"Φωτογραφικό Ταξίδι"

Ελληνική Λέσχη Φωτογραφίας


 Θα ήθελα παρακαλώ τη βοήθεια της ομάδας στη φωτογραφία μου. Την έχω αναρτήσει στο ΦΤ , αλλά μετά την ανάρτηση παρατήρησα, ότι ο ουρανός είναι χάλια. Νομίζω ότι αυτό οφείλεται στην επεξεργασία (υπερβολικό κορεσμό ή περισσότερη οξύτητα). Προσπαθώ τώρα  να μάθω Ps και  η αδεξιότητά μου είναι νομίζω  φανερή. Στέλνω τη φωτογραφία, καθώς και την αρχική και θα ήθελα τη γνώμη σας για το τι λάθος έχω κάνει. 

Ανεβάζω ξανά τις  φωτογραφίες γιατί κακώς τις είχα  ανεβάσει  στην πρώτη σελίδα. Ζητώ συγγνώμη για την αναστάτωση.

Προβολές: 411

Συνημμένα:

Απαντήσεις σε αυτή τη συζήτηση

ΕΔΏ ΕΊΝΑΙ ΤΑ ΣΧΌΛΙΑ ΤΩΝ ΦΊΛΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΔΙΩΤΏΝ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΉΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ ΜΟΥ, ΌΤΑΝ ΤΗΝ ΕΊΧΑ ΑΝΕΒΆΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΊΔΑ.

Σχολιάστηκε από τον/την Kostas Popis Πριν από 1 ώρα

ΟΚ! θα ανεβάσω τα βήματα αύριο (είναι σε άλλο Η/Υ).

 

Σχολιάστηκε από τον/την LIALIAOS Πριν από 2 ώρες

Περιμένουμε τα βήματα Κώστα

Δε θα ρωτάς Αυτή η ομάδα αυτό το σκοπό έχει

Βέβαια τη φωτό την ανέβασε σε λάθος μέρος η Κλεό και δε φαίνονται οι απαντήσεις Έπρεπε να ανέβει στο Forum συζητήσεων που είναι και οι άλλες

Το Σαββατοκύριακο θα δω μήπως μπορέσω και τα βάλω όλα στη σωστή θέση

 

Σχολιάστηκε από τον/την Kostas Popis Πριν από 2 ώρες

ευχαριστώ Βασίλη για το καλωσόρισμα! Θα ήθελα να δώσω και εγώ την δική μου εκδοχή.

έκανα :1. αλλαγή μεγέθους. 2. σκούρενα τους μεσαίους τόνους (Levels) και 3. επιλεκτικά έδωσα περισσότερο κοντράστ (μαύρισα) σε ορισμένα σημεία στο κάτω μέρος της εικόνας. Η όλη δουλειά κράτησε λιγότερο από 1 λεπτό και μπορώ (αν το επιτρέπει η Κλεό και ο Βασίλης) να το ανεβάσω (step to step).

Κλεό, θα σου τα στείλω εσένα με μήνυμα!

 

Σχολιάστηκε από τον/την Kleopatra Manoliou Πριν από 11 ώρες

Γιώργο, λυπάμαι, αλλά δεν έχω ξανακούσει για τον κανόνα "sunny 16". Να υποθέσω ότι ο κανόνας λέει ότι σε λαμπρή μέρα χρησιμοποιούμε f16;

 

Σχολιάστηκε από τον/την Kleopatra Manoliou Πριν από 13 ώρες

Καλημέρα συνταξιδιώτες Πολύβιε και Γιώργο. Ευχαριστώ για το χρόνο που μου διαθέτετε  και την προθυμία σας να με βοηθήσετε. Σας γράφω πολύ βιαστικά. Πολύβιε η αρχική φωτο είναι  σε αρχείο Raw   3720Χ2800 στα 9.8 MB. Τα προβλήματα πιστεύω ότι προέρχονται από την υπερβολική για τη φωτο, ή άσκοπη επεξεργασία. Ξέρω ότι  αν την ξανακάνω από την αρχή δεν θα έχω αυτό το αποτέλεσμα.  Έχω σμικρύνει πάρα πολλές Raw. Αυτή από  κάποιο δικό μου σφάλμα (ποιο;) έχει αυτό το πρόβλημα , θόρυβο ίσως. Καλή σας ημέρα.

 

Σχολιάστηκε από τον/την Georgios Cham Πριν από 14 ώρες

... Ως λήψη δε (f/14 s/125 iso100), αξίζει να σημειωθεί πόσο κοντά είναι στον κανόνα "sunny 16", για μια ελληνική λαμπρή μέρα :)

 

Σχολιάστηκε από τον/την Georgios Cham Πριν από 14 ώρες

Καλημέρα Κλ. Εγώ ευχαριστώ για την υπομονετική ανταπόκρισή σου : ) Είδα τα  δεδομένα EXIF των αρχείων που ανάρτησες. Αν καταλαβαίνω σωστά, η "2259139004" είναι η αρχική (μετά τη συμπίεση του αποτυπώματος raw σε jpg) και η "Skyros" η επεξεργασμένη (και μειωμένων διαστάσεων σε pixel) στο PS. Και, όντως, η δεύτερη έχει προβλήματα που δείχνουν να προέρχονται από αριθμητική επεξεργασία - στην κατεύθυνση που αναφέρει ο Πολύβιος. Κατά τη γνώμη μου, όμως, αυτά δεν προέρχονται από ανάλυση που στην olympus 520 είναι καλή, ούτε από τη μετατροπή σε jpg ή από την απλή  σμίκρυνση κατά 50%. Κάποια άλλη επεξεργασία έχει μεσολαβήσει - πιθανά (όπως γράφει ο Πολύβιος) έντονη σμίκρυνση  (δεν θα έλεγα dpi - αυτό μάλλον αφορά την εκτύπωση)  και κατόπιν επεναφορά σε μεγάλη διάσταση (εννοώντας σε απόλυτο αριθμό pixel). Δεν είμαι εξοικειωμένος με το PS - χρησιμοποιώ το Lightroom το οποίο  (συνήθως ευτυχώς για μένα ;) καταγράφει βήμα-βήμα τις μετατροπές...

 

Σχολιάστηκε από τον/την ΑΝΔΡΙΑΝΙΔΗΣ ΠΟΛΥΒΙΟΣ Πριν από 20 ώρες

ΚΛΕΟ ΓΕΙΑ ΣΟΥ. ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΩΜΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΗΡΑΞΕΙ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΕ ΘΕΜΑ ΑΝΑΛΥΣΗΣ. ΚΟΙΝΩΣ (DPI) Η ΑΛΛΙΩΣ ΕΓΓΡΑΦΩΜΕΝΑ PIXELS. ΕΝΩ Η ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΝΑΛΥΣΗ 720Χ564 ΚΑΤΕΛΕΙΞΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΗ ΣΕ 1360Χ952 ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΖΟΟΜ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ 960Χ672 ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΣΟΥ. ΕΓΩ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ ΝΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟ 1200 ΚΑΙ ΠΑΝΩ. ΕΠΙΣΕΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΛΑΖΕΙ ΕΠΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΤΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ. ΜΗ ΠΤΩΕΙΣΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ ΓΙΝΩΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ PS ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΑΘΗΤΟΣ.

 

Σχολιάστηκε από τον/την Kleopatra Manoliou Πριν από 22 ώρες

Γιώργο, σε ευχαριστώ πάρα πολύ που ασχολήθηκες με τη φωτογραφία μου. Ναι, ήταν μια υπέροχη, λαμπρή μέρα. Τράβηξα τη φωτογραφία σε Raw  αρχείο. Με τη φράση "ουρανός χάλια " αναφέρομαι στον ουρανό της φωτο που ανάρτησα. Είναι γεμάτος τετραγωνάκια , που  στην αρχή τα νόμισα για σύννεφα. Επειδή προσπαθώ να μάθω Ps,  κάνω επεμβάσεις άστοχες ίσως, πειράματα,  στις φωτο. Θα ήθελα τη γνώμη σου για το τι νομίζεις ότι προκάλεσε τα "συννεφάκια", για να μην το επαναλάβω. Θα θυμάμαι  το σχόλιό σου για φυσική φωτογραφία. 

Σχολιάστηκε από τον/την Georgios Cham Πριν από 23 ώρες

Kαλησπέρα και από μένα. Με όλο το θάρρος, εμένα μου αρέσει  η αρχική, "απείραχτη". Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να δω τα στοιχεία λήψης, αλλά ως αποτέλεσμα το βρίσκω όμορφο και -κυρίως- φυσικό: ποοοοοοοοολύ φως - αυτή είναι η πραγματικότητα: Ελληνικό νησιώτικο τοπίο σε λιακάδα.Εξάλλου, κάτι τέτοια βλέπουν και τα μάτια (μου) στην αληθινή (μη-φωτογραφημένη) πραγματικότητα :) Με άλλα λόγια, δυσκολεύομαι να διατυπώσω "στόχο" για την ενδεχόμενη επεξεργασία. Τί δεν πάει καλά; Τϊ "θέλει" βελτίωση. Η φωτ/φος, πχ, λέει "ουρανός χάλια". Γιατί; Και δεν το εννοώ ρητορικά - και, εννοείται, πολύ φιλικά :)

 

Σχολιάστηκε από τον/την Kleopatra Manoliou Πριν από 23 ώρες

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Μάνο. Είναι πολύ καλή.

 

Σχολιάστηκε από τον/την Manos Askifiotis χθες

Καλησπέρα Κλεοπάτρα...

Κατά τη δική μου προσέγγιση...η αρχική φώτο ΄εχει λίγη υπερ έκθεση και στην προσπάθειά σου να την "ζωντανέψεις" έβγαλε θόρυβο. Δεν ξέρω τι έχεις κάνει... Κατεβάζοντας λίγο την έκθεση και προσθέτοντας λ'ιγο κοντραστ και λίγο Sharpnes έφτασα σε αυτό το αποτέλεσμα.

 

Σχολιάστηκε από τον/την Kleopatra Manoliou χθες

 

Καλώς σας βρίσκω.

 Θα ήθελα παρακαλώ τη βοήθεια της ομάδας στη φωτογραφία μου. Την έχω αναρτήσει στο ΦΤ , αλλά μετά την ανάρτηση παρατήρησα, ότι ο ουρανός είναι χάλια. Νομίζω ότι αυτό οφείλεται στην επεξεργασία (υπερβολικό κορεσμό ή περισσότερη οξύτητα). Προσπαθώ τώρα  να μάθω Ps και  η αδεξιότητά μου είναι νομίζω  φανερή. Στέλνω τη φωτογραφία, καθώς και την αρχική και θα ήθελα τη γνώμη σας για το τι λάθος έχω κάνει .

 

[Μετά την τακτοποίηση] Ναι Kleo, ο κανόνας (http://en.wikipedia.org/wiki/Sunny_16_rule) σε ηλιοφάνεια προτείνει διάφραγμα f/16 και ταχύτητα s/x όπου x η ευαισθησία του "φίλμ" (στην κλίμακα ISO). Σε μια χονδρική (ερασιτεχνική) προσέγγιση, η ιδανική έκθεση ή το "συνολικό αποτυπωμένο φώς" με τον κανόνα θα ήταν (1/16)(1/16)X(1/100)X(100) δλδ περίπου 3,9 χιλιοστά (σε μια αυθαίρετη μονάδα). Η λήψη σου δίνει (1/14)Χ(1/14)X(1/125)Χ(100)=4,1 χιλιοστά στην ίδια βάση- κάτι πολύ κοντινό (απόκλιση λιγότερο από 10%, προς την κατεύθυνση του ελάχιστα πιο υπερ-φωτισμένου αποτελέσματος). Σε κάθε περίπτωση, ο αισθητήρας λειτούργησε σε υψηλή ανάλυση 10Mpx, καθαρή (όχι συμπιεσμένη) καταγραφή και - επιπλέον - στην "καλή" περιοχή απόδοσής του. Επομένως, οι ατέλειες στον ουρανό κλπ. μάλλον δεν προέρχονται από τις ρυθμίσεις της φωτογράφησης. Αποτύπωση οκ, λοιπόν. Επεξεργασία δεν γνωρίζω (είμαι πρακτικά άσχετος με το PS :) - ακούω τί λένε ο Μάνος, ο Πολύβιος και άλλοι συνταξιδιώτες.

Σε ευχαριστώ και πάλι Γιώργο. Ναι, οι ατέλειες στον ουρανό είναι μόνο στο αντίγραφο που έχει υποστεί επεξεργασία.

Κλεό σε ευχαριστώ για την ανταπόκριση

Στο προκείμενο τώρα

Τα της λήψης τα ανέλυσαν οι έμπειροι φίλοι της ομάδας ( και επειδή τα ίδια θα σου έλεγα και εγώ )  δεν επανέρχομαι

Θα σταθώ στα ( συννεφάκια ) λεγόμενά σου για τον ουρανό

Όταν πατάς επάνω σε ένα χρώμα ( ουρανό εδώ ) και προσπαθείς να αλλάξεις τη τονικότητα να έχεις υπόψη σου ότι ναι μεν εσύ το βλέπεις ομοιογενές ( μπλε ας πούμε ) στη πραγματικότητα όμως μέσα στο φάσμα του μπλε υπάρχουν και άλλα χρώματα που το συνθέτουν ( μωβ, κίτρινο, καφέ κλπ )

Αυτά τα χρώματα είναι που βγήκαν στο προσκήνιο μόλις ρύθμισες το μπλέ

Σε τέτοιες ρυθμίσεις να προτιμάς αυτές που σου προσφέρει απλόχερα το PS στα RAW αρχεία και θα έχεις τεράστια ποιοτική διαφορά

Βασίλη, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το σχόλιό σου. 

Ευχαριστώ επίσης και όλους εσάς που τόσο πρόθυμα μου αφιερώσατε το χρόνο και τις γνώσεις σας. 

Μόλις μπορέσω θα ανεβάσω ξανά τη φωτογραφία και ελπίζω να είναι καλύτερη.

 

Φίλοι μου, ανεβάζω τη φωτογραφία του Μύλου με νέα επεξεργασία, σύμφωνα με τα βήματα που μου έγραψε ο Κώστας Πόπης.  Οι παρατηρήσεις και οι πληροφορίες όλων σας είναι για μένα πολύτιμες. Σας ευχαριστώ πολύ.

Μεγάλη βελτίωση στις τονικότητες Κλεό

Ισορροπούν όλα τα χρώματα

Ο Κώστας έτσι και αλλιώς είναι Δάσκαλος

Βασίλη, ο Κ. Πόπης με βοήθησε πολύ, αλλά επίσης με βοηθήσατε όλοι όσοι είχατε την καλοσύνη να απαντήσετε  στην απορία και την απειρία μου. Όλα τα σχόλια ήταν ουσιαστικά και θα τα έχω υπόψη μου. Ευχαριστώ.

RSS

Χορηγοί

ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΣΕ
ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τηλ. 2321085880
PhotoSTAR.gr


ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ

Γυναικεία - Ανδρικά Υποδήματα

tsoumpas.gr

Γενέθλια

Δεν υπάρχουν γενέθλια σήμερα

© 2023   Created by G.D.Christoloukas.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης