"Φωτογραφικό Ταξίδι"

Ελληνική Λέσχη Φωτογραφίας

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Athens Photo Festival 2012

Ώρα: Οκτώβριος 19, 2012 στις 8pm έως Νοέμβριος 4, 2012 στις 8pm
Θέση: “Τεχνόπολις” Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι
Δικτυακός τόπος ή χάρτης: http://www.photofestival.gr/
Τύπος εκδήλωσης: έκθεση, φωτογραφίας
Οργάνωση: Ελληνικό κέντρο Φωτογραφίας
Πρόσφατη δραστηριότητα: Οκτ 19, 2012

Εξαγωγή σε Outlook ή iCal (.ics)

Περιγραφή εκδήλωσης

"εγκαινιάζεται το Κεντρικό Πρόγραμμα του Athens Photo Festival 2012"

To κεντρικό πρόγραμμα της επετειακής διοργάνωσης του Athens Photo Festival 2012 (www.photofestival.gr), εγκαινιάζεται την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου στις 20:00 σε όλους τους χώρους της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012. Με νέες ιδέες και προσανατολισμό στη σύγχρονη διεθνή φωτογραφία προσφέρει την ευκαιρία στους φίλους του σύγχρονου πολιτισμού να παρακολουθήσουν το σημαντικότερο γεγονός για τη φωτογραφία στην Ελλάδα.

Ένα εκτεταμένο πρόγραμμα από 21 εκθέσεις με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από 28 χώρες καθώς και ένα ευρύ φάσμα δράσεων –Διεθνές Φόρουμ Photo Voices, Φωτογραφικός Μαραθώνιος, προβολές, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, πρόγραμμα Performance, ειδικές ξεναγήσεις- και παράλληλων εκδηλώσεων, συνθέτουν μια σύγχρονη πλατφόρμα αφιερωμένη στη φωτογραφία και τον οπτικό πολιτισμό.

Ο βασικός κορμός του εκθεσιακού προγράμματος υπό τον γενικό τίτλο “Art/Doc Intersection” ενισχύει τον αισθητικό και κοινωνικό διάλογο, διασταυρώνοντας επιλεγμένες καλλιτεχνικές πρακτικές που ακροβατούν ανάμεσα στην καλλιτεχνική φωτογραφία και τη φωτογραφία ντοκουμέντου και χαρακτηρίζονται για την ιδιαιτερότητα και τη ζωτικότητά τους.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης πλαισιώνεται από μια σειρά εκθέσεων και δράσεων που πραγματοποιούνται σε διάφορους εκθεσιακούς χώρους της πόλης.

Το Athens Photo Festival 2012, διοργανώνεται από το Ελληνικό κέντρο Φωτογραφίας.

Εγκαίνια: Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, 20:00 (είσοδος ελεύθερη)
Διάρκεια: Παρασκευή 19 Οκτωβρίου-Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Πίνακας σχολίων

Σχόλιο από τον/την Peny Giannakou στις 18 Οκτώβριος 2012 στις 21:32

Athens Photo Festival 2012. Στην ‘‘Τεχνόπολις’’. 18 /10 έως 4/11

Με  γενικό τίτλο “Art/Doc Intersection” το Athens Photo Festival, κλείνοντας 25 χρόνια ζωής φέτος, επιχειρεί να  διασταυρώσει επιλεγμένες καλλιτεχνικές πρακτικές που ακροβατούν ανάμεσα στην καλλιτεχνική φωτογραφία και τη φωτογραφία ντοκουμέντου. Λαμβάνει χώρα στην ‘‘Τεχνόπολις’’ στο Γκάζι αλλά και σε πολλούς άλλους εκθεσιακούς χώρους όπου παρουσιάζονται στο κοινό ένα σύνολο εκθέσεων και δράσεων. Συνολικά συμμετέχουν καλλιτέχνες από 28 χώρες στις 21 εκθέσεις, δράσεις αλλά και στις άλλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται από την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012 μέχρι την Κυριακή 4 Νοεμβρίου.
Εγκαίνια: Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012 (20:00)
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 17:00-22.00, Σάββατο-Κυριακή 12:00-22:00
Είσοδος: Ελεύθερη 19/10, 5 €, μειωμένο εισιτήριο 3 €
Για περισσότερες πληροφορίες: www.photofestival.gr T: 210 9211 750


Anders Petersen / ‘‘City Diary’’

Ο Anders Petersen ασχολείται με την πραγματικότητα της ζωής των ανθρώπων του δρόμου, τις πόρνες, τους τραβεστί, τους αλκοολικούς κλπ, Τους φωτογραφίζει με ένα αίσθημα αμηχανίας και διαρκούς κίνησης, σε πόλεις όπως το Τόκυο, η Στοκχόλμη και η Αγία Πετρούπολη. Την ζωή στην σκιά των ανθρώπων αυτών του περιθωρίου παρουσιάζει μέσα από την έκθεσή του με τίτλο ‘‘City Diary’’.


Νέοι Έλληνες φωτογράφοι 2012 / Ομαδική έκθεση

Έφη Γελέ, Πηνελόπη Κολιοπούλου, Αγγελική Καλαμαρά, Άρτεμις Μανούκη, Άλκηστη Μουτάφη, Βάσω Μπάλου, Μαρίτα Παππά, Κωνσταντίνος Ταλιώτης, Ευθυμία Τορνάρη, Μάνος Χρυσοβέργης, Πέτρος Χρυσοστόμου. Μια ομάδα νέων φωτογράφων, οι οποίοι, υπό την επιμέλεια του Μανόλη Μωρεσόπουλου, παίρνουν  την σκυτάλη στον θεσμό, μέσα από τον οποίο αναδεικνύεται η τρέχουσα νέα οπτική και φωτογραφική παραγωγή. Η έκθεση των Νέων Ελλήνων Φωτογράφων έχει γίνει πλέον παράδοση και θεσμός του A.P.F.


Jan Banning / ‘‘Bureaucratics’’

Η έκθεση του Jan Banning αποτελείται από φωτογραφίες που έχουν γίνει στην Βολιβία, Κίνα, Γαλλία, Ινδία, Λιβερία, Ρωσία,  ΗΠΑ και Υεμένη. Στόχος του φωτογράφου ήταν να ξεδιπλώσει την φαιδρή πραγματικότητα της κρατικής γραφειοκρατίας που αντιμετωπίζει ο κάτοικος αυτών των περιοχών. Έχει κάνει τις λήψεις του, αιφνιδιάζοντας τους υπαλλήλους των γραφείων της εκτελεστικής εξουσίας, αποκαλύπτοντας πολλές φορές και την εικονική ισχύ που προβάλλει το κάθε κράτος...


Stefano De Luigi / ’‘Blanco.Vision of Blindness’’

O Stefano De Luigi αποτυπώνει την πραγματικότητα που βιώνουν άτομα που έχουν προβλήματα όρασης ανά τον κόσμο. Καταφέρνει μέσα από την αισθητική του να αγγίξει το θέμα αποκλείοντας κάθε ίχνος οίκτου ή μομφής με τρόπο λιτό, χωρίς να προκαλεί ή πολύ περισσότερο να ειρωνεύεται.

Σχόλιο από τον/την Peny Giannakou στις 18 Οκτώβριος 2012 στις 21:31Christian Vium / ’’Clandestine’’
Το “Clandestine” είναι μία σειρά φωτογραφιών του Christian Vium, που καταγράφει τον τρόπο με τον οποίο άντρες από την Αφρική ξεκινούν ένα επικίνδυνο ταξίδι, μέσα στο οποίο αποποιούνται μέχρι και τον ίδιο τους τον εαυτό ρισκάροντας τα πάντα προκειμένουν να κερδίσουν μία καλύτερη ζωή για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Οι εικόνες αυτές μας αφηγούνται την μετάβαση στη ζωή των αντρών αυτών και την πραγματικότητα και τα συναισθήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν κατά την διάρκεια αυτού του ταξιδιού.


Ελένη Μουζακίτη / ‘‘Leisure Time’’

Η Ελένη Μουζακίτη επισκέφθηκε τον ρομαντικό τόπο και δημοφιλή προορισμό του νησιού Ruegen, για να γνωστοποιήσει κυρίως το ημιτελές, από τον πόλεμο, σχέδιο των Ναζί για λαϊκές διακοπές κοντά στην θάλασσα.
Ένα θέρετρο που χρησιμοποιήθηκε τελικά για στρατιωτικούς σκοπούς και αργότερα για αναψυχή στελεχών.


Max Pam / ‘‘The Atlas Monographs’’

Πρόκειται για ένα ταξιδιωτικό ημερολόγιο, το οποίο μέσα από μία συλλογή εικόνων αφηγείται οκτώ οδοιπορικά που έκανε ο Max Pam από την πρώτη δουλειά του (1970) μέχρι την πιο πρόσφατη (2006). Η συλλογή αυτή σκιαγραφεί το πορτραίτο των ανθρώπων, των τόπων και των πολιτισμών μέσα στους οποίους ταξίδεψε, αλλά συνάμα και το αυτοπορτραίτο του ίδιου του Αυστραλού καλλιτέχνη.

Σχόλιο από τον/την Peny Giannakou στις 18 Οκτώβριος 2012 στις 21:31Stephen Dupont / ’‘Raskols. The Gangs of Papua New Guinea’’

Οι ομάδες Raskol, είναι συμμορίες νεαρών που ευθύνονται για τα υψηλά επίπεδα της εγκληματικότητας στην Παπούα - Νέα Γουινέα, ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη του κόσμου. Ο Stephen Dupont κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε μία από αυτές τις ομάδες, την “Kips Kaboni” ή “Red Devils”, και να φτιάξει τα πορτραίτα των μελών της, τα οποία προσπαθούν να προστατέψουν το μέλλον το δικό τους και των κοινοτήτων τους.


Carlo Gianferro / ‘‘Gypsy Interiors’’

Μία έκθεση αφιερωμένη σε μία ερμητικά κλειστή κοινωνική ομάδα και στο ιδιαίτερο έθιμο σκηνοθεσίας και σκηνογραφίας σε πλήθος αντικειμένων στο εσωτερικό των ανακτορικών κατοικιών ευυπόληπτων Ρομά, αναδεικνύοντας τον πλούτο τους. Μια σειρά από πορτραίτα μέσα από τα οποία παρουσιάζονται επιπλέον πληροφορίες απ’ όσες ήδη ξέρουμε για τους Ρομά, καθώς, και τα σύμβολα κύρους των ανταγωνιστικών οικογενειών.


Ester Vonplon / ‘‘Waiting out the rain’’

Η Ester Vonplon αποτυπώνει την δύναμη της ζωής που διέκρινε στα μάτια μίας οικογένειας που ζει ως μειονότητα στο σερβικό θύλακα μίας πόλης προστατευμένης από την KFOR του ΟΗΕ. Μέσα από αυτήν την συλλογή βλέπουμε πως
η κατάσταση των μειονοτήτων δεν έχει βελτιωθεί και οι άνθρωποι αυτοί παλεύουν για την επιβίωση τους.

Σχόλιο από τον/την Peny Giannakou στις 18 Οκτώβριος 2012 στις 21:31Nicola Lo Calzo / ‘‘Morgante’’

Με πρωταγωνιστές τον Fidel, τον Kwedi και τον Babel, ο φωτογράφος απεικονίζει τις καθημερινές συνθήκες ζωής των βραχύσομων ατόμων και την κατάσταση γύρω από το κοινωνικό τους περιβάλλον: Την προκατάληψη, την αδιαφορία, την περιφρόνηση και τον φόβο που αντιμετωπίζουν, καθώς και τις δυσκολίες από τον αποκλεισμό και την απομόνωση για την κοινωνικοποίηση και την ένταξη τους στην κοινωνία.


Greek Reality / Ομαδική

Ο Βαγγέλης Γεώργας, η Λουίζα Γουλιαμάκη, ο Άρης Μεσσίνης, ο Άγγελος Τζωρτζίνης και η Μυρτώ Παπαδοπούλου μας παρουσιάζουν, μέσα από την δική τους οπτική, την πραγματικότητα της χώρας μας προσεγγίζοντας κοινωνικά θέματα, γύρω από την κρίση και όχι μόνο.

Χορηγοί

ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΣΕ
ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τηλ. 2321085880
PhotoSTAR.gr


ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ

Γυναικεία - Ανδρικά Υποδήματα

tsoumpas.gr

Γενέθλια

© 2020   Created by Giorgos Tsoumpas Photography.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης