρωτόπαπας Φεβ 19, 2012. 60 Απαντήσεις

Οι Καμιναδες ...στα κτισματα

Ξεκίνησε από τον/την Αποστόλης. Τελευταία απάντηση από τον/την Αποστόλης Ιαν 25, 2012. 16 Απαντήσεις

Ιερές Μονές Διονυσίου & Κουτλουμουσίου

Ξεκίνησε από τον/την Giorgos Tsoumpas Photography. Τελευταία απάντηση από τον/την Αποστόλης Ιαν 25, 2012. 17 Απαντήσεις

Ο Ιερός Ναός του Πρωτάτου στίς Καρυές

Ξεκίνησε από τον/την Giorgos Tsoumpas Photography. Τελευταία απάντηση από τον/την ΒΑΣΙΛΗΣ . Λ Δεκ 12, 2011. 1 Απάντηση

Ιερές Μονές Παντοκράτορος & Ξηροποτάμου

Ξεκίνησε από τον/την Giorgos Tsoumpas Photography. Τελευταία απάντηση από τον/την Βασίλης Πρωτόπαπας Νοέ 24, 2011. 5 Απαντήσεις

Ιερές Μονές (Γενικές Πληροφορίες)

Ξεκίνησε από τον/την Giorgos Tsoumpas Photography. Τελευταία απάντηση από τον/την Αποστόλης Νοέ 4, 2011. 21 Απαντήσεις

Ιερές Μονές Σταυρονικήτα & Ξενοφώντος

Ξεκίνησε από τον/την Giorgos Tsoumpas Photography. Τελευταία απάντηση από τον/την ΜΙΧΑΗΛ ΒΟΜΒΥΛΑΣ Οκτ 31, 2011. 19 Απαντήσεις

Διάφορα Βίντεο από το "Περιβόλι της Παναγιάς"

Ξεκίνησε από τον/την Giorgos Tsoumpas Photography. Τελευταία απάντηση από τον/την Giorgos Tsoumpas Photography Οκτ 30, 2011. 3 Απαντήσεις

Ιερές Μονές Αγίου Παντελεήμονος & Κωνσταμονίτου

Ξεκίνησε από τον/την Giorgos Tsoumpas Photography. Τελευταία απάντηση από τον/την ΒΑΣΙΛΗΣ . Λ Οκτ 26, 2011. 6 Απαντήσεις

Πίνακας σχολίων

Σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος του Άγιο Όρος για να προσθέσετε σχόλια!

Σχόλιο από τον/την Κλεοπάτρα Μανωλιού στις 16 Οκτώβριος 2012 στις 1:18

Τιμή μου και χαρά μου η πρόσκληση!!!  Χαίρομαι που είμαι μαζί σας φίλοι μου.

Αφού δεν γίνεται να πάω,  θα βλέπω  μέσα από τα μάτια σας και με τη δική σας ματιά. Ευχαριστώ.

Σχόλιο από τον/την marianto στις 1 Οκτώβριος 2012 στις 0:26

Γιώργο σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ για την πρόσκληση στην ομάδα σου. Με χαρά και τιμή την αποδέχομαι. Να είσαι πάντα καλά εσύ και η οικογένειά σου και να μας ταξιδεύεις με την μοναδική και καταπληκτική σου φωτογραφική δουλειά από το Άγιο Όρος!!! Καταπληκτικό φωτογραφικό υλικό πολύ σπάνιο.. Σ΄ευχαριστούμε πολύ που τα μοιράζεσαι μαζί μας και μας ξεναγείς ως εκεί με το φωτογραφικό σου φακό.  Να΄σαι πάντα δυνατός και γερός!!!

Καλό σου βράδυ

Σχόλιο από τον/την Giorgos Tsoumpas Photography στις 28 Αύγουστος 2012 στις 15:21

Νέο οδοιπορικό στο Περιβόλι της Παναγιάς ( Έρημος Αγίου Όρους)

Αναχώρηση την 13 Σεπτεμβρίου από Θεσσαλονική στις 13.00 με το αυτοκίνητο του Παναγιώτη,

με προορισμό την Ουρανούπολη Χαλκιδικής και αφού πρώτα κάνουμε μια στάση στον Πρόδρομο για σουβλάκια και καμμιά μπύρα.

Άφιξη στην Ουρανόπολη και διαμονή στο AKROGIALI  HOTEL στην παραλία και δίπλα από το σημείο που αναχωρούν τα καραβάκια για το Άγιο Όρος.

Την 14 Σεπτεμβρίου ημέρα Παρασκευή,αναχώρηση στις 06.30 για την Δάφνη.Με το φθάνουμε περίπου 08.30,φεύγουμε αμέσως για Καρυές.Στις Καρυές,θα μείνουμε καμμιά ώρα και κάτι,ώστε να πιούμε καφέ και να προσκυνήσουμε την θαυματουργή εικόνα "Άξιο Εστί¨,στο Πρωτάτον.

Εν συνεχεία φεύγουμε με Ταξί,με προορισμό την Μονή Μεγίστης Λαύρας και αφού πρώτα κάνουμε μία στάση στην Μονή Καρακάλλου για προσκύνημα και φωτογράφηση.

Άφιξη στην Μονή Μεγίστης Λαύρας και τακτοποίηση στο κελλί μας.Υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη.

Την 15 Σεπτεμβρίου ημέρα Σάββατο,ξεκινάμε την οδοιπορία μας κατά τις 06.15 για την έρημο του Αγίου Όρους.Πέρνουμε το μονοπάτι για τα κελιά του Αγίου Νείλου,όπου φθάνοντας εκεί,θα πάμε να προσκυνήσουμε στο σπήλαιο του Αγίου Νείλου(φανταστική η θέα από εκεί),και στο Ι.Κελί Αγίου Νείλου-Κοίμησης Θεοτόκου,όπου θα δούμε τον Γέροντα Εφραίμ,να πάρουμε την ευλογία του και να μιλήσουμε μαζί του.

Εν συνεχεία φεύγουμε με προορισμό την Ι.Σκήτη Αγίας Τριάδος(Καυσοκαλύβια),όπου θα φιλοξενηθούμε στον ξενώνα του Κυριακού εκείνο το βράδυ.Στα Καυσοκαλύβια,θα επισκεφτούμε να προσκυνήσουμε και φωτογραφίσουμε στα παρακάτω  Ι.Κελιά  1.Αγίου Ακάκιου (Γέροντας Πατάπιος),2.Αγίου Ευσταθίου(Γέροντας Ανανίας ο κρητικός),3.Αγίου Γεωργίου Α',όπου ασκήτεψε ο Όσιος Γέροντας Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης, 4. Αγίου Γεωργίου Β' "Ιωασηφαίων" ( Γέροντας Νεόφυτος και ο Γέροντας Πατάπιος,φωτογράφος).

Την 16 Σεπτεμβρίου ημέρα Κυριακή,αναχωρούμε από τα Καυσοκαλύβια με προορισμό τα Κελιά της Κερασιάς.Φθάνοντας εκεί,θα πάμε για να φιλοξενηθούμε στο Ι.Κελί του Αγίου Γεωργίου ( Γέροντας Ευθύμιος).Στην Κερασιά,θα επισκεφτούμε να προσκυνήσουμε-φωτογραφίσουμε ακόμη 2 κελλάκια.Των Εισοδίων Θεοτόκου( Γέροντας Μάξιμος) και Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου με τον Γέροντα Πορφύριο(Αρχιτέκτονας στην κοσμική ζωή του,όπου σήμερα έχει έχει από τα πιό όμορφα Καλύβια του Όρους.

Την 17 Σεπτεμβρίου ημέρα Δευτέρα,φεύγουμε από Κερασιά με προορισμό την Ιερά Σκήτη Αγίας Άννας.Ανάλογα με την κούραση μας...(θα δούμε τότε),ή πάμε κατ' ευθείαν Κερασιά-Αγία Άννα ή περνάμε δια μέσου Κατουνάκια (Ιερό Ησυχαστήριο Αγιορειτών Πατέρων "Δανιηλαίοι") και Μικρά Αγία Άννα ( Ιερό Καλύβι Αποστόλου Θωμά "Θωμάδες).Εάν πάμε μέσω της 2ης διαδρομής,θα πρέπει το αργότερο μέχρι της 16.00 να έχουμε φθάσει στο Κυριακό της Αγίας Άννας,όπου θα φιλοξενηθούμε εκείνη την βραδυά.Εάν πάμε μέσω της 1ης διαδρομής,θα φθάσουμε πολύ νωρίτερα στην Άγία Άννα και έτσι θα έχουμε την δυνατότητα να επισκεφτούμε εκεί κάποια Ι.Καλύβια,όπως του Αγίου Γεωργίου "Καρτσωναίοι",με τον πνευματικό του Γέροντα Γαβριήλ.

Την 18 Σεπτεμβρίου ημέρα Τρίτη,νωρίς το πρωί,αναχωρούμε από την Αγία Άννα,με προορισμό την Ιερά Μονή Διονυσίου.Αναφέρω το νωρίς το πρωί γιατί,θα περάσουμε από την Νέα Σκήτη,να δούμε τα κελλάκια εκεί και αφού σταματήσουμε να προσκυνήσουμε στο Ι.Καλύβι Ευαγγελισμού Θεοτόκου Β' (Γέροντας Νικόδημος,ο αρχοντάρης της Νέας Σκήτης),και να δούμε και τον Πνευματικό Γέροντα Νίκων,ώστε να κάνουμε μια κουβέντα μαζί του(θέλω να εξομολογηθώ εκεί).

Εν συνεχεία,αναχωρούμε από εκεί για την Ιερά Μονή Αγίου Παύλου.Προσκύνημα,φωτογράφηση και πάμε ολοταχώς προς τον Αρσανά της ,ώστε να πάρουμε το μονοπάτι για την Μονή Διονυσίου.

Φθάνοντας στην Μονή,ο Πατέρας Παύλος,θα μας τακτοποιήσει στο κελάκι μας.

Την επόμενη ημέρα,φεύγουμε με το πλοιάριο για Ουρανούπολη και αφού στο ενδιάμεσο θα κατεβούμε Δάφνη για να αλλάξουμε πλοίο.

Αυτά για την ώρα...

Με εκτίμηση

Γιώργος

Σχόλιο από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ Β. ΚΩΒΑΙΟΣ στις 27 Απρίλιος 2012 στις 18:50

Γιώργο και όλη η ομάδα, θα πάτε να βρείτε στον αρσανά της Εσφιγμένου τον π. Εφραίμ! Είναι αποκαλυπτικός!

Σχόλιο από τον/την Σωτήρης Γκουγκούσης στις 22 Απρίλιος 2012 στις 17:35

Με χαρά και τιμή αποδέχομαι την πρόσκληση και ευχαριστώ. Ελπίζω κάποτε να αξιωθώ να συμμετάσχω σε κάποια επίσκεψη, μέχρι τότε θα με "ταξιδεύετε" με τις φωτογραφίες και τα κείμενά σας. Νά 'μαστε όλοι καλά.

Σχόλιο από τον/την Βλάσης Τσώνος στις 30 Μάρτιος 2012 στις 1:50

Άγιον όρος - "Holy MountainAthos "

Σχόλιο από τον/την Βλάσης Τσώνος στις 22 Μάρτιος 2012 στις 0:27

Σχόλιο από τον/την Βλάσης Τσώνος στις 20 Μάρτιος 2012 στις 2:16

Άγιον όρος - "Holy MountainAthos "

Το Άγιο Όρος (επίσημα: Ιερά Κοινότης Αγίου Όρους ) είναι μια «Αυτόνομη Μοναστική Πολιτεία» εντός της Ελλάδας, (ίσως μοναδική στον κόσμο, με εξαίρεση την κοσμική Λάσα του Θιβέτ), στην χερσόνησο του Άθω της Χαλκιδικής στην Μακεδονία, που θεωρείται κέντρο του Ορθόδοξου μοναχισμού. Θεωρείται από τα σημαντικότερα τμήματα όχι μόνο της Βαλκανικής, αλλά της Ευρώπης και της Ανατολικής Εκκλησίας λόγω της μεγάλης εθνικής, ιστορικής, θρησκευτικής, γραμματειακής και πολιτισμικής αξίας αυτού ως ακόμη και κέντρου διατήρησης και συντήρησης πλούσιου υλικού, έτσι ώστε να χαρακτηρίζεται "καταφύγιο" και "μουσείο" μοναδικού θησαυρού ελληνικής τέχνης και γραμμάτων.

***IMPORTANT NOTE***:
"Copyright © – Vlasis Tsonos Photography.
The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.
All rights reserved. "

 • οι φωτογραφίες έγιναν με την ευλογία ( άδεια ) των μοναχών


Σχόλιο από τον/την Βλάσης Τσώνος στις 20 Μάρτιος 2012 στις 2:14

Σχόλιο από τον/την Giorgos Tsoumpas Photography στις 16 Μάρτιος 2012 στις 22:19

Αναλυτικό τελειωτικό πρόγραμμα του Οδοιπορικού μας στο Περιβόλι της Παναγίας μας από 3-10 Μαίου 2012

 • 3 Μαίου 2012 : Άφιξη των προσκυνητών/φωτογράφων στην Ουρανούπολή όπου θα διανυκτερεύσουμε στο Ξενοδοχείο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ",μέσα στην κωμόπολη.
 • 4 Μαίου 2012 : Αναχώρηση με το "Αγία Άννα",στίς 06.30 το πρωί με προορισμό την Δάφνη (λιμάνι του Αγίου Όρους).

Με το φθάνουμε,γύρω στίς 09.00 το αργότερο,πέρνουμε το λεωφορείο για τίς Καρυές.Αφού πιούμε τον καφέ μας στην πλατεία,θα επισκευθούμε το Πρωτάτο για να προσκηνύσουμε και την Ιερά Εικόνα "Άξιον Εστί".Μετά φεύγουμε για την (Κουτλουσιανή) Σκήτη του Αγίου Παντελεήμονος τηλ23770 23259.Αφού δούμε την Σκήτη και προσκυνήσουμε ,θα πάμε μέσα στην Σκήτη στο Καλύβι Αναλήψεως Χριστού όπου έχει το ιεροραφείο του ο Γέροντας Συμεών τηλ. 23770 23601.

Αμέσως μετά θα πάμε στο Ι.Κελί Παναγούδα όπου έζησε μέχρι τέλους ο Όσιος Γέροντας Παίσιος όπου θα γνωρίσουμε τον Γέροντα Αρσένιο.Εν συνεχεία κατευθυνόμαστε στο Κελί Οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω και να πάρουμε την ευλογία του Γέροντα Γαβριήλ και να φωτογραφηθούμε  μαζί του.

Μετά παίρνουμε το μονοπάτι μέσα στο δάσος για την Ιερά Μονή Ιβήρων,όπου κάποιοι από το γκρούπ θα μπούνε στην Μονή για προσκήνυμα και φωτογράφηση και κάποιοι άλλοι,όπως εγώ,στο διάστημα αυτό,θα πάμε στην Καλιάγρα (αρσανάς της Κουλουμουσίου),για φωτογράφηση και να πάρουμε κια την ευλογία του μοναδικού μοναχού-ψαρά εκεί.Περίπου στίς 3.30 μμ,θα μας περιμένει ΤΑΞΙ στην Ιβήρων για να μας μεταφέρει στην Μονή Φιλοθέου,όπου θα φιλοξενηθούμε το βράδυ αυτό.

 • 5 Μαίου 2012 : Αναχώρηση από την Φιλοθέου,με προορισμό την Ιβηρική Σκήτη του Τιμίου Προδρόμου.Μέσα στην Σκήτη,θα δούμε το καλύβι Αγίου Νικολάου με τον Γέροντα Ευθύμιο και τον Πατέρα Ιάκωβο τηλ.23770 23296,οι οποίοι φτιάχνουν λιβάνι.

Φεύγοντας από Ιερά Σκήτη,κατευθυνόμαστε πρός την παραλία και πάμε στήν περιοχή  Μυλοπόταμος,όπου ο Πατέρας Επιφάνειος στο Ι.Κ Αγίου Ευσταθίου θα μας ξεναγήσει στους αμπελώνες,στα πατητήρια και στο Κελάρι του Κελιού με το παραδοσιακό αγιορείτικο οίνο "Μυλοπόταμος".

Φεύγοντας από εκεί,πεζοπορούμε για την Ιερά Μονή Καρακάλλου αφού πρίν φθάσουμε εκεί,δούμε πρώτα το Κελί Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης τηλ 23770 23305,με τον Πατέρα Κοσμά εξ Κρήτης ο οποίος φτιάχνει τορνευτά είδη.Φεύγοντας περνάμε από μπροστά από το Κελί Αγίου Δημητρίου(ζηλωτές) και κατόπιν φθάνουμε στην Μονή Καρακάλλου,όπου θα φιλοξενηθούμε το βράδυ αυτό.

 • 6 Μαίου 2012 : Φεύγουμε αρκετά πρωί από την Καρακάλλου,με προορισμό τα κελιά της Προβάτας (Είναι τόσα πολλά κελιά,όπου μοιάζει σαν Σκήτη).Το πρώτο κελί που θα σταματήσουμε είναι του Τιμίου Σταυρού με τον Γέροντα Δαβίδ τηλ. 6948518696.Εν συνεχεία πάμε στο Ιερό Κελί Κοιμήσεως Θεοτόκου "Καστανιάδες",όπου μας περιμένουν ο Γέροντας Ιάκωβος από την Θάσο και οι Πατέρες Χριστόφορος και Γαβριήλ από την Κρήτη.τηλ 23770 23634.Αμέσως μετά κατευθυνόμαστε στο Ιερό Κελί του Αγίου Αρτεμίου με τον Γέροντα Ευθύμιο τηλ 23770 23785.Στο κελί αυτό,θα μας περιμένει το ΤΑΞΙ,με οδηγό τον Δανιήλ,ώστε να μας πάει στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας αφού πρώτα περάσουμε

 από τον όρμο Μορφωνιού που είναι το εμπορικό λιμάνι της Λαύρας και κάνουμε και μία ολιγόλεπτη στάση  στην Πηγή-Αγίασμα Αγίου Αθανασίου.

 • 7 Μαίου 2012 : Νωρίς το πρωί,κατευθυνόμαστε νότια της Μονή Μεγ.Λαύρας,όπου στα 5 χιλιόμετρα είναι η Λαυρεωτική Σκήτη Τιμίου Προδρόμου(Ρουμάνικη)τηλ 23770 23294.Πάμε για προσκήνυμα για φωτογράφηση και επιστρέφουμε στην Μεγίστη Λαύρα,για να πάρουμε το ταχύπλοο με προορισμό την Μονή Εσφιγμένου.(Σε περίπτωση κακοκαιρίας-δεν ταξιδεύει το ταχύπλοο από Ιερισσό),θα έχουμε από πρίν πάρει τηλέφωνο ώστε να έρθει ο Δανιήλ με το ΤΑΞΙ από την Σκήτη του Τιμίου Προδρόμου και να πάμε στον προορισμό μας που είναι η Ιερά Μονή Εσφιγμένου.Φθάνοντας στην Μονή Εσφιγμένου,μπαίνουμε μέσα,ώστε να τακτοποιηθούμε και να αφήσουμε τις αποσκευές μας και πάμε αμέσως στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου(25 λεπτά) για προσκήνυμα και φωτογράφηση.Επιστροφή εν συνεχεία στην Εσφιγμένου,όπου θα φιλοξενηθούμε εκείνο το βράδυ.(Εάν όμως ανεβούμε με το ταχύπλο αντί το ΤΑΞΙ,θα κατεβούμε στον Αρσανά της Χιλανδαρίου,θα πάμε στο Χιλανδάρι  και εν συνεχεία πάμε στην Εσφιγμένου).
 • 8 Μαίου 2012 : Αναχωρούμε από την Μονή Εσφιγμένου,με προορισμό την Ιερά Μονή Βατοπεδίου.( 2.5 ώρες περπάτημα)

Το βράδυ αυτό,θα φιλοξενηθούμε στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου.

 • 9 Μαίου 2012 : Μέ το ΤΑΞΙ του Δανιήλ,επιστρέφουμε στην πρωτεύουσα του Αγίου Όρους στίς Καρυές.Εκείνη την ημέρα,χαλαρά,θα επισκευθούμε διάφορα κελιά στίς Καρυές μέσα ή πολύ κοντά.Η Καρυές διαθέτουν 82 Ιερά Κελιά από τα 140 που υπάρχουν σε ολόκληρο το Άγιο Όρος.

Σε κάποια που θα πάμε είναι

Το Ιερό Κελί του Προδρόμου που ανοικοδόμησε εκ βέθρων ο Ιερομόναχος Διονύσιος εκ Φουρνά στο τέλος του 17ου αιώνα,όπου σήμερα διαμένει ο Γέροντας Αναστάσιος τηλ 23770 23371.

Το Κουτλουμουσιανό Κελί των Αγίων Αποστόλων-Αλυμίου όπου θα συναντήσουμε τον μοναχό Πατέρα Χρυσόστομο τηλ 6948523816.

Το Κουτλουμουσιανό Ιερό Κελί των Αγίων Αρχαγγέλων τηλ 23770 23276,όπου θα ευλογηθούμε από τον Γέροντα Ραφαήλ και τον Φίλο μου Πατέρα Ευλόγιο τηλ 6985890249.

Το κελί των Σκουρταίων του Αγίου Γεωργίου,που ήταν το κελί και σήμερα είναι ο τάφος του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου.

Λίγο πιό κάτω ακόμη είναι το Κελί του Αγίου Νικολάου του Χαλκιά.

Εν συνεχεία θα φωτογραφήσουμε μέσα στίς Καρυές και θα κατευθυνθούμε στο τέλος στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου όπου θα φιλοξενηθούμε και θα ζητήσουμε την ευλογία του Κυρίου από τον Φίλο μας και μέλος του "Φ.Τ".Πατέρα Διόδωρου.

 • 10 Μαίου 2012 : Είναι η ημέρα της επιστροφής πρός.......Η ημέρα αναχώρησης από το Περιβόλι της Παναγίας μας,της Αγάπης,της Γαλήνης,της Προσευχής.

Λεωφορείο από την πλατεία στις Καρυές για Δάφνη.Θα μπορούσαμε ακόμη να μας πάει ο Δανιήλ με το ΤΑΞΙ στην Δάφνη,αφού σταματήσουμε για 1 ώρα στην Ιερά Μονή Ξηροποτάμου για φωτογράφηση και προσκήνυμα και εν συνεχεία μας πάει ο Δανιήλ στην Δάφνη.

Πλέον.....καράβι για Ουρανούπολη!!!

Σκεπτόμενοι πότε θα έρθει η ώρα εκείνη πάλι,που θα  μας αξιώσει ο Θεός να ξαναπάμε!!!!

 
 
 

Χορηγοί

ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΣΕ
ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τηλ. 2321085880
PhotoSTAR.gr


ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ

Γυναικεία - Ανδρικά Υποδήματα

tsoumpas.gr

Γενέθλια

Δεν υπάρχουν γενέθλια σήμερα

© 2024   Created by G.D.Christoloukas.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης