"Φωτογραφικό Ταξίδι"

Ελληνική Λέσχη Φωτογραφίας

Η Νήσος ΝΤΙΑ βρίσκεται εξήμισι μίλια βορειοανατολικά της Πόλεως του Ηρακλείου. Κοντά στην Ντία, βρίσκονται και άλλα δυο Νησάκια που λέγονται το ένα Πεταλίδα και το άλλο Παξιμάδι.
Η λαϊκή Κρητική παράδοση έχει επενδύσει το συγκρότημα των Νησιών αυτών με τον εξής μύθο: Η Ντία, ήταν κάποτε μεγάλο θεριό που έτρεξε να κατασπαράξει τη γενέτειρα του Δία, την Κρήτη. Μόλις ο Δίας αντιλήφθηκε το γεγονός αυτό, πέταξε στο θεριό ένα μεγάλο δόλωμα - παξιμάδι μουλιασμένο, με σκοπό να το καθυστερήσει. Το θεριό στράφηκε στο δόλωμα και τότε ο Δίας με τους κεραυνούς του, πέτρωσε και το θεριό και το δόλωμα.
Πάνω στην Ντία, υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα, κατάλοιπα των διαφόρων πολιτισμών που πέρασαν από τη Μεσόγειο. Γι` αυτό και είναι ανακηρυγμένη ως αρχαιολογική ζώνη που προστατεύεται από τους Νόμους του Κράτους.
Μια ομάδα ευσεβών κατοίκων της Ενορίας Αγ. Γεωργίου Πόρου, υπό τον πρωτοπρεσβ. Ν. Νεονάκη, ξεκίνησαν από την Κρήτη, μεταφέροντας με καΐκια της εποχής εκείνης τα απαραίτητα υλικά για την ανέγερση ενός Ιερού Ναού.
Στις 12 Νοεμβρίου του 1956, τέθηκε ο θεμέλιος λίθος για να ανεγερθεί η Εκκλησία της Αναλήψεως του Κυρίου, δίπλα στα ερείπια παλαιού Βυζαντινού ναΐσκου αφιερωμένου στον Άγιο Γεώργιο. Το 1958, ολοκληρώθηκε το κτίσιμο της Εκκλησίας και ετελέσθη η πρώτη Θ. Λειτουργία. Από τότε και κάθε χρόνο κατά την Εορτή της Αναλήψεως, γίνεται πανήγυρη στην οποία συμμετέχουν ευλαβείς χριστιανοί που έρχονται από το Ηράκλειο και άλλες περιοχές της Κρήτης.
Παραπλεύρως στο Ναό, κτίσθηκε ένα δωμάτιο και δεξαμενή συλλογής βρόχινου νερού. Στους χώρους αυτούς καταφεύγουν οι ψαράδες της περιοχής όταν η θάλασσα είναι φουρτουνιασμένη.
Το Νησί δεν έχει βλάστηση, έχει μόνο πολλούς θάμνους και λίγο νερό σε δυο σημεία του. Το Νησί είναι τμήμα της Ενορίας Αγ. Γεωργίου Πόρου Ηρακλείου. Σ` αυτό κατοικούν μόνιμα φύλακες του Κράτους που επιμελούνται τους φάρους του Νησιού και προσέχουν την εκτροφή ενός σπανίου είδους κρητικής αίγας που λέγεται, Γρι-Γρι και εκτρέφεται πάνω στο Νησί Ντία.

Προβολές: 19

Σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος του "Φωτογραφικό Ταξίδι" για να προσθέσετε σχόλια!

Γίνετε μέλος του "Φωτογραφικό Ταξίδι"

Χορηγοί

ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΣΕ
ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τηλ. 2321085880
PhotoSTAR.gr


ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ

Γυναικεία - Ανδρικά Υποδήματα

tsoumpas.gr

Γενέθλια

Σημερινά γενέθλια

© 2020   Created by Giorgos Tsoumpas Photography.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης