"Φωτογραφικό Ταξίδι"

Ελληνική Λέσχη Φωτογραφίας

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Haunts: JH Engstrom Masterclass

Ώρα: Οκτώβριος 30, 2011 στις 6pm έως Νοέμβριος 3, 2011 στις 7pm
Θέση: Μουσείο Μπενάκη, Κτήριο Οδού Πειραιώς
Οδός: Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου
Πόλη: Αθήνα
Δικτυακός τόπος ή χάρτης: http://www.art-if-act.com/ind…
Τύπος εκδήλωσης: workshop
Οργάνωση: ART/IF/ACT
Πρόσφατη δραστηριότητα: Αυγ 22, 2011

Εξαγωγή σε Outlook ή iCal (.ics)

Περιγραφή εκδήλωσης

H ομάδα ART/IF/ACT, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεών της σχετικά με τη θεματική του "ορίου", παρουσιάζει στην Αθήνα το γνωστό σουηδό φωτογράφο JH Engstrom, μέλος της Gallerie VU.

Ο JH Engstrom θα πραγματοποιήσει 5ήμερο φωτογραφικό masterclass από 30 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου 2011, που θα διεξαχθεί στο Μουσείο Μπενάκη, κτήριο οδού Πειραιώς.

Το masterclass με τίτλο "Haunts: JH Engstrom Masterclass" είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του JH Engstrom και απευθύνεται σε φωτογράφους και γενικότερα σε καλλιτέχνες εξοικειωμένους με το φωτογραφικό μέσο. Θα περιλαμβάνει καθημερινή πρακτική φωτογραφικών λήψεων με παράλληλη κριτική, επιλογή και καθοδήγηση από τον JH Engstrom.

JH Engström
Ο JH Engström γεννήθηκε το 1969 στο Carlstad της Σουηδίας και πέρασε την παιδική του ηλικία μεταξύ Σουηδίας και Γαλλίας. Εργάστηκε ως βοηθός του φωτογράφου μόδας Mario Testino, ο οποίος τον μύησε στη χρήση των μεικτών φωτογραφικών τεχνικών που χαρακτηρίζουν το έργο του μέχρι σήμερα.
Το 1993 επέστρεψε στη Στοκχόλμη ως βοηθός του γνωστού σουηδού φωτογράφου Anders Petersen, αναπτύσσοντας μαζί του μία μακρόχρονη προσωπική κι επαγγελματική σχέση, η οποία οδήγησε στην έκδοση του κοινού τους βιβλίου “From Back Home” το 2009.
Το 1997 αποφοίτησε από το Τμήμα Φωτογραφίας και Κινηματογράφου του Πανεπιστημίου του Gothenburg. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο “Shelter”.
Το 1998 μετακόμισε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και ξεκίνησε να δουλεύει το βιβλίο “Trying to Dance”, το οποίο ολοκλήρωσε το 2001 στη μητρική του πόλη Värmland. Το βιβλίο αυτό αποτέλεσε την αρχή μίας τριλογίας, που συμπληρώθηκε με το “Haunts” το 2006 και το “Wells” το 2010. Τα τρία αυτά βιβλία έχουν αυτοβιογραφικό χαρακτήρα και παρουσιάζουν με τρόπο διακριτικό στοιχεία της ιδιωτικής ζωής του Engström.
Έχει λάβει πολυάριθμα βραβεία και διακρίσεις, μεταξύ των οποίων το Author Book Award για το βιβλίο του “From Back Home” στο το διεθνές φωτογραφικό φεστιβάλ “Les Recontres d´Arles Photographie” το 2009 και το Swedish Photo Book Prize για το “Shelter” το 1998
Ο JH Engström θεωρείται σήμερα ως ένας από τους πλέον σημαντικούς εκπροσώπους της σύγχρονης διεθνούς φωτογραφικής σκηνής.
http://www.jhengstrom.com/

Προθεσμία υποβολής
Η αποστολή όλου του σχετικού υλικού (εντύπου συμμετοχής, φωτογραφίας, βιογραφικού, portfolio και statement) πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι τις 5/10/2011. Ελλιπείς αιτήσεις δεν θα γίνουν δεκτές.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής κάνετε κλικ στο ακόλουθο link:
http://www.art-if-act.com/index.php?action=search&id=257

Πίνακας σχολίων

Χορηγοί

ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΣΕ
ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τηλ. 2321085880
PhotoSTAR.gr


ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ

Γυναικεία - Ανδρικά Υποδήματα

tsoumpas.gr

Γενέθλια

Δεν υπάρχουν γενέθλια σήμερα

© 2020   Created by Giorgos Tsoumpas Photography.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης