"Φωτογραφικό Ταξίδι"

Ελληνική Λέσχη Φωτογραφίας

*** Για επαγγελματικούς λόγους έχω ξεστρατίσει τον τελευταίο καιρό... Σιγά-σιγά όμως θα επανέλθω στην παρέα ***

Ο Σύλλογος των φίλων της νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης διοργανώνει διαγωνισμό ερασιτεχνικής φωτογραφίας. Όσοι πιστοί προσέλθετε! www.paraliazo.gr
=========================================================================================================

Paraliazo
Διαγωνισμός ερασιτεχνικής φωτογραφίας με θέμα
τη ζωή στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

Ο Σύλλογος Φίλων Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, με αφορμή την ολοκλήρωση της ανάπλασης, διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο «paraliazo» και καλεί ερασιτέχνες φωτογράφους να συμμετέχουν με φωτογραφικά έργα που αποτυπώνουν το πνεύμα και τη ζωή του τόπου της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης.
Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε όλους. Οι καλύτερες συμμετοχές θα επιλεγούν από κριτική επιτροπή αποτελούμενη από ειδικούς αλλά και από το κοινό το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να ψηφίζει ηλεκτρονικά. Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού θα οργανωθεί έκθεση των βραβευμένων και επιλεγμένων συμμετοχών στα περίπτερα πολιτισμού και αναψυχής της Νέας Παραλίας και θα εκδοθεί σχετικός κατάλογος.
Ο διαγωνισμός φωτογραφίας είναι μια νέα δράση του Συλλόγου Φίλων Νέας Παραλίας που έχει στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών στα θέματα του δημόσιου χώρου. Με μια ψηφιακή μηχανή ή απλώς με ένα κινητό τηλέφωνο, ο κάθε επισκέπτης της Νέας Παραλίας μπορεί να γίνει ο εικαστικός ρεπόρτερ της ζωής ενός μεγάλου δημόσιου χώρου της πόλης, να αποτυπώσει τα χαρακτηριστικά του σημεία ή τις άγνωστες γωνιές του, τα πρόσωπα που τον «κατοικούν», την κίνηση και τις σιωπές του, το φως και τις σκιές, την εναλλαγή των εποχών.
Συγκεκριμένα οι θεματικές ενότητες του διαγωνισμού περιλαμβάνουν τα παρακάτω:
Paraliazo την κίνηση
Η Νέα Παραλία είναι ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος δημόσιος χώρος της Θεσσαλονίκης. Είναι ένας χώρος που διαθέτει το σημαντικό πλεονέκτημα να ζει χωρίς τις συνήθεις αστικές οχλήσεις. Ένας συνεχόμενος γραμμικός τόπος με επιλογές ψυχαγωγίας, παιχνιδιού, χαλάρωσης, εκπαίδευσης και πολιτισμού, μια αλληλουχία χώρων με ποικίλες ποιότητες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα διαθέσεων. Στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης το βάδισμα των περιπατητών, το παιχνίδι, η στάση για ξεκούραση, οι ποδηλατάδες, οι συνηθισμένες ή ιδιαίτερες δραστηριότητες αποτελούν το καθημερινό σκηνικό ενός ζωντανού και οικείου δημόσιου χώρου.
Φωτογραφίζουμε τους ανθρώπους, τους ποδηλάτες, το παιχνίδι, τα βήματα, τις ροές του νερού, τα σιντριβάνια, τα κύματα …
Paraliazo το φως
Η Νέα Παραλία, στο όριο με το ρευστό τοπίο της θάλασσας και του Θερμαϊκού κόλπου, συνυπάρχει και συνδιαλέγεται με το υδάτινο στοιχείο, δηλαδή τη φύση στη πιο ασταθή μορφή της. Το θαλάσσιο φόντο στον κόλπο της Θεσσαλονίκης αποτελεί το εκπληκτικό σκηνικό όπου το εφήμερο και το μεταβλητό είναι τα κυρίαρχα στοιχεία που δημιουργούν μια διαφορετική κάθε φορά ατμόσφαιρα.
Φωτογραφίζουμε τον απογευματινό ήλιο, τη θάλασσα στο φως, τον Όλυμπο, την ομίχλη, την ξαστεριά, το νυχτερινό τοπίο….
Paraliazo τις εποχές
Η διαφοροποίηση, η εναλλαγή, η δυνατότητα οπτικής απομόνωσης, ο σκιασμός, η έκπληξη, η εμπειρία του εφήμερου, το πράσινο: οι κήποι της Νέας Παραλίας είναι πράσινοι δημόσιοι χώροι που παραπέμπουν στην οικειότητα των ιδιωτικών κήπων εκεί όπου η φύση είναι ορατή και η αίσθηση του χρόνου που αλλάζει πάντοτε παρούσα.
Φωτογραφίζουμε τα χρώματα, τα φύλα, τα κλαδιά, τ’ ανθισμένα δέντρα, το μπουρίνι που πλησιάζει, το βρεγμένο χώμα, τη θυμωμένη θάλασσα…

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει έως 14 Απριλίου. Η υποβολή των φωτογραφιών γίνεται ηλεκτρονικά στον ιστότοπο του διαγωνισμού (www.paraliazo.gr). Θα αποδοθούν συνολικά τρία βραβεία(φωτογραφικές μηχανές), ένα για κάθε θεματική ενότητα. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους του διαγωνισμού μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού.

Προβολές: 115

Άλµπουµ: Θεσσαλονίκη
Αγαπημένο 1 ατόμου

Σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος του "Φωτογραφικό Ταξίδι" για να προσθέσετε σχόλια!

Γίνετε μέλος του "Φωτογραφικό Ταξίδι"

Σχόλιο από τον/την katerina xatziavramoglou στις 11 Απρίλιος 2014 στις 0:11

Πανέμορφη εικόνα, αλλά και η δράση του διαγωνισμού με βρίσκει ενθουσιασμένη για την αγαπημένη μας παραλία Γιώργο!

Θα προσπαθήσω να συμμετέχω , μόλις τώρα το διάβασα!

Σχόλιο από τον/την Κώστας Κωστάκης στις 28 Μάρτιος 2014 στις 23:06

καλή επιτυχία! !!!!

Σχόλιο από τον/την Ιωάννης Κατζάλης στις 28 Μάρτιος 2014 στις 18:54

καλή επιτυχία! Πολύ όμορφη η εικόνα σου !!

Σχόλιο από τον/την marianto στις 27 Μάρτιος 2014 στις 22:22

Πολύ όμορφη...Καλή επιτυχία!!!!

Σχόλιο από τον/την DG (Δημήτρης) στις 27 Μάρτιος 2014 στις 17:50

Όμορφη νυχτερινή λήψη !

Καλή επιτυχία

Σχόλιο από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ Β. ΚΩΒΑΙΟΣ στις 27 Μάρτιος 2014 στις 15:49

Γιώργο, όλο υποσχέσεις είσαι ότι θα επανέλθεις!  χαχαχα

Αξιοθέατο και αξιοθαύμαστο το έργο σου (ως μηχανικού που συνέβαλε και ως φωτογράφου) και πρόκληση για τους φίλους μας εκεί πάνω ο διαγωνισμός! Εύχομαι ευδοκίμηση!

Σχόλιο από τον/την Αργυρίου Χρήστος στις 27 Μάρτιος 2014 στις 14:01

Υπέροχη η  νυχτερινή Σαλονικιά σου εικόνα απο την παραλία Γιώργο,εξαιρετικός και ο διαγωνισμός,σίγουρα θάχει μεγάλη επιτυχία,πολύ θάθελα να ειμαι και εγώ εκεί...

Σχόλιο από τον/την Γιώργης Α στις 27 Μάρτιος 2014 στις 13:41

Πανέμορφη νυχτερινή Γιώργο!

Χορηγοί

ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΣΕ
ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τηλ. 2321085880
PhotoSTAR.gr


ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ

Γυναικεία - Ανδρικά Υποδήματα

tsoumpas.gr

Γενέθλια

Δεν υπάρχουν γενέθλια σήμερα

© 2021   Created by Giorgos Tsoumpas Photography.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης