"Φωτογραφικό Ταξίδι"

Ελληνική Λέσχη Φωτογραφίας

Ουτοπία - Utopia // Έκθεση Φωτογραφίας METAPolis

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Ουτοπία - Utopia // Έκθεση Φωτογραφίας METAPolis

Ώρα: Ιούλιος 3, 2012 στις 6pm έως Οκτώβριος 1, 2012 στις 10:30pm
Θέση: Aiolou 48-50, 105 60 Athens
Τύπος εκδήλωσης: έκθεση, φωτογραφίας
Οργάνωση: METApolis
Πρόσφατη δραστηριότητα: Ιουλ 3, 2012

Εξαγωγή σε Outlook ή iCal (.ics)

Περιγραφή εκδήλωσης

Ουτοπία Έκθεση Φωτογραφίας της Φωτογραφικής Ομάδας «ΜΕΤΑpolis»
Έκθεσης Φωτογραφίας 75 φωτογράφων-μελών της Φωτογραφικής του Ομάδας, την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012, στις 20:00 υπό την Αιγίδα των Γιατρών του Κόσμου. Ο χώρος του ΜETAPolis, στον πυρήνα του ιστορικού εμπορικού κέντρου της πόλης, Αιόλου 48-50, από τις 22/06/2012 έως στις 1/07/2012, μετατρέπεται σε χώρο πειραματισμού για τα μέλη των τριών κύκλων της Φωτογραφικής του Ομάδας (εισαγωγικό και προχωρημένο Ι & ΙΙ) που φωτογραφίζουν την «Ουτοπία» του τώρα, πέρα από κάθε οικονομική, πολιτική ή κοινωνική έννοια. 
Μία «Ουτοπία» πάντα συνδέεται έντονα με μια αισιόδοξη, ιδεαλιστική, σχεδόν αδύνατη και ανέφικτη τελειότητα που όμως οδηγεί ιστορικά στο δυνατό και στο εφικτό. Θα μπορούσε να είναι ευτοπία ή δυστοπία, αλλά η δική μας είναι «Ουτοπία» (ου+τόπος) γιατί φεύγοντας από τη γεωγραφική και χρονική πραγματικότητα που δεν μας καλύπτει, δημιουργούμε τη δική μας, την «Ουτοπία» της Τέχνης με μόνες σταθερές το Φως και τη Φωτογραφική μας Μηχανή. Εκεί όπου ο καλλιτέχνης εξαφανίζεται μέσα από το δημιούργημά του, αφομοιώνεται σε μια εμμονή, σε μια μικρογραφία του σύγχρονου αστικού τοπίου, σε μια φθαρμένη υλικότητα που μεταβάλλεται κάθε στιγμή σε κάτι νέο.
Η Εκθεση περιλαμβάνει έργα σε διαφορετικά Επίπεδα αποκαλύπτοντας την ψευδαίσθηση της διαλλεκτικής διάθεσης της «Ουτοπίας» μας:
Όροφος Ι: εικόνες που συλλέγουν το αστικό τοπίο που γεννάμε και μας αναγεννά στη δική μας «Ουτοπία» (εισαγωγικά τμήματα φωτογραφίας).
Όροφος ΙV: εικόνες που συγκεντρώνουν τη συνοδοιπορία παρόντος και παρελθόντος σε έναν ακατέργαστο χώρο άτακτων δωματίων. Το φωτογραφικό παιχνίδι αφήνεται στα χέρια σας, να ανακαλύψετε το συμβολισμό της ζωής σε εγκαταλελειμένους χώρους μιας γεωγραφικά μεταλλασσόμενης «Ουτοπίας» (τμήμα προχωρημένων ΙΙ) και την εκδήλωση του υποκειμενικού ως διαφορετικά ομοιώματα μιας σύγχρονης ατομικής ψευδαίσθησης της «Ουτοπίας» (τμήμα προχωρημένων Ι).

 

Πληροφορίες: info@metapolis.gr, Τηλ. 210.32.53.550
url: www.metapolis.gr
Like MetapolisSeminar Metapolis
Follow @metapolis_ph

Πίνακας σχολίων

Χορηγοί

ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΣΕ
ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τηλ. 2321085880
PhotoSTAR.gr


ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ

Γυναικεία - Ανδρικά Υποδήματα

tsoumpas.gr

Γενέθλια

Δεν υπάρχουν γενέθλια σήμερα

© 2020   Created by Giorgos Tsoumpas Photography.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης