Ειπα να κανω ένα μικρό πείραμα που είχα κανει πολύ καιρο πριν αλλά σκεφτηκα αυτή τη φορά να το μοιραστώ με τους υπόλοιπους εδώ.
Σε αυτή τη συζήτηση θα δούμε πως βλεπει τα χρωματα η μηχανή μας αναλογα με τι picture style επιλεγουμε. Θα παραθεσω σε δειγματα jpeg σε sRGB color space* τα οποια δειχνουν αισθητά τις διαφορες σε καθε picture style. Αυτο μας δείχνει τι βλεπει ο αισθητήρας πως ερμηνευει τα χρωματα και τους τόνους αναλογα με το picture style που ορίζουμε και πως αυτο θα μπορούσε ίσως να μας χρησιμεύσει αν ασχολούμαστε με RAW αρχεία και μετέπειτα επεξεργασία τους στο ACR, οπου σε αυτη την περίπτωση θέλουμε συνίθως το πιο λιγότερο χρωματισμένο αποτελεσμα με την μεγαλύτερη ακρίβεια αποδωσης χρωμάτων και τόνων.
*:sRGB Color Space ειναι ο χρωματικός χώρος που χρησιμοποιείται ευραίως απο τις περισσότερες οθόνες και σε κάθε σελίδα ίντερνετ είναι ο πιο κοινός χρωματικός χώρος. Χρωματικό χώρο λεμε εναν αλγοριθμο που μεταφράζει τα χρωματα (και το ευρος τους) για να μπορουν να αναπαράγονται οσο το δυνατον με μεγαλύτερη ακρίβεια σε καθε υπολογιστη. Γιαυτο και οταν χρησιμοποιουμε αυτον τον χρωματικό χώρο βλέπουμε τα χρώματα σχεδόν ίδια με το πως τα βλέπει αυτος που εφτιαξε την εκαστοτε εικονα ή ιστοσελιδα. Για περισσότερες πληροφορίες:
http://en.wikipedia.org/wiki/SRGBΌλα τα δείγματα που παραθέτω έχουν αναλυτικές πληροφορίες λήψης. Εχω και TIFF αρχεια στη διάθεσή μου για οποιον θέλει αλλα δεν τα ανεβαζω γιατι ειναι γυρω στα 500MB. Ωστοσο αν θελει καποιος μου τα ζηταει και του στελνω...
Ετικέτες;
-
▶ Απάντηση σε αυτό