"Φωτογραφικό Ταξίδι"

Ελληνική Λέσχη Φωτογραφίας

Καλησπέρα σε όλους Θα ήθελα να μάθω τη χρειάζεται έτσι ώστε να καταφέρω να έχω μια καλή λήψη πανοραμικής εικόνας χωρίς ανεβοκατεβάσματα. Το τρίποδο είναι ιδανικό? μιάς και για τη λήψη αυτή χρειάζεται μεγαλήτερη ταχύτητα απ ότι σε μια κανονική Λήψη

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Προβολές: 303

Απαντήσεις σε αυτή τη συζήτηση

Κώστα καλησπέρα

Απο πανοραμικές δεν έχω την εμπειρία που απαιτείται φίλε

Σίγουρα το τρίποδο είναι βασικό στοιχείο

Ο Πολύβιος όμως έχει μεγάλη εμπειρία και μπορει να σου δώσει τις βασικές αρχές

Σίγουρα θα απαντήσει στο αίτημα σου

Πρώτο και σημαντικό φίλε μου είναι η λήψη σου πρώτα να περάσει από το μυαλό σου και εν συνεχείανα εισέλθει στην καρδιά σου. Εάν το πετύχεις αυτό η επίτευξη των λήχεων είναι παιχνιδάκι. Τρίποδο στη φάση που είσαι ναι απαραίτητο. Επίσεις σημαντικό ρόλο σε πολύ μεγάλο βαθμό παίζει η φωτομέτρηση διότι σε μία πανοραμική φωτογραφία έχουμε τεραστια διαφορά φωτεινότητος. Π.χ η λήψεις μπορούν να ξεκινήσουν από ανατολή και να τελειώσουν στη δύση επίσεις μπορεί να ξεκινήσει ημέρα και να τελειώση νύχτα. Όλα αυτά μέχρι στιγμής κατανοητά εξαρτάτε από το τι ακριβώς θέλεις να κάνεις; Όπως προείπα το πανόραμα περνάει πρώτα από το μυαλό κι αυτό γιατί πρέπει πρώτα να φανταστείς τη φωτογραφία σου πολύ πριν την αποτύπωση της στον αισθητήρα της μηχανής σου. Ξεκινόντας με τις λήψεις σου πρέπει να βάλεις τα σημάδια σου από που θα ξεκινήσεις και που θα τελειώσεις ούτως όστε να βρείς τις ισορροπείες των μέσων όρων. Σημαντικό ρόλο επίσεις παίζει το αλφάδιασμα του κάδρου ακόμα κι άν τραβάς με πολύ μεγάλη γωνία λήψης. Σημάδια στον ορίζοντα υπ΄παρχουν πολλά αρκεί να έχεις τα μάτια και το μυαλό σου ανοιχτά φίλε μου. Από τα δυσκολότερα πανοράματα είναι τα νυχτερινά και δε θα σου συνιστούσα να ξεκινούσες από αυτά. Ξεκίνα πρώτα χαλαρά με πανόραμα τοπίων ημέρας και όταν με το καλό εξοικιωθείς με την τεχνική θα σου δείξει μόνη της το δρόμο σου φίλε μου. Καλό είναι να αποφεύγεις το πρόγραμμα πανοράματος της μηχανής και να κάνεις χειροκίνητο. Προσοχή σημαντικό ρόλο παίζει οι λήψεις να γίνονται σε κάθετα κάδρα για καλύτερη ισορροπία όσων αφορά το εύρος φάσματος. Κοινώς οι κάθετες λήψεις προσφέρουν καλύτερη ισορροπία διαστάσεων στο κάδρο. Επίσεις σημαντικό ρόλο παίζει το θέμα του να είσαι χουβαρντάς στις λήψεις σου. Εάν το πανόραμα σου μπορεί να βγεί με 4 λήψεις η άποψη μου είναι να το κάνεις με 6 λήψεις κι αυτό γιατί βοηθάς καλύτερα το πρόγραμμα κατά τη συνένωση των φωτογραφιών κατά τη συρραφή του. Όταν με το καλό εξοικιωθείς το τρίποδο στο πόρτ μπαγάζ πάντα. Ακόμα και τα πιό έμπειρα και σταθερά χέρια θα έρθει κάποια στιγμή που θα το χρειαστούν. Κάθε καινούρια φωτογραφία να έχει επανότισμα κατά το 1/4 της προηγούμενης εάν όχι κατά το 1/3. Καλή επιτυχία σου εύχωμαι φιλαράκι μου αναμένω αποτελέσματα. Είμαι σίγουρος για την επίτευξη των. Οι λήψεις σήμερα δεν κοστίζουν να το θυμάσαι καλά. Ελπίζω η συμβολή μου να βοήθεισε αρκετά. Keep Walking................

Για σου φίλε Κώστα.

Θα ήθελες να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες για το τι θες να φωτογραφίσεις γιατί δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες.

Γεία σου ρε Βασίλη πόσα πολλά μπορείς να ξέρεις φίλε μου; Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ συγκινούμαι αφάνταστα από την παραδωχή κάποιων σχίλιων σου που με χτυπούν στην καρδιά από έναν άνθρωπο του οποίου η φωτογραφική του αξία είναι σε πόλυ μεγάλη εκτίμηση. Σ' ευχαριστώ πολύ φίλε μου!!!!!!!!!

Καλησπέρα κι'από μένα. Θα ήθελα να προτείνω ορισμένες παρατηρήσεις -προς συζήτηση, εννοείται: (1) οι πανοραμικές φωτογραφίες έχουν κύριο θέμα, το οποίο συνήθως βρίσκεται κάπου κοντά στο κέντρο της συνολικής (παροναμικής) απεικονισης. Ενώ το "πανοραμικό" ακούγεται ως "παν-ενωτικό", δεν είναι και ισοπεδωτικό: συνήθως έχει νόημα την ανάδειξη ενός (εύληπτα τοποθετημένου) θεματος μέσω της απεικόνησης των υπόλοιπων (ως τοπείο ακραίων) στοιχείων. Συνεπώς, έχει ενδιαφέρον η σκοπιμότητα της λήψης -δλδ η σχέση των ὑπολοἰπων"με το κὐριο θέμα π.χ. ως αντίθεση, εξειδίκευση, γενίκευση, γραμμική εξέλιξη κλπ.... (2) συμφωνώ απολύτως με το Βασίλη (για τη γεωμετρκή κίνηση -- τρίποδο) και, φυσικά, τον Πολύβιο: πυκνές γενναιόδωρες κάθετες λήψεις και προσοχή στην ευθυγράμμιση πχ μέσω του ορίζοντα. Λίγο-πολύ, είναι ότι καλύτερο μπορεί να ετοινμάσει κανείς για το επόμενο στάδιο (3) Για τη συρραφή, συνιστώ ανεπιφύλακτα huggin. Τέλειο λογισμικό, εργονομικό, ακριβές και οικονομικό (μηδέν ευρώ = δωρεάν :). Περιλαμβάνει και εξισορρόπηση της έκθεσης - κάτι μάλλον σημαντικό δεδομένης της τάσης που έχουμε να ρυθμίζουμε την άριστη λήψη σε κάθε κάδρο. Εδώ (στην πανοραμική προετοιμασία) αυτή η τάση λειτουργεί κάπως αρνητικά: η άριστη έκθεση της κάθε λήψης ΔΕΝ είναι αναγκαία και κατάλληλη για το σύνολο. Με πολλές ευχές για χαρά και απόλαυση σε κάθε κλικ. Γ. 

RSS

Χορηγοί

ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΣΕ
ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τηλ. 2321085880
PhotoSTAR.gr


ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ

Γυναικεία - Ανδρικά Υποδήματα

tsoumpas.gr

Γενέθλια

Αυριανά γενέθλια

© 2022   Created by Giorgos Tsoumpas Photography.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης