"Φωτογραφικό Ταξίδι"

Ελληνική Λέσχη Φωτογραφίας

~
«Ἀλέξανδρος Φιλίππου καί οἱ Ἕλληνες πλήν Λακεδαιμονίων ἀπό τῶν βαρβάρων τῶν τήν Ἀσίαν κατοικούντων». Το επίγραμμα αυτό μαζί με 300 πανοπλίες έστειλε στην Αθήνα ο Αλέξανδρος ως αναθήματα για τον Παρθενώνα μετά τη μάχη του Γρανικού (334 π.Χ.). Ο Αλέξανδρος και οι ΕΛΛΗΝΕΣ, λοιπόν, αφιέρωσαν τα λάφυρα στην Αθήνα! Ούτε στην Πέλλα, ούτε στο Δίον, ούτε στη Βεργίνα. Στην Αθήνα ως ΚΕΝΤΡΟ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!

14 αιώνες αργότερα (1018), μιμήθηκε τον Μ. Αλέξανδρο ο Βασίλειος ο Β΄, ο Βουλγαροκτόνος, της ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ δυναστείας –θυμίζω– και βαθύτατα πιστός στην Ορθοδοξία. Αυτός, μάλιστα, επισκέφθηκε αυτοπροσώπως την Αθήνα αμέσως μόλις συνέτριψε τους Βουλγάρους, για να προσκυνήσει και ευχαριστήσει την Παναγία την Αθηνιώτισσα στον Παρθενώνα και να Της προσφέρει πλούσια αφιερώματα κατά τη διάρκεια λαμπρής δοξολογίας!

Ώστε οι μεγάλοι Μακεδόνες της Ιστορίας «ταμένοι» στην Αθήνα. Οι Σλαβομακεδόνες και οι Αλβανοί στα Σκόπια… Άνευ σχολίων…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ: http://www.byzantineathens.com/betaalphasigmaiotalambdaepsiloniotaomicronsigma-beta-betaomicronupsilonlambdagammaalpharhoomicronkappatauomicronnuomicronsigma.html

Προβολές: 125

Σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος του "Φωτογραφικό Ταξίδι" για να προσθέσετε σχόλια!

Γίνετε μέλος του "Φωτογραφικό Ταξίδι"

Σχόλιο από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ Β. ΚΩΒΑΙΟΣ στις 24 Ιανουάριος 2018 στις 20:22

Να είσαι καλά, Βασίλη!

Σχόλιο από τον/την astrojoggi στις 24 Ιανουάριος 2018 στις 11:37

Α π ι σ τ ε υ τ η !

Σχόλιο από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ Β. ΚΩΒΑΙΟΣ στις 23 Ιανουάριος 2018 στις 15:44

Υ.Γ.2 (Τερματικός σταθμός): Δεν έχω δυνατότητα να ελέγξω τη γνησιότητα της εικόνας, αλλά μικρή σημασία έχει. Δήλωσα από την πρώτη στιγμή ότι ουδείς αμφισβητεί βανδαλισμούς που έγιναν τους πρώτους αιώνες. Έχει όμως τεράστια σημασία ότι την έχει ΛΑΒΑΡΟ ΤΟΥ και ο Πλεύρης! Και, επιτέλους, ας έχω εγώ τον τελευταίο λόγο στην ανάρτησή μου, δε θα ξανααπαντήσω σε ένα σίριαλ (αποπροσανατολισμού από το μήνυμά της, που έχασες την ευκαιρία να υιοθετήσεις και εσύ!) το οποίο δεν ξεκίνησα εγώ, Μάκη.

Σχόλιο από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ Β. ΚΩΒΑΙΟΣ στις 23 Ιανουάριος 2018 στις 15:12

Υ.Γ. Σου ξαναέγραψα, Μάκη μου, ότι η εικόνα που μου πόσταρες στο 1ο σχόλιό σου αποτελούσε εξώφυλλο του "ΔΑΥΛΟΥ" (τχ. 291) του Πλεύρη και των ομοίων του. Τι άλλο να πω...

Σχόλιο από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ Β. ΚΩΒΑΙΟΣ στις 23 Ιανουάριος 2018 στις 0:27

Ευχαριστώ πολύ, Αγγελική μου! Αλλά, Μάκη μου, είχα πει "Ευχαριστώ και πάλι, φίλε!", ελπίζοντας να κλείσει εκεί η συζήτηση. Κρίμα, γιατί ξεφεύγεις ανεπίτρεπτα πετώντας πάλι αλλού την μπάλα από αυτό που ΔΗΛΩΝΕ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΑΔΟΛΑ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΟΥ! Και, μάλιστα, απαντάς στην Αγγελική προσφωνώντας την "Γιάννη"! Δε θα επανέλθω. Κάνε δικές σου αναρτήσεις, να πεις ό,τι θέλεις με πηγές από τον Άρη μέχρι τον Πλεύρη! Να διαστρεβλώνεις όμως των άλλων δεν έχεις δικαίωμα!

Σχόλιο από τον/την Angel P στις 22 Ιανουάριος 2018 στις 15:18

Πολύ ωραία η ματιά σου και η γωνία λήψης Γιάννη, θαυμάσιο το κείμενο , κρίμα όμως που οι Αθηναίοι δημοσιογράφοι δεν κάλυψαν το συλλαλητήριο των Μακεδόνων χθες!

Σχόλιο από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ Β. ΚΩΒΑΙΟΣ στις 22 Ιανουάριος 2018 στις 7:17

Καλημέρα και καλή εβδομάδα, Μάκη! Κλίνουμε το γόνυ στους αγωνιστές προγόνους σου, στους δικούς μου και όλων των άλλων Ελλήνων! Πάντως, αν κατάλαβες, από την αρχή άλλαξες τη θεματολογία της επίκαιρης ανάρτησης, που είναι Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ανεξάρτητα από τη διαδοχή της μιας θρησκείας από την άλλη. Ευχαριστώ και πάλι, φίλε! 

Σχόλιο από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ Β. ΚΩΒΑΙΟΣ στις 22 Ιανουάριος 2018 στις 0:28

Σ' ευχαριστώ, Μάκη, για τη φιλοφρόνηση περί "φωτογραφικής δεινότητας". Από 'δω και πέρα, δηλαδή, επειδή η δική σου δεινότητα υπερέχει μακράν της δικής μου, θα σχολιάζει ο ένας τις αναρτήσεις του άλλου ιδεολογικά και όχι φωτογραφικά...

Όσο για την Ιστορία του Κορδάτου (διά χειλέων Άρη) τη γνωρίζω και σου την προσφέρω μέσω αυτού του συνδέσμου, μαζί όμως με 24 άλλα έργα* για τον πλουραλισμό του πράγματος:

http://eranistis.net/wordpress/2013/08/24/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B5%...

* Τον "Δαυλό" του Πλεύρη και των νεοπαγανιστών δεν τον περιέχει η λίστα.

Σχόλιο από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ Β. ΚΩΒΑΙΟΣ στις 21 Ιανουάριος 2018 στις 22:32

Σας ευχαριστώ πολύ, φίλοι μου, για τις κρίσεις σας! Ιδιαίτερα, εσένα Μάκη μου, που παρέβλεψες τη φωτό, αγνόησες τα ιστορικά στοιχεία που τη συνοδεύουν και "επιχειρηματολόγησες" με το εξώφυλλο του περιοδικού "ΔΑΥΛΟΣ" (τχ. 291). Τουλάχιστον, στην ανάρτηση του Γιώργου Αγγέλη εξέφρασες τη θέση σου για τους βασιλιάδες, αλλά έκρινες τη φωτογραφία.

Ωστόσο, ουδείς αμφισβήτησε ποτέ ότι έγιναν εκτεταμένοι βανδαλισμοί (μετά από τις εκατόμβες θυμάτων στις αρένες κ.λπ. μεταξύ των πρώτων χριστιανών!) ιδίως στους 3 πρώτους αιώνες και μέχρι τη φώτιση που πρόσφερε ο Μέγας Βασίλειος και ο Γρηγόριος Ναζιανζηνός για το μεγαλείο του αρχαιοελληνικού πολιτισμού! Αλλά μήπως έχεις ακούσει ποιοι έσωσαν ολόκληρο τον χειρόγραφο πλούτο της αρχαίας Γραμματείας ή μήπως έχεις δει τις εκατοντάδες τοιχογραφίες των αρχαίων σοφών μας στο Άγιο Όρος, στα Μετέωρα, στη Μονή Φιλανθρωπηνών και αλλού;

Αν θέλει, λέει, συζήτηση; Εννοείται! Για να πάψουμε πια να διχαζόμαστε τεμαχίζοντας την πορεία χιλιάδων χρόνων του Ελληνισμού σε προ Χριστού και μετά Χριστόν! Σε καλώ, λοιπόν, στη Λευκωσία 22 Μαρτίου, που θα μιλήσω με αυτό ακριβώς το θέμα! (Καλό είναι να έχεις μελετήσει πρώτα πώς υμνεί τους Αρχαίους Έλληνες ο Μακρυγιάννης, ο ΠΙΟ ΦΛΟΓΕΡΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ! Και πώς κυνήγησε τους στρατιώτες που παζάρευαν δύο αγάλματα με κάτι Άγγλους αρχαιοκάπηλους! "ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΛΕΜΗΣΑΜΕ!").

Σχόλιο από τον/την Τσακριλής Λάμπρος στις 21 Ιανουάριος 2018 στις 22:31

Πολύ καλή ανέρτηση Γιάννη! Θέτει προβληματισμούς αν μη τι άλλο...

Χορηγοί

ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΣΕ
ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τηλ. 2321085880
PhotoSTAR.gr


ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ

Γυναικεία - Ανδρικά Υποδήματα

tsoumpas.gr

Γενέθλια

Δεν υπάρχουν γενέθλια σήμερα

© 2020   Created by Giorgos Tsoumpas Photography.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης