"Φωτογραφικό Ταξίδι"

Ελληνική Λέσχη Φωτογραφίας

Τα EXIF δεδομένα σε μια φωτογραφία, είναι επιπρόσθετες πληροφορίες που αφορούν τη λήψη.
Πληροφορίες όπως ταχύτητα λήψης, διάφραγμα, ISO, και φυσικά με ποια μηχανή τραβήχτηκε η σκηνή, που είναι χρησιμότατες σε νέους φίλους και απαντά σε ερωτήματα στυλ «πως την έβγαλες».

Οι πληροφορίες αυτές διατηρούνται κατά μεγάλο ποσοστό στη φωτογραφία που παρουσιάζουμε η χάνονται είτε εν αγνοία μας θα εξηγήσω γιατί.

Για τους χρήστες του Adobe Photoshop, το EXIF διατηρείται στην αποθήκευση με save as, και χάνεται μόνο στην αποθήκευση με την εντολή save for web.

Πως μπορούμε να εμφανίσουμε τα EXIF δεδομένα μιας εικόνας; (εφόσον φυσικά περιέχονται σε αυτή)

Για να σας κάνω τη ζωη εύκολη, όσοι χρησιμοποιείτε Mozilla Firefox με τη χρήση του FxIF addon μπορείτε με δεξι κλικ και ιδιότητες / properties πάνω στη φωτογραφία να δείτε αμέσως τα EXIF Data της.

Το FxIF μπορείτε να το εγκαταστήσετε άμεσα κάνοντας κλικ εδώ.

Η σελίδα του κατασκευαστή για μελλοντικές εκδόσεις και πληροφορίες βρίσκεται εδώ.


Ενας εναλλακτικός EXIF Viewer και πάλι για τον Firefox είναι και αυτός.


Προσωπικά προτιμώ τον 1ο καθώς είναι πιο ελαφρύς και ουσιαστικός, με τη μόνη διαφορά ότι ο 2ος δείχνει περισσότερα και πολλές φορές περιττά στοιχεία.

Άλλος τρόπος μέσω των windows αφού έχουμε αποθηκεύσει την υποψήφια φωτογραφία, επιλέγοντας τη και πάλι, δεξί κλικ πάνω της και πατάμε ιδιότητες / properties.
Στην καρτέλα που εμφανίζεται επιλέγουμε σύνοψη (αν τα ελληνικά μου είναι σωστά) και μετά το κουμπί για προχωρημένους, ώστε να εμφανιστούν οι πληροφορίες EXIF.

Προβολές: 1688

Απάντηση σε αυτό

Απαντήσεις σε αυτή τη συζήτηση

Το κατέβασα το FxIF και είναι ό,τι πρέπει! Πολύ χρήσιμο! Thanks...
ειναι χρήσιμο addon, οχι μονο για το συγκεκριμένο site, αλλα για οποιαδήποτε φωτογραφία στο internet, που έχει διατηρήσει το EXIF Data της.
Ευχαριστώ Στέλιο για τις πληροφορίες...
Πολύ χρήσιμο addon, σε ευχαριστούμε.
Εγώ δουλεύω το internet explorer 8.0. Πως μπορώ να βλέπω τα exif data ;;
με IE δεν έχω ανακατευτεί ποτέ microsoft είναι, 1000αδες προβλήματα έχει, και αν δεν έχει θα αποκτήσει, οπως απέκτησαν και οι προκάτοχοι.

αν δεν γίνεται με δεξί κλίκ και ιδιότητες στη φωτογραφία, τοτε την αποθηκεύεις προσωρινά σε καποιο φάκελο, και απο το φάκελο την βρίσκεις και κανεις δεξί κλικ και ιδιότητες οπως περιέγραψα παραπάνω.

Τώρα αν υπάρχει κανενα Active-X EXIF addon για IE, θέλει ψάξιμο.
Το έχω καιρό τώρα και είναι πολύ χρήσιμο,
Κανένας τρόπος να μάθουμε πόσα "κλικ" έχει μια canon δεν έχει βρεθεί ακόμα ε?
Να ρωτήσω, Επειδή υπάρχουν καλές φωτογραφίες και επειδή υπάρχουν και κάποιοι που μαθαίνουν ακόμα, θα ήταν δυνατόν να βάζαμε τα exif της κάθε φωτογραφίας απο κάτω ή τέλος πάντων λίγες πληροφορίες F, φακός, μηχανή, εστιακή απόσταση, ταχύτητα, κτλπ.. ??
O όρος Exif προέρχεται από την συντόμευση του όρου Exchangeable image file format και δημιουργήθηκε από την JEIDA (Japan Electronic Industries Development Association).
Τα αρχεία Exif είναι χρήσιμα, αλλά πολλοί τα θεωρούν «ευαίσθητη περιοχή» και δεν θέλουν να φαίνονται από το Internet, σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν!

Σε αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχουν διάφορα προγράμματα - όπως αυτό: http://download.cnet.com/Exif-Tag-Remover/3000-2192_4-175490.html?t...
που διαγράφουν όλα τα δεδομένα Exif από τις φωτογραφίες που επιλέγουμε.
Μεσα απο τον τρόπο που προανέφερα με το fxif firefox addon γίνεται αυτο,
Στο firefox ανοίγεις τη φωτογραφία μόνη της, και πατας δεξι κλικ και properties.
οι δικές μου όλες περιέχουν Exif data. ειναι κάτι που δεν με ενδιαφέρει να κρύψω, ποτέ δε με ενδιέφερε.


Antonis είπε:
Να ρωτήσω, Επειδή υπάρχουν καλές φωτογραφίες και επειδή υπάρχουν και κάποιοι που μαθαίνουν ακόμα, θα ήταν δυνατόν να βάζαμε τα exif της κάθε φωτογραφίας απο κάτω ή τέλος πάντων λίγες πληροφορίες F, φακός, μηχανή, εστιακή απόσταση, ταχύτητα, κτλπ.. ??
Το δοκίμασα πριν κάνω το post Και δεν μου έδινε, θα το ξαναδώ.
άνοιξε τη δική μου φωτογραφία τη τελευταία πχ που δημοσίευσα. μετα ξανακάνε κλικ επάνω της να ανοίξει σε δική της καρτέλα η παράθυρο. και μετα πατα δεξι -> properties. σε εμένα δουλεύει.

Antonis είπε:
Το δοκίμασα πριν κάνω το post Και δεν μου έδινε, θα το ξαναδώ.

Απάντηση σε συζήτηση

RSS

Χορηγοί

ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΣΕ
ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τηλ. 2321085880
PhotoSTAR.gr


ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ

Γυναικεία - Ανδρικά Υποδήματα

tsoumpas.gr

Γενέθλια

Δεν υπάρχουν γενέθλια σήμερα

© 2024   Created by G.D.Christoloukas.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης