"Φωτογραφικό Ταξίδι"

Ελληνική Λέσχη Φωτογραφίας

Tώρα που όλα θέλουν να δείχνουν vintage και τα ηχεία παιανίζουν swing ύμνους συνοδεύοντας κοκτέιλ Caipiroska μάνγκο, η pop καλλιτεχνία του αμερικάνου ζωγράφου Gil Elvgren (1914-1980) φαντάζει πιο αποκαλυπτική από ποτέ.

Στο μέσα της δεκαετίας του 20ού αιώνα, όταν το photoshop μπορεί να ήταν όνομα εξωγήινου σκάφους σε sci-fi λογοτέχνημα, ο Elvgren αναλάμβανε την illustrate μεταφορά των αυθεντικών πορτρέτων στα οποία πόζαραν κατά κόρον τα pin up girls της εποχής.

Το εικαστικό άνυσμά του επικράτησε των πρωτότυπων φωτογραφιών και οι ομοιότητες ή διαφορές που μπορεί να παρατηρήσει κανείς κοιτώντας τις εικόνες αρκετές.

Προσθήκη χρωμάτων, χειροποίητη ατελειών, αφαίρεση ανεπιθύμητων αντικειμένων. Τη σκυτάλη παρελάμβαναν οι κειμενογράφοι προσθέτοντας το συνθηματικό λόγο της διαφήμισης και τα τελευταία κομμάτια του pin up puzzle προσέθεταν τα προϊόντα των brands.

Γνωστός κυρίως για τη συνεργασία του με τον εκδοτικό οίκο “Brown & Bigelow” θεωρείται από τις πλέον ταλαντούχες περιπτώσεις των ατελιέ του προηγούμενου αιώνα.

Ο Gil Elvgren «υιοθετήθηκε» εικαστικά τον Haddon Sundblom, υπαίτιο για μερικές από τις πιο πετυχημένες εικονογραφήσεις του Playboy ενώ στο πελατολόγιο του συμπεριελήφθησαν εταιρικοί κολοσσοί όπως η Coca-Cola και η General Electrics.

Για ένα φεγγάρι εργάστηκε και για λογαριασμό της Saturday Evening Post. Το χέρι του όπως μπορείς να καταλάβεις ήταν αλφάδι, η τεχνική του το άλφα και ωμέγα της γραφιστικής, πριν οι σουίτες των δημιουργικών λογισμικών αλλάξουν το αλφάβητο της οπτικής επικοινωνίας.
Info. www.gilelvgren.com,  Athens Voice 5/12

Προβολές: 285

Χορηγοί

ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΣΕ
ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τηλ. 2321085880
PhotoSTAR.gr


ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ

Γυναικεία - Ανδρικά Υποδήματα

tsoumpas.gr

Γενέθλια

Δεν υπάρχουν γενέθλια σήμερα

© 2019   Created by Giorgos Tsoumpas Photography.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης