"Φωτογραφικό Ταξίδι"

Ελληνική Λέσχη Φωτογραφίας

Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011 πραγματοποιήσαμε μία ακόμη φωτογραφική εξόρμηση-εκδρομή,

αυτήν την φορά στα Αστερούσια Όρη και στα χωριά αυτών.

Η συμμετοχή πάρα πολύ μεγάλη.

Θά ήθελα να ευχαριστήσω πραγματικά όλους τους Φίλους και Φίλες που συμμετείχαν σε αυτό το μονοήμερο ταξίδι μας.

Τον Λευτέρη Περογαμβράκη,τόν Γιώργο Σαβοιδάκη,την Αφροδίτη Μαυροειδή,τον Γιώργο Γαβριλάκη,τον Σταύρο Μαρκόπουλο,την Κατερίνα Ρησάκη,την Αναστασία Κρουσταλλάκη,τον Πάνο Καράμπελα,την Μαρία Παπαιωάννου,τον Μιχάλη Κοπιδάκη,την Μαρία Καρυωτάκη,την Κοραλία Παπαδοκωστάκη,τον Σπύρο Ταβλαδωράκη,τον Δημήτρη Αρμάο,τον Γιάννη Τρούλη,τον Χρήστο Τσουμπλέκα καθώς καί όλες τις συζύγους και Φίλους πού έφεραν κοντά μας.

Συμμετοχή λοιπόν των τριάντα ατόμων,όπου το κέφι και καλή διάθεση ήταν αστείρευτα.

Πρώτος σταθμός για καφέ σε καφενείο του Χουδετσίου και αμέσως μετά στόν Πύργο,όπου μας περίμενα ο σαμαροποιός-κτηνοτρόφος Τερζάκης Κώστας για τίς ανάλογες φωτογραφήσεις.

Εν συνεχεία στο χωριό Εθιά,όπου την .....κάναμε για τα καλά με τίς ρακές και τα υπέροχα γνήσια κρητικά φαγητά στο καφενείο τού σαρικοφόρου Ζαχαρία Καλεντάκη.

Εν συνεχεία και αφού λίγο πολύ χαθήκαμε-χωριστήκαμε(φταίνε και τα ρακιά βέβαια),η μεγάλη ομάδα των αυτοκινήτων έφυγε για το χωριό Παρανύμφοι και 3 μονάχα 4Χ4 αυτοκίνητα,έφυγαν μέσα από τα βουνά με τον ίδιο προορισμό.Δύσκολη διαδρομή,με τρομερή ομίχλη,όπου εάν δεν είχαμε μπροστάρη τον Μάρκο Σκορδαλάκη από τα Καπετανιανά, σίγουρα δεν θα βλέπαμε τον δρόμο.Παρόλη όμως την δυσκολία,υπήρξε και μία ευχάριστη συνάντηση-γνωριμία επάνω στα Όρη.

Τόν κτηνοτρόφο Σφακιανάκη Γιάννη,έναν λεβέντη Κρητίκαρο,όπου μας τράταρε στο μυτάτο του,βραστό κρέας με παξιμάδι δικό του στο φούρνο και καλό κόκκινο κρασί καί πού στό τέλος εδώσαμε και τα χέρια για να τού παντρέψωτο πρώτο του κοπέλι όταν θα έρθει η ώρα.Επήρα και ώς δώρο μια χειροποίητη δική του κατσούνα-βέργα για να δέσει η  συμφωνία πού έγινε.

(Καλεσμένοι είστε ΟΛΟΙ στόν γάμο!)

Εν συνεχεία,βρεθήκαμε όλη η παρέα στούς Παρανύμφους στο καφενείο τού Κώστα Βαρδάκη.

Μοναδικό θέαμα ήταν και ο καταρράκτης τού Αμπά,ιδιαίτερα αυτήν την εποχή με πολύ νερό,όπου πέφτει από ύψος 250 μέτρων.

Φεύγοντας από τούς Παρανύμφους,ο επόμενος μας προορισμός ήταν τα Καπετανιανά και το αγροτουριστικό συγκρότημα "Θαλόρη",ιδιοκτησίας τού Φίλου μας Μάρκου,όπου μας έκανε και πάλι το τραπέζι με πλούσια εδέσματα και καλό κόκκινο κρασί,παρέα δε με το μαντολίνο του τραγούδισε υπέροχες μαντινάδες και κρητικά τραγούδια.

Άλλη μία εκδρομή είχε φτάσει στο τέλος της,ελπίζοντας ότι περάσαμε όλοι μας όμορφα και ευελπιστώντας η επόμενη μας εξόρμηση να είναι το ίδιο όμορφη!

 

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

στόν Φίλο μας Μάρκο Σκορδαλάκη,για την απλόχερη φιλοξενία του,την αγάπη του σε όλους εμάς και ένα ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ πού κρατάει τόσο ψηλά την Κρήτη μας μέσα στην καρδιά του!

 


 

Προβολές: 1724

Απαντήσεις σε αυτή τη συζήτηση

RSS

Χορηγοί

ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΣΕ
ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τηλ. 2321085880
PhotoSTAR.gr


ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ

Γυναικεία - Ανδρικά Υποδήματα

tsoumpas.gr

Γενέθλια

Δεν υπάρχουν γενέθλια σήμερα

© 2024   Created by G.D.Christoloukas.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης