"Φωτογραφικό Ταξίδι"

Ελληνική Λέσχη Φωτογραφίας

Ασέβεια στο Περιβάλλον και στήν Αισθητική-Εικόνες αφιερωμένες στούς Αρμόδιους Υπουργούς και Φορείς

Αντιαισθητικές Εικόνες-Εικόνες αφιερωμένες στούς Αρμόδιους Υπουργούς και Φορείς.Παρακαλώ πολύ τα μέλη μας,σε αυτήν εδώ τήν συζήτηση στό Φόρουμ,να τοποθετούν εικόνες-φωτογραφίες πού μας ντροπιάζουν ώς Έλληνες,και σκοπός μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τα Αρμόδια Υπουργεία και τόν κάθε Αρμόδιο Φορέα!
Σας παρακαλώ θερμά,στήν κάθε υπό ανάρτηση τέτοια εικόνα,να γράφουμε το δυνατόν περισσότερα στοιχεία,όπως ημερομηνία λήψης,τόπος λήψης,αρμόδιος κατά τήν γνώμη σας φορέας, κ.λ.π, λόγω τού ότι θα ενημερώνεται εν συνεχεία με μήνυμα μας,ο αρμόδιος αυτός Φορέας.

Προβολές: 520

Απάντηση σε αυτό

Απαντήσεις σε αυτή τη συζήτηση


Τήν εικόνα αυτήν,τήν αφιερώνω,
στο Δασαρχείο Ρεθύμνης καθώς και στόν Δήμαρχο Συβρίτου Ρεθύμνης.
Η λήψη έγινε τήν 12/04/2009 και ώρα 16.32 στο Φαράγγι Αγίου Αντωνίου ή Πατσού.Ένα φαράγγι ιδαιτέρου φυσικού κάλλους,όπου με πολύ λύπη διαπίστωσα πάρα πολλά σκουπίδια,κυρίως από πλαστικά μπουκάλια τού νερού και πολλά νάυλον.Να σημειώσω,ότι το φαράγγι αυτό,το διασχίζει και το ομόνυμο ποταμάκι,όπου όλα δυστηχώς αυτά τα σκουπίδια,πέρα από τήν άσχημη αισθητική,δημιουργούν και ρύπανση τού περιβάλλοντος,ακόμη δε περισσότερο αφού πέφτουν με τήν ροή τού ποταμού στο καινούργιο Φράγμα τών Ποταμών.Ένα φράγμα όπου όλοι μας ευελπιστούμε να καταστεί ένας όμορφος υγροβιότοπος της περιοχής,αφού η Κρήτη,βρίσκεται σε κομβικό σημείο τέτοιο ώς πρός τήν μετανάστευση τών πουλιών.
Απόστολε,ΟΧΙ!
Θα πρέπει να πολεμήσουμε και εμείς ώς Εραστές τών Εικόνων,της φωτογραφίας,τού καλαίσθητου και Ωραίου.
Φωτογραφία,δεν είναι μονάχα οι όμορφες εικόνες,οι όμορφες επεξεργασμένες εικόνες.Φωτογραφία είναι και η αποτύπωση τής Πραγματικότητας.Και όταν κάτι πραγματικό μας ενοχλεί στη ματιά μας,αυτό θα πρέπει να λέγεται και να προσπαθούμε να διορθωθεί.
Βέβαιως,τα πάντα ξεκινάνε από τόν Άνθρωπο,από τούς πολίτες.Και βεβαίως υπάρχουν φορείς,ανεύθυνοι και υπέυθυνοι.
Εμείς αυτό πού ζητάμε είναι Φορείς Υπεύθυνους.

GORDON είπε:
φιλε μου Γιωργο διαλεξες ενα πανευκολο θεμα.....οπου να γυρισης την καμερα τυχαια με οποια γωνια και να δεις παντα θα εχεις μια αναλογη εικονα στην Ελλαδα. Αστο μην το ψαχνεις....δεν φταιει ουτε το Δασαρχειο Ρε8υμνης ουτε οι υπουργοι ουτε η κυβερνηση.....Μεγαλο το ερωτημα....τι φταιει?? Εγω εδωσα μια απαντηση για το εαυτο μου την οποια αν σας την ανακοινωσω θα με διωξετε κλοτσιδον απο δω!!!ΓΕΦΥΡΙ ΑΖΙΖ ΑΓΑ στό Τρίκωμο Γρεβενών

Βρίσκεται ανατολικά του χωριού Τρίκωμο (3 χλμ. από αγροτικό δρόμο) και ανάμεσα στα χωριά Τρίκωμο, Κοσμάτι και Κηπουρειό, σε μια πανέμορφη κοιλάδα στο Βενέτικο ποταμό στο Ν. Γρεβενων. Έχει μήκος 71 μ., πλάτος 3μ. και ύψος 15 μ. Είναι τρίτοξο γεφύρι και από τα τρία τόξα του, το μεσαίο είναι το κύριο, στο εσωρράχιο του οποίου κρέμεται το προειδοποιητικό κουδουνάκι. Είναι το μεγαλύτερο σε άνοιγμα ύψος τόξου γεφύρι της Μακεδονίας και η μεσαία καμάρα του είναι από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα. Τα θεμέλιά του στηρίζονται πάνω σε πασσάλους από δρυ. Απ' αυτό εξυπηρετούνταν τα καραβάνια που εκτελούσαν τη διαδρομή Μακεδονία - Ήπειρος. Σώζονται μάλιστα τμήματα της καραβανόστρατας. Χτίστηκε το 1727 με χορηγό τον Αζίζ - Αγά και σύμφωνα με το θρύλο, έπεσε δυο φορές. Πρόκειται για ιδιαίτερα επιβλητικό γεφύρι.

Μας έκανε ιδιαίτερα άσχημη εντύπωση,όταν επισκευθήκαμε το πανέμορφο αυτό γεφύρι με τόν Φίλο και Συνάδελφο Κώστα Πόπη,τό ότι είχαν προχωρήσει σε έργα αποκατάστασης συνεργεία εκεί και ενώ είχαν τελέιώσει τίς εργασίες τούς,πρό τριμήνου και πλέον,είχαν αφήσει στο ιστορικό αυτό μέρος,όλα τα σκουπίδια και υπολλείματα(σακκούλες,παλέτες,κουτιά από κονσέρβες,πλαστικά μπουκάλια και πλαστικούς κουβάδες κ.λ.π)
Επίσης,ενώ προχώρησαν σε αποκατάσταση τού γεφυριού,με λύπη είδαμε ότι χρησιμοποιήθησαν υλικά ,τα οποία δεν έχουν καμμία σχέση με τήν περιοχή και γενικά με τόν τόπο αυτόν.
Όπως για παράδειγμα,οι πλάκες επάνω στα στηθέα τού γεφυριού είναι από πέτρα Καρύστου.

Η λήψη τών φωτογραφιών αυτών,έγινε τήν 28/02/2009 και ώρα 19.09
και Αφιερώνω τίς φωτογραφίες αυτές πρός
1.Υπουργείο Πολιτισμού και αρμόδιο Υπουργό κ.Αντώνη Σαμαρά
2.Υπηρεσία Αρχαιοτήτων
3.Νομαρχία Γρεβενών και Νομάρχη Γρεβενών κ.Δημοσθένη Κουπτσίδη
4.Στόν Δήμαρχο τού Δήμου Θεοδώρου Ζιάκα,κ.Πέτρου Χρήστο.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Γεια σας είμαι ένας από αυτούς που μολύνουν και καταστρέφουν τη φύση, εδώ με βλέπετε με το καινούργιο μου Τζιπ και τρεϊλορ να αδειάζω τη σαβούρα μου λίγο πιο έξω από την Πόλη της Κομοτηνής δε φοβάμαι κανένα για αυτό και δεν έκρυψα τον αριθμό της πινακίδας μου, φυσικά δε φοβάμαι την Αστυνομία η οποία είναι ανύπαρκτη, δε φοβάμαι ούτε τον φωτογράφο που προσπαθεί να φωτογραφίσει κάτι λιβελούλες δίπλα σε ένα μικρό καταρράκτη σε λίγο καιρό με τα σκουπίδια που θα πετάξω εγώ και οι όμοιοί μου δεν θα υπάρχει ούτε το ποταμάκι, είμαι υπερήφανος για το έργο μου γιατί αν και έχω ένα ακριβό αυτοκίνητο, τσιγκουνεύομαι να κάψω λίγη βενζίνη για να πάω να τα πετάξω στο σκουπιδότοπο, καμαρώστε με .
Γιώργο έχω την εντύπωση ότι των υπουργείων και των αρμοδίων φορέων ούτε καν θα ιδρώσει το αυτί τους από τις φωτογραφίες. Γι΄αυτό ας κάνουμε εμείς σαν άτομα και ευαισθητοποιημένοι πολίτες ότι περνάει από το χέρι μας για το περιβάλλον.
Ξάνθος Νεραντζής είπε:


όταν ,,,η "οργανωμένη" κοινωνία προσπαθεί και ο Πολίτης, κι αυτός ...προσπαθεί.
ποιόν να .....καταγγείλω??????????
GORDON είπε:
Ξανθεεε εξηγησε σαν ειδικος γεωπονος στο αναγνωστικο κοινο....τι κουτια ειναι αυτα!!!!!!

ρε Αποστόλη, κενά συσκευασίας φυτοφαρμάκων είναι.
από τις πρώτες φωτογραφίες, που ανέβασα όταν άρχισα το ...σπορ (πριν από 4-5 μήνες) σε άλλη ιστοσελίδα, ήταν μιά δίδυμη αυτής και είχα γράψει για τίτλο "υπόθεση ...όλων (δική μας)" και στην περιγραφή: "θεωρώντας, πως βρήκα τόπο (...και να με συγχωρείτε) και τρόπο (ταλαιπωρώντας, ίσως τα μάτια σας, φίλοι του dc), να φωνάξω "φυτοφάρμακα και πλαστικά και ...κάποια άλλα είναι ζήτημα που μας απασχολεί όλους και περιμένει από όλους μας να δράσουμε". το άλλο ζόρι μου ήταν να διαλέξω κατηγορία. σκέφτηκα να κατατάξω την καταγραφή (καλύτερο μου φαίνεται αντι του
επειδή δαιπίστωσα, πως κάτι χαζό έκανα κατά την αποθήκευση της απάντησής μου κι έμεινε μισή, συγχωρέστε με να την συμπληρώσω.
θεωρώντας, πως βρήκα τόπο (...και να με συγχωρείτε) και τρόπο (ταλαιπωρώντας, ίσως τα μάτια σας, φίλοι του dc), να φωνάξω "φυτοφάρμακα και πλαστικά και ...κάποια άλλα είναι ζήτημα που μας απασχολεί όλους και περιμένει από όλους μας να δράσουμε". το άλλο ζόρι μου ήταν να διαλέξω κατηγορία. σκέφτηκα να κατατάξω την καταγραφή (καλύτερο μου φαίνεται αντι του φωτογραφία) στην κατηγορία "άνθρωποι", όμως προτίμησα το "φύση" και "νεκρή φύση". τίθεται στην κρίση σας.
η κατάσταση αυτή συνεχίζεται, όπως τη βλέπετε.
γιά να δώσω την άποψή μου για το τι φταίει δανείζομαι το στίχο του Βάρναλη "... φταίει το ζαβό το ριζικό μας..." και
μιά και ο Αποστόλης με λέει (χωρίς να με θεωρεί) ρομαντικό, εγώ συνεχίζω να φωτογραφίζω ή να καταγράφω λουλούδια, διότι πιθανόν, πολύ σύντομα θα χάσουμε την ομορφιά.
α!! εξακολουθώ παρ΄όλα αυτά να είμαι καπνιστής (ο καπνός δέχεται πάνω από 8-10 εντομοκτόνα και άλλα χημικά)
Χαίρομαι ιδιαίτερα που συναντώ αυτό το θέμα, καθώς έχω την τάση να φωτογραφίζω τέτοια θέματα, λυπούμε ώμος ιδιαίτερα για την κατάντια που μας δέρνει, όπου υπάρχει ένα όμορφο μέρος να το μετατρέπουμε σε μέρος απόπατο, συγνώμη αν είμαι λίγο σκληρός, αλλά η πραγματικότητα είναι σκληρότερη.
Έχω επισκεφτεί και διασχίσει στο παρελθόν αυτό το υπέροχο και μοναδικό σε φυσική ομορφιά φαράγγι, το θυμάμαι πεντακάθαρο με κρυστάλλινα νερά, ενώ η διάσχιση του, απαιτεί υποχρεωτικά και κολύμπι, ελπίζω η ρύπανση να περιορίζετε μόνο στα στερεά υλικά.Giorgos Tsoumpas είπε:


Τήν εικόνα αυτήν,τήν αφιερώνω,
στο Δασαρχείο Ρεθύμνης καθώς και στόν Δήμαρχο Συβρίτου Ρεθύμνης.
Η λήψη έγινε τήν 12/04/2009 και ώρα 16.32 στο Φαράγγι Αγίου Αντωνίου ή Πατσού.Ένα φαράγγι ιδαιτέρου φυσικού κάλλους,όπου με πολύ λύπη διαπίστωσα πάρα πολλά σκουπίδια,κυρίως από πλαστικά μπουκάλια τού νερού και πολλά νάυλον.Να σημειώσω,ότι το φαράγγι αυτό,το διασχίζει και το ομόνυμο ποταμάκι,όπου όλα δυστηχώς αυτά τα σκουπίδια,πέρα από τήν άσχημη αισθητική,δημιουργούν και ρύπανση τού περιβάλλοντος,ακόμη δε περισσότερο αφού πέφτουν με τήν ροή τού ποταμού στο καινούργιο Φράγμα τών Ποταμών.Ένα φράγμα όπου όλοι μας ευελπιστούμε να καταστεί ένας όμορφος υγροβιότοπος της περιοχής,αφού η Κρήτη,βρίσκεται σε κομβικό σημείο τέτοιο ώς πρός τήν μετανάστευση τών πουλιών.

Λίμνη Παμβώτιδα. Δήμος Ιωαννιτών. Το (όμορφο) αυτό θέαμα είναι δίπλα σε παραλίμνιο δρόμο και κοντά σε πολυτελή ξενοδοχεία.
Για άλλη μια φορά Γιώργο συγχαρητήρια για τις επιλογές των θεμάτων σου.
Σχετικά λοιπόν με το θέμα σας ενημερώνω ότι η επιτροπή περιβάλλοντος του δήμου Ηρακλείου διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφίας για το πιο άσχημο και αποντροπιαστικό καθώς και το πιο όμορφο σημείο της πόλης. Ο διαγωνισμός θα γίνει το Σεπτέμβριο και έχουν δικαίωμα συμμετοχής άπαντες.

Απάντηση σε συζήτηση

RSS

Χορηγοί

ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΣΕ
ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τηλ. 2321085880
PhotoSTAR.gr


ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ

Γυναικεία - Ανδρικά Υποδήματα

tsoumpas.gr

Γενέθλια

Δεν υπάρχουν γενέθλια σήμερα

© 2024   Created by G.D.Christoloukas.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης