"Φωτογραφικό Ταξίδι"

Ελληνική Λέσχη Φωτογραφίας

Αν πατήσετε Εικόνα > μέγεθος εικόνας θα ανοίξει το παρακάτω παράθυρο:

στο οποίο βλέπετε τα εξής στοιχεία:

Διαστάσεις pixel : συνήθως μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή δημιουργεί αρχεία με ανάλυση 3264 Χ 2448

Μέγεθος εγγράφου: συνήθως 26,4 Χ 19,8 cm

ανάλυση 314 dpi.

Μια φωτογραφία αυτού του μεγέθους συνήθως έχει βάρος πάνω από 2 Mb. Ένα τόσο βαρύ αρχείο μπορεί να μας χρειαστεί για επαγγελματικούς λόγους, αλλά ποτέ για το διαδίκτυο. Άλλωστε, στο διαδίκτυο είναι καλό να ανεβάζουμε χαμηλής ανάλυσης φωτογραφίες για να αποφύγουμε τυχόν κλοπή της δουλειάς μας.

Τα 72 dpi σε μια φωτογραφία είναι υπεραρκετά για να έχουμε μια καλή εκτύπωση στο φωτογραφείο. Επίσης είναι υπεραρκετά για να εμφανίζεται η φωτογραφία μας καθαρή στο διαδίκτυο. Οπότε, για να μειώσουμε και το βάρος του αρχείου, αρχικά κατεβάζουμε τα dpi από 314 σε 72. Κάνοντας την αλλαγή αυτή, βλέπουμε ότι μεταβάλλονται αυτόματα τα pixel.
Οι διάφορες σελίδες στο διαδίκτυο συνήθως ζητούν οι φωτογραφίες που ανεβάζουμε να μην είναι πάνω από 800 Χ 600 pixel και τα dpi πάνω από 72, ώστε το βάρος τους να είναι αρκετά μικρό και να μην αργούν στο άνοιγμα.

Οπότε, αν θέλετε ένα ελαφρύ αρχείο για το διαδίκτυο ή για απλή εκτύπωση στο φωτογραφείο, αρχικά :

- ρυθμίστε το μέγεθος - εικόνα > μέγεθος εικόνας
- κρατείστε και τα 3 κουτάκια (κάτω αριστερά) τσεκαρισμένα και
βάλτε:
ανάλυση -> 72
μέγεθος εγγράφου -> πλάτος 28 (το ύψος θα οριστεί αυτόματα) ή ύψος 28 για τις όρθιες φωτογραφίες (οπότε το πλάτος θα οριστεί αυτόματα).
Τα pixel θα ορισθούν επίσης αυτόματα και θα μειωθεί το βάρος του αρχείου.

Ζητώντας αμέσως μετά "Αποθήκευση ως" θα δώσετε νέο όνομα στη φωτογραφία σας και, όταν σας ζητηθεί, θα ορίσετε την ποιότητα στο 5 (το οποίο είναι υπεραρκετό για το διαδίκτυο) ή στο 12 (που είναι το καλύτερο για εκτύπωση σε φωτογραφείο).


Να θυμάστε να αποθηκεύετε πάντα σε αντίγραφο (για να έχετε το πρωτότυπο ανέγγιχτο), ζητώντας Αποθήκευση ως και όχι απλή αποθήκευση

Το μέγεθος εγγράφου 26,4 Χ 19,8 cm είναι ικανοποιητικό για να δείξουμε την φωτογραφία μας στο διαδίκτυο. Αν θέλουμε όμως η φωτογραφία να χρησιμοποιηθεί για wallpaper, πρέπει οι διαστάσεις της να είναι 40 Χ 30 εκ. στα 72 dpi και καλύτερα ας αποθηκεύσουμε με ποιότητα γύρω στο 10 (όχι 5)

Προβολές: 135

Χορηγοί

ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΣΕ
ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τηλ. 2321085880
PhotoSTAR.gr


ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ

Γυναικεία - Ανδρικά Υποδήματα

tsoumpas.gr

Γενέθλια

Δεν υπάρχουν γενέθλια σήμερα

© 2019   Created by Giorgos Tsoumpas Photography.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης