"Φωτογραφικό Ταξίδι"

Ελληνική Λέσχη Φωτογραφίας

Φίλοι μου γεια σας,
 Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι στο facebook και στη σελίδα  "ΟΙ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ" (http://www.facebook.com/pages/OI-OMORPHIES-TES-ELLADAS-MAS/44541872...)
δημοσιεύονται φωτογραφίες μας χωρίς να μας ρωτήσουν και βασικά χωρίς να αναφέρουν το φωτογράφο και την πηγή  προέλευσης.
 Μετά από επικοινωνία μου με τους διαχειριστές της σελίδας υποσχέθηκαν ότι θα αναφέρουν το φωτογράφο και απ' ότι διαπίστωσα τώρα τελευταία το κάνουν σε αρκετές περιπτώσεις.
 Πολλοί από εσάς (όπως ο φίλος Ηλίας Καρατζαφέρης και άλλοι), ίσως δεν έχουν ιδέα για το θέμα αυτό και θεώρησα καλό να σας ενημερώνω.
 Ελπίζω να μεσολαβήσουν και οι διαχειριστές μας (Γιώργος, Στέλιος,...) για την επίλυσή του.
   Φιλικά, Βασίλης.

Προβολές: 434

Απάντηση σε αυτό

Απαντήσεις σε αυτή τη συζήτηση

Επειδη ειμαι αμεσα θιγομενος απο την ενεργεια αυτη
θα
παρακαλουσα μια απαντηση απο τους διαχειριστες
ευχαριστω
Εχω δεί και εγω το εν λόγο groupaki, και δικό μου υλικό έχουν δημοσιεύσει χωρίς άδεια, νομίζω απο αφέλεια το κάνουν και όχι από κέρδος, αν έπαιζε κέρδος στη μέση θα τους είχα δαγκώσει πρώτος, γιατί τα κυνηγάω αυτά.

Οσο αφορά το θέμα "κλοπή φωτογραφιών" απο τη στιγμή που όλοι δημοσιεύουμε στο internet, αυτά θα τα έχουμε, νομίζω οτι είναι κάτι που αργά ή γρήγορα το αποδεχόμαστε, και τουλάχιστον κυνηγάμε εκείνους που βγάζουν κέρδη εισ βάρος μας.

Αυτό που προτείνω σαν διαχειριστής είναι όποιος δεν θέλει να δημοσιεύεται η δουλειά του αλλού να το γνωστοποιεί κάτω απο τη δουλειά του. "απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς άδεια του δημιουργού"

Το Φ.Τ. δεν ευθύνεται για τυχόν κλοπές, ούτε παραχωρεί εν αγνοία των μελών του δουλείες τους.
Στέλιο αυτά που λες είναι πολύ λογικά, δεν λέω ότι είναι "κλοπή με δόλο" ή ότι ευθύνεται το Phototrip, αλλά πρέπει τουλάχιστον να αναφέρουν την πηγή προέλευσης, που νομίζω ότι τις τελευταίες μέρες το προσπαθούν.
Καλό Σαββατοκύριακο, Βασίλης.
ναι συμφωνώ, και από τη πλευρά μου τους έστειλα οτι καλό αυτό που κάνουν αλλά να αποδίδουν και τον φόρο τιμής στα άτομα που προσφέρουν το κυρίως θέαμα στο group τους.
Ο δημιουργός τού Group,ονομάζεται Μιχάλης Κρητικός.
Επειδή πρόσφατα,ενημερώθηκα και εγώ σχετικά με το Group,και δημοσιευμένες φωτογραφίες μου εκεί,επικοινώνησα με email,μαζί του,αναφέροντας του,ότι είναι υπόχρεοι όταν παίρνουν μία φωτογραφία ενός καλλιτέχνη,από το διαδίκτυο,να αναφέρουν τό όνομα τού δημιουργού της.Σε διαφορετική περίπτωση,η κίνηση αυτή,είναι παράνομη και εντάσεται στόν νόμο περί των πνευματικών δικαιωμάτων.
Τό μήνυμα μου αυτό,στάλθηκε πρό 6 ημέρες.
Νά λοιπόν,γιατί λέμε,περί μεγέθους των υπό ανάρτηση φωτογραφιών μας,εδώ ή εν γένει στό διαδίκτυο.Κάποιοι από εμάς,βάζουν φωτογραφίες τού μεγέθους 4 ή 5 MB.Αντίθετα,όταν βάζουμε μία φώτο,έως 600 kb,τότε δεν μπορούν να την εμπορευθούν.
Γεια σου Γιώργο,
Αυτό που λες για το μέγεθος είναι πολύ σωστό, εγώ συνήθως ανεβάζω φωτογραφίες που δεν ξεπερνούν τα 800 px και τα 300Kb.
ναι το μικρό μέγεθος περιορίζει τον κλέφτη όπως επίσης και το watermark :)
Γιατι δεν βαζουμε κι εδω watermark?
Μπορείτε στις φωτογραφίες σας να βάλετε watermark, το Φ.Τ δεν απαγορεύει τη χρήση watermark.
αυτόματα ομως τα ning δίκτυα δεν παρέχουν μια τέτοια δυνατότητα :(

Απάντηση σε συζήτηση

RSS

Χορηγοί

ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΣΕ
ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τηλ. 2321085880
PhotoSTAR.gr


ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ

Γυναικεία - Ανδρικά Υποδήματα

tsoumpas.gr

Γενέθλια

© 2024   Created by G.D.Christoloukas.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης