"Φωτογραφικό Ταξίδι"

Ελληνική Λέσχη Φωτογραφίας


Το όνομά του Gregory Colbert, Καναδός, και η επιθυμία του -την οποία καταφέρνει εκπληκτικά να μας την μεταδώσει- είναι να ζήσει σε αρμονία με την φύση και να εξερευνήσει την αλληλεπίδραση ανάμεσα σε ζώα και ανθρώπους μέσα στο φυσικό περιβάλλον των πρώτων. Kαμία από τις φωτογραφίες του δεν έχει υποστεί ηλεκτρονική επεξεργασία (photoshop).

Η έκθεση " Στάχτες και Χιόνι" (Ashes and Snow) έκανε την πρεμιέρα της στη Νέα Υόρκη το 2006, φιλοξενήθηκε μέχρι την 21η Απριλίου 2008 στην ιστορική Zocalo της Πόλης του Μεξικού και στη συνέχεια θα ταξιδέψει στο Πεκίνο, στο Σαν Φρανσίσκο, στο Βατικανό και στο Παρίσι. Το 10% των εσόδων πηγαίνει στο «Ιδρυμα Ιπτάμενων Ελεφάντων»,

www.flyingelephants.org

Αξίζει μία επίσκεψη στο site όπου μπορείτε να θαυμάσετε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες του. Ίσως βρείτε και το δικό σας wallpaper... Πάντως η ιστοσελίδα είναι καταπληκτική!

http://www.ashesandsnow.org/en/flash-popup.php#vision

Η "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" στις 29/3/08 δημοσιεύει μια συνέντευξή του. Διαβάστε τη...

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_1_29/03/2008_264460
...«Πρόκειται για μια διαδραστική εμπειρία, ένα άνοιγμα σε έναν κόσμο που ο θεατής κρίνεται ως άνθρωπος για τη συμπεριφορά του απέναντι στη φύση, απέναντι στα ζώα», θα πει ο καλλιτέχνης ο οποίος χρησιμοποίησε φωτογραφία και βίντεο για να πλάσει έναν μυθολογικό κόσμο και να ανοίξει ένα παράθυρο σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου ο άνθρωπος δεν είναι πρωταγωνιστής. Ο Κόλμπερτ ο οποίος διατείνεται πως δάσκαλοι του είναι «οι ελέφαντες, τα πτηνά, οι Μπουσμέν, οι άνθρωποι των θάμνων της Αφρικής και οι καλόγεροι του Θιβέτ», ανήκει σε μια ομάδα καλλιτεχνών υπέρμαχων του περιβάλλοντος και των ζώων. Βασίζει την εικαστική του ταυτότητα στην ικανότητά του να διακρίνει πέρα από το είδωλο, να διεισδύσει στην ψυχή των μοντέλων του, όπως έπρατταν οι Αβορίγινες και οι Μάγια.


Προβολές: 527

Σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος του "Φωτογραφικό Ταξίδι" για να προσθέσετε σχόλια!

Γίνετε μέλος του "Φωτογραφικό Ταξίδι"

Σχόλιο από τον/την Κανδυλάκης Γιάννης στις 29 Δεκέμβριος 2009 στις 12:26
Απίστευτες εικόνες.

Χορηγοί

ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΣΕ
ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τηλ. 2321085880
PhotoSTAR.gr


ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ

Γυναικεία - Ανδρικά Υποδήματα

tsoumpas.gr

Γενέθλια

Δεν υπάρχουν γενέθλια σήμερα

© 2021   Created by Giorgos Tsoumpas Photography.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης