"Φωτογραφικό Ταξίδι"

Ελληνική Λέσχη Φωτογραφίας

To Digimarc είναι ένα σύστημα ψηφιακού υδατογραφήματος πνευματικών δικαιωμάτων το οποίο εφαρμόζεται στις φωτογραφίες μέσα στο ίδιο το Photoshop με τη βοήθεια του φίλτρου Digicram

Ενσωμάτωση υδατογραφήματος

Για να ενσωματώσετε ένα ψηφιακό υδατογράφημα, πρέπει πρώτα να καταχωρίσετε τα στοιχεία σας στην Digimarc Corporation, η οποία διατηρεί μια βάση δεδομένων με στοιχεία καλλιτεχνών, σχεδιαστών και φωτογράφων καθώς και πληροφορίες επικοινωνίας με αυτούς, για να λάβετε ένα μοναδικό αναγνωριστικό Digimarc.

Έπειτα, μπορείτε να ενσωματώσετε το αναγνωριστικό Digimarc στις εικόνες σας, καθώς και πληροφορίες όπως το έτος των πνευματικών δικαιωμάτων ή ένα αναγνωριστικό περιορισμού χρήσης.

BHMA 1.Ανοίξτε την εικόνα στην οποία θέλετε να τοποθετήσετε το υδατογράφημα. Σε κάθε εικόνα μπορείτε να ενσωματώσετε ένα μόνο υδατογράφημα. Το φίλτρο "Ενσωμάτωση υδατογραφήματος" δεν λειτουργεί σε εικόνες στις οποίες έχει προστεθεί υδατογράφημα παλαιότερα.

Αν η εικόνα με την οποία εργάζεστε περιέχει επίπεδα, πρέπει να την ισοπεδώσετε πριν προσθέσετε το υδατογράφημα. Σε αντίθετη περίπτωση, το υδατογράφημα θα επηρεάσει μόνο το ενεργό επίπεδο.
Σημείωση: Για να προσθέσετε ένα ψηφιακό υδατογράφημα σε μια εικόνα με χρώματα από πίνακα, μετατρέψτε την πρώτα σε RGB, ενσωματώστε το υδατογράφημα και, τέλος, μετατρέψτε την ξανά σε λειτουργία χρώματος από πίνακα. Ωστόσο, τα αποτελέσματα ενδέχεται να μην είναι σωστά. Για να βεβαιωθείτε ότι ενσωματώθηκε το υδατογράφημα, εκτελέστε το φίλτρο "Ανάγνωση υδατογραφήματος".

ΒΗΜΑ 2.Επιλέξτε Φίλτρο > Digimarc > Ενσωμάτωση υδατογραφήματος.

ΒΗΜΑ 3.Αν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε το φίλτρο, κάντε κλικ στο κουμπί "Προσωποποίηση". Για να λάβετε ένα αναγνωριστικό Digimarc, κάντε κλικ στο κουμπί "Πληροφορίες" για να ανοίξει στο web browser η τοποθεσία της Digimarc (στη διεύθυνση www.digimarc.com) ή για να επικοινωνήσετε με την Digimarc στον αριθμό τηλεφώνου που θα εμφανιστεί στο πλαίσιο κειμένου. Εισάγετε το PIN και το αναγνωριστικό σας στο πλαίσιο κειμένου "Αναγνωριστικό Digimarc" και κάντε κλικ στο κουμπί OK.
Αφού εισάγετε ένα αναγνωριστικό Digimarc, το κουμπί "Προσωποποίηση" μετατρέπεται σε "Αλλαγή" και σας επιτρέπει να εισάγετε ένα νέο αναγνωριστικό Digimarc.

ΒΗΜΑ 4.Εισάγετε το έτος των πνευματικών δικαιωμάτων, τον αριθμό συναλλαγής ή το αναγνωριστικό της εικόνας.

ΒΗΜΑ 5.Επιλέξτε οποιαδήποτε από τις παρακάτω ιδιότητες της εικόνας:

Περιορισμός χρήσης : Περιορίζει τη χρήση της εικόνας.
Να μην αντιγραφεί : Δηλώνει ότι δεν επιτρέπεται αντιγραφή της εικόνας.
Περιεχόμενο για ενηλίκους : Δηλώνει ότι τα περιεχόμενα της εικόνας είναι κατάλληλα μόνο για ενηλίκους. (Στο Photoshop, η επιλογή αυτή δεν περιορίζει την πρόσβαση σε εικόνες που είναι μόνο για ενηλίκους, αλλά σε μελλοντικές εκδόσεις άλλων εφαρμογών ενδέχεται να υπάρχουν περιορισμοί για την εμφάνισή τους.)

ΒΗΜΑ 6.Στην επιλογή "Στόχος εξόδου", επιλέξτε εάν η εικόνα προορίζεται για εμφάνιση σε οθόνη, στο web ή για εκτύπωση.

ΒΗΜΑ 7.Στην επιλογή "Ανθεκτικότητα υδατογραφήματος", σύρετε το ρυθμιστή ή καταχωρήστε μια τιμή, όπως περιγράφεται στην επόμενη ενότητα.

ΒΗΜΑ 8.Επιλέξτε "Επαλήθευση" για να γίνει αυτόματα αξιολόγηση της ανθεκτικότητας του υδατογραφήματος μετά την ενσωμάτωσή του.

ΒΗΜΑ 9.Κάντε κλικ στο OK.

Απο τη στιγμή που ενσωματώνεις τις πληροφορίες αν κάποιος ανοίξει στο photoshop την προστατευμένη φωτογραφία,θα εντοπιστεί το υδατογράφημα.
Επίσης με τη χρήση του web lookup αν κάποιος που κατέβασε την προστατευμένη φωτογραφία πατήσει εκεί,θα ανοίξει αυτόματα ο φυλλομετρητής του ιστού του, ο οποίος με τη σειρά του θα τον μεταφέρει απευθείας στις πληροφορίες πνευματικών δικαιωμάτων.

Προβολές: 248

Απάντηση σε αυτό

Απαντήσεις σε αυτή τη συζήτηση

Υπέροχο θέμα άνοιξες Πένυ!!!
Και η παρουσίαση αναλυτικότατη, μπράβο!
Είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα που πιστεύω ότι ενδιαφέρει πολλούς (για να μην πω όλους)!

Δύο απορίες έχω μόνο....

1) Ξέρεις πως χρεώνουν αυτή τη λειτουργία προστασίας? Με το "κομμάτι" (τη φωτογραφία δηλαδή), μία και έξω (πληρώνεις το πρόγραμμα π.χ.) ή με κάποιο άλλο τρόπο?

2) Το υδατογράφημα είναι ορατό (δηλαδή μετά την ενσωμάτωση του στη φωτογραφία, φαίνεται κάποια διαφορά)?


Σε ευχαριστώ πολύ
:)
Έχω την εντύπωση πως το υδατογράφημα δεν είναι εντελώς αόρατο αλλά μπαίνει με την μορφή θορύβου στην φωτογραφία.

Απάντηση σε συζήτηση

RSS

Χορηγοί

ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΣΕ
ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τηλ. 2321085880
PhotoSTAR.gr


ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ

Γυναικεία - Ανδρικά Υποδήματα

tsoumpas.gr

Γενέθλια

Δεν υπάρχουν γενέθλια σήμερα

© 2024   Created by G.D.Christoloukas.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης