"Φωτογραφικό Ταξίδι"

Ελληνική Λέσχη Φωτογραφίας

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Παράλληλοι Κόσμοι

Ώρα: Απρίλιος 24, 2012 στις 6pm έως Μάιος 12, 2012 στις 7pm
Θέση: Αίθουσα τέχνης Art Zone 42, Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου 42, 11635, Αθήνα
Δικτυακός τόπος ή χάρτης: http://www.artzone42.gr/
Τύπος εκδήλωσης: έκθεση
Οργάνωση: Ελένη Φράγκου
Πρόσφατη δραστηριότητα: Απρ 19, 2012

Εξαγωγή σε Outlook ή iCal (.ics)

Περιγραφή εκδήλωσης

Την Τρίτη 24 Απριλίου, στις 7μ.μ. εγκαινιάζεται στην αίθουσα τέχνης Art Zone 42, επί της Λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου 42, η ατομική έκθεση εικαστικής φωτογραφίας της Ελένης Φράγκου, με τίτλο "Παράλληλοι Κόσμοι".

Ο φωτογραφικός φακός της Ελένης Φράγκου εστιάζει στο μεγαλείο της φύσης που υπάρχει δίπλα μας, το οποίο αδυνατούμε να προσέξουμε στην καθημερινότητά μας. Στη σειρά έργων της έκθεσης υπο τον τίτλο "Παράλληλοι Κόσμοι", ο μικρόκοσμος αποτελεί συνέχεια του μακρόκοσμου, ενώ ο άνθρωπος είναι ο μεσάζοντας μέσα από τον οποίον αυτή η επικοινωνία εξελίσσεται. Οι νευρώνες στα πέταλα των άνθεων συμπληρώνουν τη γεωμετρική αρμονία του ουρανού. Το μικρό επικοινωνεί και εμπεριέχει στοιχεία από το μεγάλο και αντίστροφα. Αυτός είναι ο κόσμος μας, που έχει τύχει κάποια στιγμή να τον παρατηρήσουμε, αλλά όχι να σταθούμε και να τον νιώσουμε. Η πραγματικότητα είναι τόσο μακριά μας και τόσο κοντά μας, αλλά βρίσκεται πάντα εκεί, προσιτή και ονειρική ταυτόχρονα. Εμείς θα επιλέξουμε αν θα γυρίσουμε να τη γνωρίσουμε ξανά.

Το φωτογραφικό έργο της Ελένης Φράγκου χαρακτηρίζεται από χρωματική αρμονία και γεωμετρικότητα. Τα θέματά της αποπνέουν ζωή και μας προσκαλούν να αφουγκραστούμε και να αναλογιστούμε την αέναη συνέχεια που κρύβεται στη φύση, στις δυναμικές της φόρμες και στο μεγαλείο των χρωμάτων της, άλλοτε παντοτινό όπως το χρώμα ενός λουλουδιού και άλλοτε στιγμιαίο όπως οι ιριδισμοί του ηλίου στο στερέωμα. Οι εικόνες της είναι περιγραφικές χωρίς να χρειάζεται να είναι επεξηγηματικές. Άλλωστε η φύση προϋποθέτει δημιουργία χωρίς σκέψη, χωρίς ανάλυση ή υπολογισμό, αφού η ίδια αποτελεί τον τελειότερο φορέα των μηνυμάτων της.

Η Ελένη Φράγκου έχει γεννηθεί στην Αθήνα. Έχει διατελέσει σπουδές φωτογραφίας στο T.E.I. Αθηνών και δραστηριοποιείται επαγγελματικά εδώ και πολλά χρόνια στον χώρο της διαφήμισης και της επικοινωνίας. Η εργασία της κυμαίνεται μεταξύ Αθήνας, Αμερικής και Δανίας, όπου και έμεινε στην Κοπεγχάγη για διάστημα πέντε χρόνων. Παράλληλα έχει πραγματοποιήσει και άλλα ταξίδια σε Ισπανία και Αυστραλία. Ο φωτογραφικός της φακός αποθανατίζει κυρίως πορτρέτα, τη φύση και την αρχιτεκτονική, πάντοτε όμως με έναν τρόπο οικείο, πραγματικό αλλά και ονειρικό ταυτόχρονα. Στα θέματα της κυριαρχεί το πλούσιο και έντονο χρώμα. Επέστρεψε στην Ελλάδα κατ'επιλογή, αφού σ'αυτή τη χώρα οι εικόνες της και το φως που εκπέμπει αποτελούν γι'αυτήν αστείρευτες πηγές έμπνευσης.

Πίνακας σχολίων

Χορηγοί

ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΣΕ
ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τηλ. 2321085880
PhotoSTAR.gr


ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ

Γυναικεία - Ανδρικά Υποδήματα

tsoumpas.gr

Γενέθλια

Δεν υπάρχουν γενέθλια σήμερα

© 2020   Created by Giorgos Tsoumpas Photography.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης