"Φωτογραφικό Ταξίδι"

Ελληνική Λέσχη Φωτογραφίας

Δύο ακόμα ρυθμίσεις που είναι συνήθως απαραίτητες είναι η όξυνση (sharpen) και η αποθορυβοποίηση (noise reduce).

Όξυνση:

Για την όξυνση προτείνω να χρησιμοποιήσετε την επιλογή "έξυπνη όξυνση":
φίλτρα > όξυνση > έξυπνη όξυνση (smart sharpen)


Δοκιμάστε τα αυξομειώσετε τις τιμές στην ποσότητα και στην ακτίνα μέχρι να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν έχετε τσεκάρει το τετραγωνάκι της προεπισκόπησης θα βλέπετε ζωντανά τις αλλαγές στην οξύτητα της φωτογραφίας. Προτείνω να αυξήσετε πρώτα την ακτίνα (radius) και μετά την ποσότητα. Να έχετε υπόψη σας ότι για μια μεγάλη σε μέγεθος φωτογραφία χρειάζεται να θέσετε μεγαλύτερες τιμές απ' ό,τι για μια μικρότερη ή για μια που ετοιμάζετε ειδικά για το διαδίκτυο (θα αναλύσω το θέμα του μεγέθους ξεχωριστά).
Για μια φωτογραφία στα 72 dpi μεγέθους 21Χ 28 cm μια καλή ρύθμιση είναι να ορίσετε την ακτίνα στο 2 έως 3 και την ποσότητα στο 20 έως 30.

Αποθορυβοποίηση

Αφού αυξήσουμε την οξύτητα, προκειμένου να έχουμε την επιθυμητή ευκρίνεια στην φωτογραφία μας, είναι πολύ πιθανόν να δημιουργηθεί θόρυβος (κόκκος), κυρίως στον ουρανό και σε μεγάλα τμήματα με ενιαίο χρώμα.
Για να μειώσουμε αυτό το φαινόμενο και να απαλύνουμε την χρωματική διαβάθμιση χρησιμοποιούμε τη μείωση θορύβου: φίλτρα > θόρυβος > μείωση θορύβου (noise reduce)

Αφού ορίσουμε την ένταση και τη μείωση χρωματικού θορύβου ανεβάζουμε σταδιακά την τιμή στην διατήρηση και στην όξυνση λεπτομερειών, ώστε ούτε να θολώσουν τα όρια των αντικειμένων στην φωτογραφία μας, αλλά ούτε να γίνουν και πολύ έντονα.
Για μια φωτογραφία στα 72 dpi μεγέθους 21Χ28 cm δοκιμάστε τις τιμές :
ένταση 4 έως 6 και τα υπόλοιπα στο 20.

Μην ξεχνάτε να γυρίζετε πίσω όσα βήματα θέλετε από το Ιστορικό. Μην προσπαθείτε να διορθώσετε κάτι που κάνατε με επιπλέον ενέργειες. Πάτε πίσω και ξαναπροσπαθείστε.
Η καλύτερη λύση είναι να δημιουργείτε αντίγραφο της φωτογραφίας σε νέο επίπεδο (layer) ή σε νέο αρχείο και να δουλεύετε πάνω σ' αυτό - ποτέ στην πρωτότυπη φωτογραφία.

Προβολές: 794

Απαντήσεις σε αυτή τη συζήτηση

Μάγδα πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες που μας δίνεις.

RSS

Χορηγοί

ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΣΕ
ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τηλ. 2321085880
PhotoSTAR.gr


ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ

Γυναικεία - Ανδρικά Υποδήματα

tsoumpas.gr

Γενέθλια

Δεν υπάρχουν γενέθλια σήμερα

© 2019   Created by Giorgos Tsoumpas Photography.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης