"Φωτογραφικό Ταξίδι"

Ελληνική Λέσχη Φωτογραφίας

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Towards A Citizens: Militia

Ώρα: Ιούνιος 13, 2015 στις 8pm έως Ιούλιος 3, 2015 στις 10pm
Θέση: six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι
Οδός: Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι
Πόλη: Αθήνα
Αριθμός τηλεφώνου: 2109211750
Τύπος εκδήλωσης: έκθεση, φωτγοραφίας
Οργάνωση: Athens Photo Festival
Πρόσφατη δραστηριότητα: Ιουν 11, 2015

Εξαγωγή σε Outlook ή iCal (.ics)

Περιγραφή εκδήλωσης

"έκθεση φωτογραφίας του Απόστολου Ζερδεβά στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2015"

Η δουλειά αυτή περιλαμβάνει μια σειρά από φωτογραφικά πορτρέτα νέων ανθρώπων. Στις λευκές μπλούζες τους απεικονίζονται σχέδια προερχόμενα από ένα εγχειρίδιο αντάρτικου πόλης, που ονομάζεται “Towards A Citizens” Militia: Anarchist Alternatives To NATO & The Warsaw Pact.

Στο εγχειρίδιο αυτό, περιγράφονται μέθοδοι και τακτικές, τις οποίες θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μια αντάρτικη ομάδα, αποτελούμενη από απλούς πολίτες εναντίον μιας οργανωμένης στρατιωτικής δύναμης. Τα σχέδια περιγράφουν μεθόδους για σαμποτάζ, κατασκευή βομβών, τρόπους ενέδρας κατά στρατιωτικών μονάδων κ.λπ. Τα πορτραίτα των νέων ανθρώπων είναι τραβηγμένα με συνδυασμό φυσικού φωτός και φλας φωτισμού. Τα αντικείμενα που «εισχωρούν» στα πορτρέτα και που μπορεί να τα βρει κανείς στο αστικό περιβάλλον, τονίζουν την πιθανή εξαναγκασμένη ή μη μεταστροφή της καθημερινής ζωής σε μια ζωή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Τα τελευταία χρόνια στον μεταμοντέρνο κόσμο συναντώνται συχνά τέτοιες καταστάσεις, όπως μας δείχνουν τα πρόσφατα γεγονότα στην Ουκρανία και στην Συρία. Είναι μια κατάσταση που έχει γενικευτεί μετά την έναρξη του λεγόμενου «πολέμου κατά της τρομοκρατίας».

Σκοπός της δουλειάς αυτής είναι να δημιουργήσει ένα διάλογο, μεταξύ του οικείου και του μη οικείου, του προφανούς και του κρυμμένου, καθώς και των αντικρουόμενων συνθηκών που προκαλούνται από μια στρατιωτικοποίηση της καθημερινής ζωής. Αυτή η αντίθεση εκφράζεται με την οικειότητα και την ευθραυστότητα που αποπνέουν τα πορτραίτα. Ο συνδυασμός των παραπάνω εννοιών αποτελεί μια παραπομπή σ’ έναν φανταστικό κόσμο, που όμως είναι άρρηκτα δεμένος με την πραγματικότητα της καθημερινής ζωής. Ενώ οι νόρμες μπορούν να αλλάξουν ή ακόμα και να ανατραπούν μέσα σ’ ένα σύντομο χρονικό διάστημα – όπως μπορεί να συμβεί σε μια οποιαδήποτε επαναστατική συνθήκη, παράλληλα διατηρείται μια αναφορά στο ιδιωτικό, στο οικείο και στο καθημερινό.

Πίνακας σχολίων

Χορηγοί

ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΣΕ
ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τηλ. 2321085880
PhotoSTAR.gr


ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ

Γυναικεία - Ανδρικά Υποδήματα

tsoumpas.gr

Γενέθλια

Δεν υπάρχουν γενέθλια σήμερα

© 2020   Created by Giorgos Tsoumpas Photography.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης