"Φωτογραφικό Ταξίδι"

Ελληνική Λέσχη Φωτογραφίας

H απόσταση ανάμεσα μας – Μια συγκλονιστική φωτογραφική ιστορία δύο δίδυμων

enhanced-buzz-wide-13611-1377289588-22

Ο Christopher Capozziello μένει στο Κονέκτικατ, είναι 33 ετών και είναι freelance φωτογράφος.Καλά μέχρι εδώ…Αλλά ο Christopher κουβαλάει ένα βαρύ «μυστικό», το οποίο αποφάσισε να δημοσιοποιήσει μέσα από το βιβλίο του The Distance Between Us, ένα λεύκωμα με φωτογραφίες που κυκλοφορεί στο πλαίσιο της καμπάνιας Kickstarter.

 

Ο Christopher έχει ένα δίδυμο αδερφό, που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση. Η Cerebral Palsy ή νόσος του Little είναι μια πάθηση του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος κι εκδηλώνεται με διάφορες κινητικές διαταραχές (σπαστικότητα, αθέτωση, αταξία, δυσκαμψία, ατονία), ενώ ενίοτε συνοδεύεται κι από νοητική υστέρηση.Τα τελευταία 13 χρόνια φωτογραφίζει νυχθημερόν τον αδερφό του Nick σε μια προσπάθεια να αποτυπώσει την καθημερινότητα της σχέσης μεταξύ τους αλλά,κυρίως,για να παλέψει με τις ενοχές του ότι τυχαίνει να είναι αυτός ο υγιής της υπόθεσης.Οι φωτογραφίες, αυτές, είναι η «εξιλέωση» του.

“Έψαχνα να βρω τι σόι φωτογράφος θέλω να γίνω. Τότε ξεκίνησα και να τραβάω φωτογραφίες τον αδερφό μου».

"I first began making pictures of my brother at a time when I was trying to understand the kind of photographer I was becoming."

“Δεν είχα καμία πρόθεση να πω την ιστορία μας. Αυτό προέκυψε χρόνια αργότερα, από ένα σταθερά αυξανόμενο αρχείο που εξιστορεί τις εμπειρίες του κι εν αγνοία μου σε εκείνο το σημείο, τη θλίψη μου”.

“Στην αρχή δεν του άρεσε , γι “αυτό έβγαζα μια ή δύο φωτογραφίες στα κλεφτά αλλά στη συνέχεια που συνειδητοποίησε τι έκανα, απλά γύριζε το πρόσωπό του μακριά από τη φωτογραφική μηχανή”.

"In the very beginning he didn’t like it, so I would sneak one or two pictures and then he’d realize what I was doing, and he’d turn his face away from my camera or flip me the bird."

“Μία από τις πρώτες φωτογραφίες ήταν με αυτόν στο κρεβάτι, ξυπνώντας από κράμπα. Μπήκα στο δωμάτιό μας και το φως του ήλιου πάνω του ήταν πανέμορφο. Έσκυψα να τραβήξω φωτογραφία αλλά το κλείστρο από την παλιά μου Nikon ήταν τόσο δυνατό που τον τρόμαξε. Μου γρονθοκόπησε το πρόσωπο”.

“Είμαι ο αδερφός που επιβιώνει κι έχει επιλογές κι είναι ο αδερφός που υποφέρει κι έχει λιγότερες”.

"I am the brother who survives and has choices and he is the brother who suffers and has less."

“Είναι δύσκολο να το εξωτερικεύσω ακόμα και στους κοντινούς μου φίλους και την οικογένειά μου. Το να μιλήσω γι’αυτό σε ένα ευρύτερο κοινό είναι ακόμα πιο δύσκολο”.

“Νομίζω πως η φωτογραφία του Nick με το τσιγάρο είναι η αγαπημένη μου”.

"I think the image of Nick with the cigarette hanging from his lips is my favorite."

“Η αγαπημένη φωτογραφία του Nick είναι με μια γυναίκα, τη Rachel, που χορεύουν δυο τους σε ένα bar στο San Juan Capistrano”.

“Κοιτάζονταν οι δυο τους όλη νύχτα. Ήταν η ομορφότερη γυναίκα στο μπαρ. Η αδερφή ενός φίλου μου την πλησίασε και τη ρώτησε αν θα την πείραζε να χορέψει με τον Nick. Στην αρχή αρνήθηκε, αλλά μετά, για κάποιο λόγο ήρθε και το ζήτησε μόνη της. Σε κάποια φάση, ενώ χόρευαν, του είπε να σταματήσει να κοιτάζει τα πόδια της. Μετά, ο ίδιος μου εξομολογήθηκε, κάνοντας μια τεράστια γκριμάτσα “Δεν κοιτούσα τα πόδια της!”.

"Nick’s favorite picture is the one of him with this woman named Rachel, the two of them dancing in a dive bar in San Juan Capistrano."

“Νομίζω, όπως με όλα τα αδέρφια, πότε απομακρυνόμαστε πότε ξανακολλάμε”.

"I think, like with many brothers, there is a pushing apart and a coming back together."

“Θυμάμαι ένιωσα ανακούφιση όταν έφυγα για το κολέγιο, που κατά κάποιον τρόπο θα ξέφευγα από όλην αυτή τη μαυρίλα. Όμως, όσο μεγαλώνουμε, έχουμε έρθει πάλι κοντά”.

"For me the beautiful part of this story in images, is that I never treated it like any of my other stories."

“Ποτέ δεν περνάω χρόνο με τον Nick, επειδή θέλω να τον φωτογραφίσω. Τις περισσότερες φορές, έχω απλά μαζί μου την κάμερα κι όταν κάτι γίνεται, τραβάω μια ή δυο φωτογραφίες, αλλά το ένα φέρνει το άλλο κι όλα καταλήγουν στην ιστορία μας”.

“Πρόσφατα διάβασα το βιβλίο στους γονείς μου και το Nick για πρώτη φορά. Με το ζόρι έφτασε στην 25η σελίδα”.

“Άρχισε να το σκίζει και δεν σταματούσε να κλαίει. Έφυγε από το δωμάτιο και αργότερα μου είπε πως πρέπει να το ζει αυτό κάθε μέρα και, μερικές φορές, του είναι πολύ δύσκολο να με ακούει να μιλάω για αυτό”.

"Recently I read the book to Mom and Dad, and Nick for the first time. He didn’t make it past page 25."

“Μέσα από τα ερωτήματα και τις φωτογραφίες, φιλοδοξώ το βιβλίο να είναι μια μαρτυρία για την οικογένεια, την πάλη και την αγάπη”.

"Through the questions in the text and the photographs themselves, I hope the book to be a testimony to family, and struggle, and love."

“Έχουμε συζητήσει το λόγο που επέλεξα να μοιραστώ κάποιες από τις πιο σκληρές στιγμές του και το κατανοεί πλήρως”.

“Την πρώτη φορά που αποφάσισα να μοιραστώ την ιστορία μας, πριν φύγω για το φεστιβάλ που θα την έδειχνα, τους μάζεψα όλους και τους έδειξα την παρουσίαση στο laptop. Ο Nick με αγκάλιασε και μου είπε πως είναι περήφανος για μένα. Αλλά τώρα, με ρωτάει γιατί έγραψα κάποια πράγματα στο βιβλίο”.

"We’ve talked about why I’m sharing some of the harder pictures, and he’s come to understand."

"I think if I treated ours like any of my other projects, where I show up and it’s understood that I’m around in order to tell some sort of story; it wouldn’t feel right."

“Ελπίζω, πως μέσα από το βιβλίο μου, θα νιώσετε την ένταση ανάμεσα στην αγάπη μου, την ελπίδα μου για τον Nick και την βαθιά θλίψη που έχω βιώσει όντας ο υγιής δίδυμος ολόκληρη τη ζωή μας”.

"I hope that through this book people will sense the tension between my love, my hope for Nick, and the deep grief I’ve dealt with being the healthy twin our entire lives."

via scouter

Προβολές: 305

Σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος του "Φωτογραφικό Ταξίδι" για να προσθέσετε σχόλια!

Γίνετε μέλος του "Φωτογραφικό Ταξίδι"

Χορηγοί

ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΣΕ
ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τηλ. 2321085880
PhotoSTAR.gr


ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ

Γυναικεία - Ανδρικά Υποδήματα

tsoumpas.gr

Γενέθλια

Σημερινά γενέθλια

© 2020   Created by Giorgos Tsoumpas Photography.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης