"Φωτογραφικό Ταξίδι"

Ελληνική Λέσχη Φωτογραφίας

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Παλιές Διασταυρώσεις - Make it new

Ώρα: Σεπτέμβριος 18, 2011 στις 6pm έως Δεκέμβριος 18, 2011 στις 7pm
Θέση: Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Οδός: Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη 56430
Πόλη: Θεσσαλονίκη
Τύπος εκδήλωσης: φεστιβαλ
Οργάνωση: Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ
Πρόσφατη δραστηριότητα: Οκτ 31, 2011

Εξαγωγή σε Outlook ή iCal (.ics)

Περιγραφή εκδήλωσης

3η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης"
Η 3η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, με τον γενικό τίτλο «Παλιές Διασταυρώσεις-Make it new», συστήνεται στο κοινό από τις 18 Σεπτεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου 2011 στη Θεσσαλονίκη.

Η διοργάνωση της Μπιενάλε για το 2011 διαφοροποιείται από τις προηγούμενες, όχι μόνο ως προς το χώρο ενδιαφέροντός της και το χρόνο διεξαγωγής της, αλλά και ως προς τους φορείς που συμμετέχουν σε αυτή. Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ηγείται της ομάδας διοργάνωσης, η οποία αποτελείται από τα μουσεία-μέλη της «Κίνησης 5 Μουσείων Θεσσαλονίκης» (5Μ): Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Η διοργάνωση υπό τον γενικό τίτλο «Παλιές Διασταυρώσεις-Make it new», δίνει έμφαση στην περιοχή της Μεσογείου και αποτελείται από κεντρικό και παράλληλο πρόγραμμα δράσεων, με εκθέσεις από τα μουσεία της «Κίνησης των 5 Μουσείων», το Διεθνές Εργαστήρι Νέων Καλλιτεχνών “Domino”, το Φεστιβάλ Performance, και ένα συμπόσιο.

Η 3η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονία-Θράκη 2007-2013, με τελικό δικαιούχο το ΚΜΣΤ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Ευρωπαϊκής Ανάπτυξης).

Η διοργάνωση συμμετέχει στο πρόγραμμα «Θεσσαλονίκη: Σταυροδρόμι Πολιτισμών» του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, με θέμα για το 2011 τη Μέση Ανατολή, ενώ υποστηρίζεται από το Δήμο Θεσσαλονίκης και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού, την 9η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, καθώς και από πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς φορείς.

Διεθνής Συμβουλευτική Επιτροπή:
Catherine David
Maria Rosa Girace Pieralisi
Jessica Morgan
Ντένης Ζαχαρόπουλος
Γιάννης Κουνέλλης

Επιμελητές κεντρικού προγράμματος: Paolo Colombo, Μαρίνα Φωκίδη, Mahita El Bacha Urieta

Τη Διεύθυνση του όλου εγχειρήματος έχει η Κατερίνα Κοσκινά, Ιστορικός Τέχνης-Μουσειολόγος, Πρόεδρος Δ.Σ. του ΚΜΣΤ. Υπεύθυνη διαχείρισης του έργου είναι η Αθηνά Ιωάννου.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η 3η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί έχοντας επιτύχει τη συνεργασία, σε επίπεδο προβολής και επικοινωνίας, με τη 11η Biennale Σύγχρονης Τέχνης της Λυών (15.09-31.12.2011, http://www.biennaledelyon.com) και την 12th Istanbul Biennial (17.09-13.11.2011, http://bienal.iksv.org).

Πίνακας σχολίων

Χορηγοί

ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΣΕ
ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τηλ. 2321085880
PhotoSTAR.gr


ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ

Γυναικεία - Ανδρικά Υποδήματα

tsoumpas.gr

Γενέθλια

© 2021   Created by Giorgos Tsoumpas Photography.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης