"Φωτογραφικό Ταξίδι"

Ελληνική Λέσχη Φωτογραφίας

Mέσω Google earth πίνακες αριστουργήματα του Πράδο της Μαδρίτης σε φωτογραφίες «υψηλής ανάλυσης»


Αριστουργήματα που φυλάσσονται σ' ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία στον κόσμο, το Πράδο, είναι διαθέσιμα -για πρώτη φορά παγκοσμίως- σε απεικονίσεις «υψηλής ανάλυσης», στην ιστοσελίδα δορυφορικών εικόνων του Google Earth.

Κάθε έργο υπήρξε αντικείμενο εκατοντάδων λήψεων «υψηλής ανάλυσης», με καθεμιά να εστιάζεται σε κάποια ελαχιστότατη λεπτομέρεια του πίνακα.

Η ηλεκτρονική διάθεση αφορά 14 πίνακες του μουσείου της Μαδρίτης, μεταξύ των οποίων τα αριστουργήματα «Las meninas» του Βελάθκεθ, «Οι Κήποι της Απόλαυσης» του Ιερώνυμου Μπος, «Η εκτέλεση της 3ης Μαΐου» του Φρανθίσκο Γκόγια, «Οι τρεις Χάριτες» του Ρούμπενς, «Ο Ιππότης με το χέρι στο στήθος» του Ελ Γκρέκο.

Η τεχνολογική αυτή πρόοδος, επιτρέπει την πρόσβαση σε οποιονδήποτε και από οποιοδήποτε μέρος, ανέφερε ο Μιγέλ Ζουγάθα, διευθυντής του Πράδο, κατά τη σχετική παρουσίαση.
Όπως τόνισε , «μία ψηφιακή απεικόνιση ουδέποτε θα μπορέσει ν' αντικαταστήσει το απευθείας ανθρώπινο βλέμμα, όμως επιτρέπει σ' αντιστάθμισμα τον εντοπισμό λεπτομερειών, που αλλιώς δε θα μπορούσαμε να διακρίνουμε διά γυμνού οφθαλμού».

Ιδίως στον πίνακα της «Αποκαθήλωσης από τον Σταυρό» του Ρογήρου φαν ντερ Βέιντεν, διακρίνεται με απόλυτο ρεαλισμό ένα «μαργαριταρένιο» δάκρυ στα μάτια του Αγίου Ιωάννη.

Προβολές: 23

Απάντηση σε αυτό

Χορηγοί

ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΣΕ
ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τηλ. 2321085880
PhotoSTAR.gr


ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ

Γυναικεία - Ανδρικά Υποδήματα

tsoumpas.gr

Γενέθλια

Δεν υπάρχουν γενέθλια σήμερα

© 2020   Created by Giorgos Tsoumpas Photography.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης