"Φωτογραφικό Ταξίδι"

Ελληνική Λέσχη Φωτογραφίας

   Ολοι μας έχουμε ενημερωθεί με e-mails από την διαχείρηση για το θέμα που προκύπτει σχετικά με το μέγεθος σε ΜΒ των φωτογραφιών μας και τις οικονομικές επιπτώσεις που έχει στην λειτουργία αλλά ίσως και σε βάθος χρόνου στη βιωσιμότητα του χώρου μας!

 Ολοι μας γνωρίζουμε ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι οι φωτογραφίες μας πρέπει να είναι σε μικρές διαστάσεις (όπως αναφέρεται στην αρχική σελίδα) για ευνόητους λόγους!

 Προσωπικά νομίζω πως μάλλον έφτασε ο καιρός να το δούμε το θέμα πολύ σοβαρά!

 Τα ερωτήματά μου είναι:

1. Πόσο καιρό ακόμη θα έχουμε την δυνατότητα να ανεβάζουμε φωτογραφίες, φουσκώνοντας με ΜΒ το .ning και επιβαρύνοντας προφανώς το πορτοφόλι του ιδρυτή μα και αγαπητού μας φίλου Γιώργου Τσούμπα;

 

2. Ποιό μπορεί να είναι το πραγματικό μέλλον του χώρου μας σε ορισμένο βάθος χρόνου έτσι όπως λειτουργεί τώρα;

 

3. Μήπως έφτασε η εποχή που θα πρέπει να καταβάλουμε όλοι τον οβολό μας, ώστε να συνεισφέρουμε τα δέοντα για την ομαλότητα της λειτουργίας του χωρου μας;

Ευχαριστώ!

Παρακαλώ όσοι θέλετε,γράψετε ή ανταλλάξτε τις σχετικές ανησυχίες σας!

 

 

Προβολές: 587

Απάντηση σε αυτό

Απαντήσεις σε αυτή τη συζήτηση

Χρήστο πολύ εύστοχες οι παρατηρήσεις σου.

 

Το πρόβλημα επικεντρώνεται κυρίως σε μεγάλα μεγέθη φωτογραφιών.

οταν μία φωτογραφία της τάξης των 8mb ανεβάινει, αυτόματα καταλαμβάνει τον χώρο για 13μιση κοντά φωτογραφίες απο 600kb η καθεμιά. Αλλά επειδή ανεβαίνουν και φωτογραφίες με 100 και 200kb πες 20 κανονικές!

 

Υποθετικά πες οτι μια μεγάλη αντιστοιχεί σε 15 μικρές χωρίς καμία ουσία παραπάνω,

Το κακό ειναι οτι η ning δεν παρέχει αυτόματο script σμίκρυνσης στυλ facebook ή αλλων site, και δεν παρέχει και "αστυνόμο" ώστε να κόβει την κατά παράβαση φώτο πρίν γινει upload.

 

Η άσκοπη σπατάλη λοιπόν είναι όπως η οικονομία στη χώρα, τα φάγανε τα λεφτά και τώρα πληρώνεις κερατίστικα, τώρα αργά ή γρήγορα, αν δε μπει φρένο θα είναι γρηγορότερα.

Αγαπητέ Χρήστο,

Η πρωτοβουλία της συζήτησης αυτής είναι αξιέπαινη, γιατί δίνει την ευκαιρία να ειπωθούν αλήθειες που ίσως είναι άγνωστες σε πολλούς και είναι καιρός να καταγραφούν!

Και το λέω αυτό, επειδή όλοι χαιρόμαστε για την ύπαρξη του ΦΤ, όλοι θαυμάζουμε ή κρίνουμε τις αναρτήσεις των άλλων μελών, όλοι προβάλλουμε το φωτογραφικό μας υλικό και αφιερώνουμε χρόνο στον εαυτό μας και στο χόμπι μας μέσα από την ύπαρξη αυτού του χώρου, όλοι εκτιμάμε και αγαπάμε το Γιώργο για ό,τι ξεκίνησε και για όπου μέχρι σήμερα το έφτασε, αλλά... όταν φτάνει η ώρα της υπακοής στον τόσο απλό περιοριστικό κανόνα του μεγέθους των εικόνων, τότε εμφανίζονται τόσοι πολλοί που αρνούνται να κατανοήσουν ή να συμμορφωθούν.

Ας το πούμε κι από τη συζήτηση αυτή, αφού η σεμνότητα του Γιώργου δεν του επιτρέπει να το διαλαλεί :

Ο Τσούμπας πληρώνει αποκλειστικά από την πρώτη μέρα δημιουργίας αυτού του χώρου, δεν δέχτηκε ποτέ τα χρήματα κανενός μας όσες φορές και αν του το προτείναμε και δεν έχει κανένα απολύτως οικονομικό όφελος από το χώρο. Κάνει το κέφι του, μας θεωρεί φίλους τους, είναι άψογος οικοδεσπότης και μαζί του συνταξιδεύουμε!

Η οικονομική συγκυρία είναι εξαιρετικά δύσκολη, αυτό όλοι το γνωρίζουμε. Αν επιθυμούμε ο χώρος αυτός να συνεχίσει να υπάρχει, ας είμαστε τουλάχιστον προσεκτικοί και ευγενικοί απέναντι στην απολοχεριά (υλική και ηθική) του δημιουργού του!

Ευχαριστώ για τη φλοξενία.

Ο προβληματισμός σου φίλε Χρήστο είναι και δικός μου

Και εμένα με στεναχωρεί πολύ η έλλειψη σεβασμού στη προσπάθεια του φίλου μας του Γιώργου που αγόγγυστα συντηρεί χρηματικά και συναισθηματικά αυτό το Site χωρίς να δεχθεί ούτε για συζήτηση τη χρηματική μας συμβολή

Μας προσφέρει ο ρομαντικός μας φίλος βήμα έκφρασης και πολλοί αρνούνται να ακολουθήσουν τους στοιχειώδεις κανόνες που έχει θέσει 

Αυτό το θεωρώ ( εγώ ) αδιαφορία μεγαλύτερη του ωχαδερφισμού

Προσυπογράφω και τις τρεις σου ανησυχίες και είμαι σίγουρος και η συντριπτική πλειοψηφία των μελών

φιλικά Βασίλης

 

 

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες.

Φιλοξενούμαστε σε έναν χώρο, όπου θα πρέπει να σεβαστούμε τους όρους και να σκεφτούμε ότι κάποιοι πληρώνουν κάπου τον όγκο των δεδομένων.

Φαίνεται σαν κάτι να έχει γίνει αυτό τον καιρό, αλλά όσο μπορούμε ας σεβαστούμε τους κανόνες, και να μικραίνουμε τις φωτογραφίες μας, που μας προστατεύει και εμάς τους ίδιους από διάφορες κλοπές φωτογραφιών μας (που προσωπικά έχω πέσει κι εγώ θύμα σε άλλο χώρο).

παρακολουθώ καιρό αυτήν τη συζήτηση με τα μεγέθη των φωτό και θέλοντας να σεβαστώ τον πολύτιμο χώρο της σελίδας αυτής θα πω και εγώ από την μεριά μου :

1. Όλοι αγαπάμε τις φωτογραφίες μας και θέλουμε να τις αναρτούμε και να τις βλέπουν οι φίλοιμας. Δεν είναι ουσιώδες αν είναι τεράστια.Εγώ θα έλεγα ότι και τα 200ΚΒ είναι αρκετά.

2. Ας σεβαστούμε το καλεσμα της ομάδας του ΦΤ. Αν το site επιβιώσει, μαζί θα είμαστε και εμείς. Αν αυτό βουλιάξει, θα βουλιάξουμε όλοι μαζί.

3. Φίλοι που πάνω από όλα έχουν το "εγώ" τους, εγώ θα λυπηθώ που δεν θα βλέπω το έργο τους, αλλά καλλίτερα θα είναι να χωρίσουμε και να μας συστήσουν κάτι απολύτως δικό τους.

4. Η δ/χ ομάδα του ΦΤ έχει κάνει μια τεράστια και φιλότιμη προσπάθεια, και επειδή στην χώρα μας το καλοπροαίρετο συχνά παρεξηγείται, πάλι θα πρότεινα ότι όχι μόνο οι νέες "υπέρογκες" φωτό θα πρέπει να κατεβαίνουν άμεσα, αλλά ας γίνει ένα ψάξιμο και στο ήδη υπάρχων υλικό και να διαγραφούν όλες οι εκτός προϋποθέσεων αναρτήσεις.

5. Είμαι ένα απλό μέλος, δεν γνωρίζω καν όλα τα μέλη της δ/χ ομάδας, αλλά καταλαβαίνω ότι στο ΦΤ είμαστε "εμείς όλοι" και όχι "ο καθένας μόνος του". Είναι ένας δικτυακός τόπος που αξίζει να υπάρχει, για την ποιότητα των εικόνων του και μόνο, και δεν θα πρέπει να χαθεί για κανενός το "καπρίτσιο".

6. τελευταίο: Το κύρος και η φήμη αυτού του χώρου κτίζεται με χρόνο, κόπο και αξιοπιστία. Η διαφύλαξη του κύρους και της σοβαρότητας του χώρου είναι πάνω από όποια θυσία απαιτηθεί να γίνει είτε σε φωτό είτε ακόμη και σε μέλος.

 

Ευχαριστώ για το χώρο σας και λυπάμαι αν είμαι σκληρός, αλλά κάποτε πρέπει να κοιτάξουμε και μπροστά.

συμφωνώ με τους προλαλήσαντες!

Χαίρομαι που βλέπω ανθρώπους που πραγματικά αγαπούν αυτό το site, και επειδή γνωρίζω και τους περισσότερους από εσάς προσωπικά, χαίρομαι να βρίσκομαι σε ένα τέτοιο σύνολο :)

 

ένα μικρό update στη κουβέντα μας, είναι ότι οι όροι άλλαξαν λίγο, και οι παραβάτες θα τίθονται σε προσωρινό αποκλεισμό 30 ημερών, και οριστικά αν το επαναλάβουν, γιατί δυστυχώς με το καλό δεν βγαίνει άκρη :(

Θάθελα να κάνω μια πρόταση για την βελτίωση της λειτουργίας του site σχετικά με το μέγεθος των φωτογραφιών. Θα μπορούσε να μήν επιτρέπεται απο το πρόγραμμα ανάρτηση φωτογραφίας με μέγεθος πάνω απο το όριο. Επειδή όμως υπάρχει διαφορετικό όριο για τις πανοραμικές φωτογραφίες, και ασφαλώς είναι τεχνικά εξαιρετικά δύσκολο απο εναν αλγόριθμο να αναγνωρίσει ποιά φωτογραφία είναι πανοραμική και ποιά όχι, θα μπορούσε το σύστημα να ακολουθεί την παρακάτω τακτική:

- Αν το μέγεθος είναι μικρότερο απο 600 kb να ανεβαίνει αυτόματα χωρίς αναμονή για έγκριση.

- Αν είναι μεγαλύτερο του 1 MB να απορρίπτεται αυτόματα.

- Στην περίπτωση που η φωτογραφία έχει μέγεθος 600 kb - 1MB, η φωτογραφία να μπαίνει στην αναμονή μέχρις ότου οι διαχειριστές αποφασίσουν άν είναι πανοραμική ή όχι, για να την εγκρίνουν ή να την απορρίψουν.

Πιστεύω πως αυτός ο αλγόριθμος μπορεί να υλοποιηθεί εύκολα, βελτιώνοντας την λειτουργία του site, και δημιουργώντας μικρότερο φόρτο στους διαχειριστές.

Καλημέρα Γιώργο

Τη διαδικασία ανάρτησης την έχει αποκλειστικά η πλατφόρμα της Ning

Επειδή η πλατφόρμα πληρώνεται ανάλογα με τον μηνιαίο όγκο πληροφοριών που αποθηκεύει ( σε πακέτα ) όσο περισσότερες πληροφορίες αποθηκεύσεις τόσο περισσότερα χρήματα απαιτεί

Είναι ευνόητο λοιπόν να μην έχει διαδικασία φραγής του όγκου των πληροφοριών γιατί απλά δε την συμφέρει

Τα χρήματα όμως τα πληρώνει μόνος του Ο Γιώργος Τσούμπας

Δεν είναι έντιμο λοιπόν να τον αναγκάζουμε να βάζει βαθιά το χέρι στη τσέπη επειδή εμείς δεν θέλουμε να τηρήσουμε τους στοιχειώδεις κανόνες του Site 

Να λάβεις υπόψη ότι οι διαχειριστές προσφέρθηκαν να συμβάλουν στα έξοδα αλλά αρνήθηκε όπως αρνήθηκε να γίνει το Site συνδρομητικό

Λίγη κατανόηση λοιπόν

Και τι έγινε εάν καθυστερήσει λίγο η Έγκριση?

Διαγωνισμό φωτογραφίας κάνουμε και θέλουμε η φωτο μας να προλάβει να κριθεί απο τους ειδήμονες ?

Τρελάρες ερασιτέχνες ήμαστε με υποκειμενική γνώμη, πολλές, λίγες ή ελάχιστες γνώσεις και φυσικά με τίποτα κριτικοί φωτογραφίας

Στις φωτο για έγκριση δε φαίνονται όλα τα σχόλια ( ειδικά αν είναι μακροσκελή ) χώρια που ανεβαίνουν τη στιγμή που γίνεται η έγκριση οπότε τις περισσότερες φορές ο διαχειριστής δε τα βλέπει

Είναι ανέφικτο να διαβάζονται όλα τα σχόλια ( μήπως κάποιος έχει επισημάνει κάτι περίπτωση Πόπι ) γιατί αφ ενός δε φαίνονται και αφ ετέρου οι φωτο θα καθυστερούν πάρα πολύ

Πιστεύω να σου έδωσα να καταλάβεις το πρόβλημα

Θα στο στείλω και σε ΠΜ για σιγουριά

ΒασίληςΓιώργος Νικολαϊδης είπε:

Θάθελα να κάνω μια πρόταση για την βελτίωση της λειτουργίας του site σχετικά με το μέγεθος των φωτογραφιών. Θα μπορούσε να μήν επιτρέπεται απο το πρόγραμμα ανάρτηση φωτογραφίας με μέγεθος πάνω απο το όριο. Επειδή όμως υπάρχει διαφορετικό όριο για τις πανοραμικές φωτογραφίες, και ασφαλώς είναι τεχνικά εξαιρετικά δύσκολο απο εναν αλγόριθμο να αναγνωρίσει ποιά φωτογραφία είναι πανοραμική και ποιά όχι, θα μπορούσε το σύστημα να ακολουθεί την παρακάτω τακτική:

- Αν το μέγεθος είναι μικρότερο απο 600 kb να ανεβαίνει αυτόματα χωρίς αναμονή για έγκριση.

- Αν είναι μεγαλύτερο του 1 MB να απορρίπτεται αυτόματα.

- Στην περίπτωση που η φωτογραφία έχει μέγεθος 600 kb - 1MB, η φωτογραφία να μπαίνει στην αναμονή μέχρις ότου οι διαχειριστές αποφασίσουν άν είναι πανοραμική ή όχι, για να την εγκρίνουν ή να την απορρίψουν.

Πιστεύω πως αυτός ο αλγόριθμος μπορεί να υλοποιηθεί εύκολα, βελτιώνοντας την λειτουργία του site, και δημιουργώντας μικρότερο φόρτο στους διαχειριστές.

Γιώργο δεν υπάρχει script ελέγχου να τσεκάρει το μέγεθος, αν υπήρχε πίστεψε με θα είχε βολέψει τρομερά και τους διαχειριστές και τα μέλη, αλλα οπως πολύ σωστα τοποθετήθηκε ο Βασίλης πιο πάνω, τη ning τη συμφαίρει να γεμίζει με άσκοπα mb το κάθε δίκτυο της για να ζητάει περισσότερα χρήματα απο τον δημιουργό :(

Δυστυχώς λοιπόν η έκγριση γίνεται χειροκίνητα απο κάποιον απο τους διαχειριστές αφού τσεκαριστεί το μέγεθος και το αν ειναι πανοραμική.

Επειδή τον τελευταίο καιρό παρατηρώ ότι αργούν πολύ να εγκριθούν φωτογραφίες (μερικές φορές ανεβάζω το μεσημέρι προς απόγευμα και μέχρι στις 7-8 μ.μ. που κλείνω τον υπολογιστή δεν έχει εγκριθεί ακόμα), μήπως πρέπει να αλλάξει το σύστημα;

Να ανεβαίνουν όλες, και όταν οι διαχειριστές ανακαλύψουν ότι κάποια φωτο υπερβαίνει τα 600 ΜΒ να την διαγράφουν ;

Γνώμη δίνω.

Σήμερα ανέβασα φωτογραφία μου περίπου στις 12.30 το μεσημέρι, κοντεύει 21.00 και ακόμα βλέπουμε τις ίδιες.

Αν δεν υπάρχει καθόλου κίνηση στο σάιτ δεν θα μπαίνει στο τέλος κανένας γιατί θα βλέπει όλη την ημέρα τις ίδιες.

Δες τε το και αυτό.

Απάντηση σε συζήτηση

RSS

Χορηγοί

ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΣΕ
ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τηλ. 2321085880
PhotoSTAR.gr


ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ

Γυναικεία - Ανδρικά Υποδήματα

tsoumpas.gr

Γενέθλια

Δεν υπάρχουν γενέθλια σήμερα

© 2024   Created by G.D.Christoloukas.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης