"Φωτογραφικό Ταξίδι"

Ελληνική Λέσχη Φωτογραφίας

Η φωτογραφία τραβήχτηκε το βράδυ της Τρίτης 11 Δεκεμβρίου που είχε έντονη ομίχλη, έξω από το κτήριο της Περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας (πρώην Νομαρχίας Σερρών) με τη φωτογραφική μηχανή Nikon D700 στημένη σε τρίποδο και με τον ευρυγώνιο φακό Nikon 14-24mm f2,8 G.
Πέντε καρέ τραβήχτηκαν με διαφορά 1 στοπ και έγινε (ήπια) επεξεργασία HDR.
Αφιερωμένη με πολύ αγάπη, σε όλους εσάς!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!
.
Κάντε κλικ πάνω στο "Μέγεθος πλήρους προβολής", για να τη δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση και ευκρίνεια.
.

Προβολές: 101

Άλµπουµ: Scapes
Αγαπημένο 1 ατόμου

Σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος του "Φωτογραφικό Ταξίδι" για να προσθέσετε σχόλια!

Γίνετε μέλος του "Φωτογραφικό Ταξίδι"

1imuq5bzin72x Σχόλιο από τον/την 1imuq5bzin72x στις 26 Δεκέμβριος 2012 στις 7:31

Εξαιρετικό αποτέλεσμα Νίκο !!! Χρόνια σου πολλά και καλή χρονιά !!!!

Σχόλιο από τον/την ΒΑΣΙΛΗΣ . Λ στις 24 Δεκέμβριος 2012 στις 12:26

Θαυμάσιο αποτέλεσμα Νίκο !!!

Οι σταθεροί ευρυγώνιοι σίγουρα έχουν μικρότερη παραμόρφωση γιατί δεν έχουν να μεταφέρουν ( εσωτερικά ) συστοιχίες κρυστάλλων και είναι ευκολότεροι στη σχεδίαση

Βέβαια όλα σε συνάρτηση της τιμής

Ο Elmarit-Μ 21mm f/2,8 είναι ένας πανάκριβος φακός με εξαιρετική σχεδίαση και κρύσταλλα και το διάφραγμα στο εξωτερικό δακτυλίδι ....( αν θυμάμαι καλά απο τότε που ρουφούσα τα χαρακτηριστικά τους )

Ο αρχιτεκτονικός ( PC ) της Nikorr καλύπτει όλες τις απαιτήσεις αλλά όχι όλες τις τσέπες ( χα χα χα )

Σχόλιο από τον/την ΔΗΜΗΤΡΗΣ στις 24 Δεκέμβριος 2012 στις 10:30

ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ Η ΛΗΨΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ,ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ 

Σχόλιο από τον/την Charlie Bravo στις 24 Δεκέμβριος 2012 στις 10:09

Αγαπητέ φίλε, χαίρομαι για την γνωριμία μας που ξεκίνησε με βάση τις τεχνικές λεπτομέρειες από μια πάρα πολύ καλή εικόνα σου. Ένα από τα πιστεύω μου στην φωτογραφία είναι ότι, όλα μπορεί να είναι και αλλιώς... Μετά την πολύ κατατοπιστική απάντηση σου θα συμφωνήσω για την αίσθηση-εντύπωση που δημιουργούν όλοι οι ευρυγώνιοι ακόμα και από τα 24mm και φυσικά ένας από τους προορισμούς τους είναι η παραγωγή φωτογραφιών με τέτοια όμορφα και παράξενα εφέ.

Προ ημερών έβλεπα φωτογραφίες από ένα εξαιρετικό φακό της Zeiss στα 18mm (σταθερός) και παρ' όλες τις φιλότιμες προσπάθειες του φωτογράφου για μια σωστή αρχιτεκτονική λήψη, δεν μπόρεσε να αποφύγει κάποιες παραμορφώσεις... Επόμενο είναι και το καταλαβαίνω. Μιας και ανοίξαμε κουβέντα για τούς ευρυγώνιους, η προσωπική μου εμπειρία στρέφεται σε φακούς των 24mm έως και 19mm. Ένας υπέροχος φακός, αρκετά ευρυγώνιος, με άψογη συμπεριφορά σε παραμορφώσεις είναι ο Elmarit-Μ 21mm f/2,8 της Leica. Υπάρχει εδώ στο Φ.Τ. μια λήψη μου και μάλιστα έχει γίνει στο χέρι και δίχως απολύτως καμιά διόρθωση με προγράμματα του photoshop όπου πολύ εύκολα μπορεί κανείς να διαπιστώσει την εξαιρετική σχεδίαση αυτού του φακού. Αν θα είχες χρόνο για να την δεις είναι με τίτλο "Red rope" και είναι φωτογραφία από τους Λειψούς στη Δωδεκάνησο. 

Τελειώνοντας με την φλυαρία μου, θα σου πω ότι το σκεπτικό της δημιουργίας αυτής της φωτό σου με κάλυψε πλήρως και σε ευχαριστώ πάρα πολύ που είχες την καλοσύνη να μου απαντήσεις.

Αυτή η απορία μου όμως για την φωτογράφηση σου είδα ότι άνοιξε ένα διάλογο και με άλλους φίλους μας και θα μου επιτρέψεις να πω ότι ουδέν κακόν αμιγές καλού...!

Νάσαι πάντα καλά και εύχομαι Καλά Χριστούγεννα σε σένα και σε όσους είναι κοντά σου.

Σχόλιο από τον/την Ted Athan-asopoulos στις 23 Δεκέμβριος 2012 στις 23:01

Χρόνια πολλά και σε σένα φίλε, με καλές πάντα λήψεις σαν την τωρινή σου.

Καλές γιορτές !!!

Ted

Σχόλιο από τον/την Nikos Tzan στις 23 Δεκέμβριος 2012 στις 22:05

Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια και τις ευχές σας!
Να είστε καλά!

Προς Ανδριανίδη Πολύβιο, Charlie Bravo (Χρήστο) και Σωτήρη Σαραντίδη.
Αγαπητέ Πολύβιε, δεν υπάρχουν EXIF δεδομένα να σου γράψω, για το λόγο ότι η φωτογραφία που βλέπεις είναι αποτέλεσμα επεξεργασίας 5 φωτογραφιών (με διαφορά 1 στοπ η καθεμια στη φωτομέτρηση) για τη δημιουργία υψηλής δυναμικής περιοχής ή HDR στα Αγγλικά. Το πρώτο καρέ (το πιο σκοτεινό) τραβήχτηκε με χρόνο 2 δευτερόλεπτα και τα υπόλοιπα 4 με χρόνους 4,8,15 και 30 δευτερόλεπτα αντίστοιχα.
Φίλε Χρήστο (Charlie) οι λήψεις όπως πολύ σωστά μάντεψες, είναι στα 14mm και με διάφραγμα f/9 για να έχω νετ εικόνα σε όλο το καρέ.
Σε αυτά τα mm δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις παραμόρφωση σε κτήρια όπου και να σταθείς και όποια μάρκα φακού και να χρησιμοποιήσεις. Βέβαια μπορείς μετά στο Photoshop ή σε κάποιο άλλο πρόγραμμα, να διορθώσεις την παραμόρφωση του φακού. Αυτό όμως αφορά περισσότερο την αρχιτεκτονική φωτογραφία όπου οι ευθείες γραμμές είναι απαίτηση. Στη δικιά μου περίπτωση όπου το ζητούμενο είναι η Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και ο όμορφος φωτισμός του κτηρίου και όχι η σωστή γεωμετρική παρουσίαση του, επιθυμούσα τη γεωμετρική παραμόρφωση για να δώσει αυτό το δραματικό τόνο που μόνο οι ευρυγώνιοι φακοί μπορούν να δώσουν.
Αγαπητέ Σωτήρη, η επιλογή για την επικράτηση των φωτεινών τόνων έγινε με το σκεπτικό να δωθεί μια αισιόδοξη και εορταστική ατμόσφαιρα στη φωτογραφία (εις βάρος ίσως της νυχτερινής αίσθησης).
Σας ευχαριστώ και πάλι!
:)

Σχόλιο από τον/την Τσακριλής Λάμπρος στις 23 Δεκέμβριος 2012 στις 21:19

Υπέροχη η λήψη σου και όλη η διαδικασία που προηγήθκε για να την απολαύσουμε όλοι εμείς! Σε ευχαριστώ και προσωπικά για τις ευχές σου! Κάθε ευτυχία φίλε μου σου εύχομαι κι εγώ με τη σειρά μου!

Σχόλιο από τον/την Ανδρέας Πολάκις στις 23 Δεκέμβριος 2012 στις 21:02

Πολύ καλή!!! Για τις παραμορφώσεις θα συμφωνήσω με τον Charlie Bravo, αν και στην περίπτωσή σου, η γενική εικόνα τις κάνει λιγότεροενοχλητικές

Καλά Χριστούγεννα!!!

Σχόλιο από τον/την Giorgos Tsoumpas Photography στις 23 Δεκέμβριος 2012 στις 20:47

Και κάτι ακόμη,σχετικά με τις παραμορφώσεις που αναφέρει ο Χρήστος και ο Σωτήρης.

Προσωπικά εμένα,σε τέτοια θέματα και όχι μόνο ή λήψεις,μου αρέσουν οι παραμορφώσεις που δημιουργεί ο ευρυγώνιος φακός.

Σχόλιο από τον/την Giorgos Tsoumpas Photography στις 23 Δεκέμβριος 2012 στις 20:44

Μας αποζημίωσες με την εικόνα αυτή,ύστερα από τόσο καιρό,που μας έλειψες,Νικόλα!!!!

Καλές Γιορτές,Φίλε!!!

Χορηγοί

ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΣΕ
ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τηλ. 2321085880
PhotoSTAR.gr


ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ

Γυναικεία - Ανδρικά Υποδήματα

tsoumpas.gr

Γενέθλια

© 2023   Created by G.D.Christoloukas.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης